Şimdi Ara

laptop ta ekran kararması ve bios pili sorunu ..yardımcı olursanız sevınırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ögretmen kampanyasıdan bir laptop aldım.

2. yılının sonuna kadar sorunsuz calistı..
    ama simdi sorunlarım var cok bilgimde yok yardimci olursanız cok sevinecegm..

1-) bios pilim bitik(2 sene de bitermi?) pilini cikarip takinca eski tarihe otomatik alıoyr.(bitti kanısına oyle vardım..)
    acaba bu piller pahalımıdır yada cıdden bitmismidir baska nereden anlarim.

2-)bios pili biterse baska sorun yaratırmı?

3-) iki gun oncesinde bilgisayar calisirken ekran bırden beyazlasıp dondu .ekranın 4 kenarı sıyahlastı ortası beyz kaldı.(her keenardaan yaklasık 2ser santım kadar siyahlastı)
    bir gun hic calıstırmaıp bekletince normal haline donuyor, 2 dakıka sonra tekrar kenarlardan kararıp ortası beyazlasıyor..

sizce nedeni nedir?cozum yontemı neler olabilir..

laptopu baska monıtore baglayınca diger monitorde bilgisayar eski verimini veriyor..(buradan ekran kartının duzgun calıtıgı kanısına vardım sanırım dogrudur?

çozum yontemlerınızı beklıyorum..umarim yol gosterebılırsınız..
    cozume yonelik her dusuncenız ıcın simdiden tesekkur ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeebyee -- 26 Ekim 2007; 18:24:45 >

• 2.Bios bilini cıkarıp taktıgınızda eski tarihe dönmesi cok normal Biso pilinin bitik olduğunu anlamak için bilgisayar kapalı kaldıgında saat ve tarih ayarı kendiliğinden resetleniyorsa bios pili bitmiş demektir.2 senede bitmemesi lazım.Bios pilinin bitmesi başka hiç bir sorun yaratmaz.İyi akşamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihsan1987

2.Bios bilini cıkarıp taktıgınızda eski tarihe dönmesi cok normal Biso pilinin bitik olduğunu anlamak için bilgisayar kapalı kaldıgında saat ve tarih ayarı kendiliğinden resetleniyorsa bios pili bitmiş demektir.2 senede bitmemesi lazım.Bios pilinin bitmesi başka hiç bir sorun yaratmaz.İyi akşamlar.

pil derken bios pilini cıkarmaktan bahsetmemistim.. adaptor takılı degil iken pilini ( bataryasını bios pili degil) cıkardıgım da resetleniyor.
    onda hem fikiriz..

en azından bios pili konusuda hemfıkırız degistirilecek belli oldu.. tesekurler

peki onemli olan 3. kısımdakı soru ?
    :(
  • sanırım kımse bırsey bimiyor:(
  • 3. sorununla hiç karşılaşmadım ama yapacağın bişey yok sanırım.
  • arkadaşlar kullanmış olduğunuz notebook zanedersem toshiba l10 bu cihaz devlete ve memurlara tılmış büyük bir kazıkdır ..bunu bilelim gelelim sorunlara sorununpiliniz bitik değişecek tabiki demonte edilmesi lazım cihazınızın uzman birine değiştirmeniz gerek ....lcd konusunda lcd konusunda garantiniz bitmedi ise garantiden değiştirmeniz daha uygun veya garanti bitikse bu lcd dlerde bu sorun bir hayli fazla bunun için lcd onarımı mümkün değil likit bağlantıları kopuk durumda ...değişim ...tek care
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.