Şimdi Ara

Laptop'um Hangi RAM'i Destekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DDR4 destekliyor gözüküyor ama takılı olan DDR3. RAM yükseltmesi yapacağım DDR4 mü DDR 3 mü almalıyım?

• Aida64'te kenarda Bellek - SPD yazan kısımları da ekleyebilir misiniz?

Olmadı Cpu-z'yi indirip memory - spd sekmelerinin ss'ini konuya ekleyiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop'um Hangi RAM'i Destekliyor

Takılı olan ram in fiyatı 800tl ve tek bir satıcı buldum. Piyasada bulunamadığından böyle bir fiyatı olduğunu düşünüyorum.

Farklı marka ram kullanmam sıkıntı yaratır mı ve DDR3 mü DDR4 mü almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuzeyKK -- 15 Mayıs 2023; 21:55:6 >

• Takılı ram, DDR3L 1600 MHz CL11, ddr4 olmaz. Kingston da Micron çip kullanıyor diye biliyorum, büyük ihtimal sorun olmaz.
    www.n11.com
    Kingston KVR16LS11/8 8 GB DDR3L 1600 MHz SODIMM Notebook Ram Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/kingston-kvr16ls118-8-gb-ddr3l-1600-mhz-sodimm-notebook-ram-1110806

• Teşekkürler.

Bi sorum daha olacak hdd mi sata ssd ile değiştirmeyi planlıyordum laptopun içini açtığımda tek çentikli m2 ssd slotu gördüm ama anakartım kaç mhz e kadar desteklediğini nereden öğrenebilirim ve uzunluğu ne olmalı?

Vida üzerindeki rakamlar:

H6525

H6526

H65ø8

• Vida deliğine kadar olan kısım muhtemelen 8 cm. Standart ssdler olur. Yalnız ssd kutusundan sabitleme vidası çıkmıyor genelde. Elinizde yoksa saatçiden / bilgisayarcıdan muadil vida bulursunuz.

Aida64 bilgisinde kabylake U serisi işlemci kullandığınız görünüyor. Mesela i5 7200U olabilir. Bu işlemciler pcie 3.0 destekliyor. Şundan bakabilirsiniz.
    700 TL (Amazonda da var, yurtdışı ürün görünüyor kargosu pahalı gelebilir)
    sinerji.gen.tr
    Kingston 500GB NV2 NVMe Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD (SNV2S/500G)
    https://www.sinerji.gen.tr/kingston-500gb-nv2-nvme-okuma-3500mb-yazma-2100mb-m2-ssd-snv2s500g-p-44507

• İşlemci modelini paylaşırsan daha sağlıklı olur, DDR4 2133 Mhz'e kadar destekler. DDR4 2600 Mhz veya 3200 Mhz de alabilirsin sorun olmaz yine 2133 Mhz hızında çalışır. Marka önemli değil büyük markalardan herhangi birini alabilirsin. NVMe SSD de ise PCIe 3.0 destekliyor görünüyor. PCIE 4.0 da alabilirsin ama yine PCIe 3.0 olarak çalışır, üzerinde yazan değerli veremez, PCIe 3.0 hız limitine takılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    hangi DELL'i almalıyım?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CyberXTR kullanıcısına yanıt

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/95443/intel-core-i57200u-processor-3m-cache-up-to-3-10-ghz/specifications.html

Kaby lake U işlemciler, DDR4 ve DDR3L ile çalışabiliyor. Şimdiki 12-13. Nesil gibi. Laptop üreticisinin anakart tercihine kalıyor. Mevcut takılı DDR3L, Laptopta combo ram (G41 anakartlardaki gibi) desteği olacağını sanmıyorum.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Haklıymışsın, işlemci desteklese bile tasarım desteklemiyor. Belki destekler diye düşünmüştüm ama DDR3, DDR4, DDR5 gibi her nesilde çentik konumu farklı bir yere alınıyormuş karışıklık olmaması için. Ayrıca çalışma voltajı da farklı, büyük ihtimalle timingler de farklı, yani BIOS'un da desteklemesi lazım kullanabilmek için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.