Merhaba Arkadaşlar az once elektrık voltajı düştü sanırım laptopum birden kapandı... ben de kablolardan fln sandım takdım soktum ama acılmadı.. evde aynı marka laptopun alt modeli kardeşimde var,onun sarj aletini takdım yıne acılmadı... benim sarj aleti onun bilgi calıstırdı oysa ki
sonra bi baktım ki power ışıgı bile yanmıyor...
daha once ki yıllarda masa ustu bilgisyarım voltaj dusuklugu nedeniyle acılmıyordu ana kartı yanmıstı sanırım tam hatırlayamadım... aynı sorun bunda var mıdır yoksa
bir de .. gecen yıl yurtdısından almıstım toshıba marka anakartı yandıysa ne kadar tutar ozellikleri sunlar :
toshiba satellite L505-S6946 ıntel core 2 duo t6400 3gb sdram 320gb hd
ya da bozuk parcası ne kadar tutuar ve nerede yaptırmamı onerirsiniz.. içinde odevlerim var yedeği de yok
Büyük ihtimal anakart. Keşke bir ups bulundursaydınız.
içindekileri alman sorun olmaz harddiski çıkartıp normal pc nin sata girişlerinden bağlayıp kullanabilirsin, anakart yanmamış da olabilir, açılıp bakılmadan net birşey söylenemez zaten tamiri mümkün değilse yeni anakart pahalıya gelir
quote:
Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.
içindekileri alman sorun olmaz harddiski çıkartıp normal pc nin sata girişlerinden bağlayıp kullanabilirsin, anakart yanmamış da olabilir, açılıp bakılmadan net birşey söylenemez zaten tamiri mümkün değilse yeni anakart pahalıya gelir
yetkili servis yerine herhangı bır notebook tamırcısıne mı goturmelıyım bir de yetkili servise goturursem sadece nesi var diye bakmak için para alır mı
Konu açılmışken ustalardan yardım alayım bende. Laptop pili takılı tam dolu durumda iken güç kesilirse, laptop pilden güç almaya başlayarak anında sorunsuz bir şekilde geçiş yapar mı ? Sorunu yaşayan arkadaşın yaptığı hata nedir ? Tam belirtmemiş bataryasız mı kullanıyordun laptop u ?
quote:
Orijinalden alıntı: mike_ece
quote:
Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.
yetkili servis yerine herhangı bır notebook tamırcısıne mı goturmelıyım bir de yetkili servise goturursem sadece nesi var diye bakmak için para alır mı
yetkili servisi önce denemekte fayda var, ancak yüksek ücretler talep ederlerse araştırıp iyi bir notebook tamircisine götürürsün, belli olmaz para almayadabilirler
ana kartın yandıysa ztn sakıan yaptırmaya uraşma en az 500 liraya kapısı var onun yerine senın leptabın baya bir üst modeli var i3 işlemci felan 1500 lira felan git onu al daga iyi...
Uluslararası garanti kapsamında belki okutabilirsiniz. AMa zor bir ihtimal. Yine de denemekte fayda var.