Merhaba, Laptopum MSI GP66 RTX3070 modeli, ekranım bazen bu şekilde oluyor bazen daha sık bazen çok nadir. Lcd ekranda sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü harici monitörle kullanımda da bu sorunu yaratıyor. Bu soruna dair bir fikriniz var mı? Msi yetkili servis point 3-4 ay önce sadece sorun tespiti için 6xx fiyat istemişti, sadece sorun tespiti için bu miktar gözüme çok geldi. Zaten garantisi bitti. Şehir önemli değil, zaten şehrimde yoktur. Kargolayacağım muhtelemen, önerdiğiniz kurumsal olmasa da belgeyle en azından güzel iş yapan öneriniz var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 30 Haziran 2023; 18:30:28 > |
Laptop tamiri için yetkili servis önerisi, ekran sorunum
-
-
İlginç bir sorun. Kesinlikle açılıp kontrol edilmesi gerekiyor. Biraz tuzlu ama bence msi teknik servisi dışında bir yere göndermeyin. Nedenleri ekran kartı çipseti, anakart üzerindeki oksitlenme yüzünden yada farklı bir neden yüzünden arızanmış güç bağlantıları vs... diye bir çok nedeni olabilir. Msi bilgisayarlarda biraz narin bana göre. O yüzden kendi teknik servisinde bakım yapılması en iyisi olur. 600 tl gibi bir rakam çok gözükebilir ama bilgisayarın şu anki piyasa fiyatına bakıldığında normal bence. Tabi ki birde arıza tespitinden sonra arızanın giderilmesi ve parça değişimi yapılması durumunda ekstra fiyatlarda çıkacaktır. O bilgisayar şu anda en az 40bin tl civarındadır. Arızanın büyüklüğü hakkında bilgi sahibi değiliz ama 5000 tl'ye tamir ücreti olsa da normal kabul edilebilir. 10-20 bin tl'ye alacağınız bir bilgisayar bu bilgisayarın yerini tutmayacaktır.
Umarım sorununuz bir iki parça değişimi ile ve çok büyük meblağ ödemeden çözülür.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 1 Temmuz 2023; 2:6:26 >
-
Yorumunuz için teşekkür ederim, merdiven altı bir yere vermeyeceğim zaten sadece başka bir markanın yetkili servisi vb belki daha uyguna halledebilirdi diye düşündüm. Bir de bu fiyat 3-4 ay öncesininin şu an 1000 tl olmuştur herhalde :)
-
Türkiye bozulan bir elektronik cihazı tamir edebilecek yerlerin sayısı ne yazık ki bir elin parmağını geçmiyor. Kaliteli, işi gerçekten hakkıyla yapan yerler. Msi asus gibi yetkili servislerde bile bozulan parçanın teradiği konusunda o cihaz için 3-4 sene mi süre veriyorlar. O senenin sonunda bozulan parçanızı değiştirmek istediğinizde yetkili servis dahil bir çok yerde o parçayı bulamıyorsunuz. Bu işi hakkıyla yapan bir kurum veya şahıs bulmak zor ve dahası bulduğunuz yerede güvenmeniz daha da zor. O yüzden dedim işi şansa bırakmayın. İlla ki vardır.
Ben de sizi hem bilgilendirip, hem de konunun üst taraflara çıkması ve diğer arkadaşların da görüp varsa bahsettiğiniz yerleri konuya yazmaları için cevap verdim. :)
Kolay gelsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X