Laptopum bugun ögleden sonra kendine kendine kapandi ve düzelmemek üzere bozuldu. Laptopu kullanmak için süreklı bir tuşa basmam gerekiyor yoksa 2 3 saniye içinde kapanıyor , yenidende başlamıyor ancak bir tuşa basarsam tekrar uyanıyor ama basılı tuttuğum süre zarfında açık kalıyor.. Ram takip cıkardim , ramsiz calistirdim , bataryayi cikardim ve adaptörle caliştirdim , ssd cikardim farkli bir hdd taktim hatta 2 ci bir hdd denedim yinede sorunu cözemedim. Daha önce başına gelmiş olanlar varmı veya yardımcı olabilecek ? |
Laptop uyku modundan cıkmıyor
-
-
Bilglisayarı yeniden başlatın ve bios'a girmek için delete F1 yada leptopunuza özel bios tuşu neyese ona basıp bios'a girin. Eğer bios ortamında bahsettiğiniz durum meydana gelmiyorsa diskinizde zararlı bir yazılım var. O yazılım bilgisayarınızı sürekli uyku moduna sokuyor büyük ihtimalle.
Eğer sorun dediğim şekilde ise bilgisayarınızda önemli veriler yok ise format atıp windowsu yeniden kurun. Sürekli kapanma olayını bir süre engelleyebilseydiniz zararlı yazılımı bulup temizlemek için antivirüs programları ile tarama yapabilirdiniz. Zararlı yazılım silindiğinde bu sorunun tekrar olacağını sanmıyorum.
Şimdilik kolay gelsin.
-
Hocam bios menüsündede kapanıyor , kurtarma menüsündede kapanıyor bilgisayar hicbir sekilde açık durmuyor taki herhangi bi tuşa basılı tutmadiğim zaman , ayrıca batarya pilini cıkardiktan sonra power tusu ile tetikleniyor ondan sonra kapaninca klavyeden herhangi bir tuş ile kendisini tetikliyebiliyor
-
Bilgisayarı dun akşam bi tuşa basılı tutarak bir muddet kullanabildim ve aygit yoneticisini actiğımda ekran kartımı göremedim ve 5 yada 6 tane daha aygitta ünlem işareti vardı -
-
-
Dediklerinizi yaptim , ram cikardim , ssd cikardim bios ta yinede 4 saniye icinde kapaniyor mutlaka bir tuşa basmak zorundayim
-
Sorunun tespiti için bilgisayarınızı teknik servise götürmeniz gerekecek. Sorunuz büyük ihtimalle donanımsal.
Ama son olarak şunu da deneyin bi. Biosta iken biosu resetleyin. Kaydedin ve yeniden başlatın bilgisayarı.
Bunların dışında benim size verebileceğim fikir kalmadı.
Kolay gelsiin.
-
Bu son dediğiniz işlemi nasıl yapacağım ? , bios menusundeyken bios pilinimi cıkarmam gerekli ?
-
Pili çıkarmanız gerekli değil. Her üreticinin bios menüsü farklı olur. Yeni bioslarda genelde bios ayarlarının son sekmesinde bios ayarlarını sıfırlamak için seçenekler olur.
Yukarıdaki bios çok yeni olmasa da eski bioslara nazaran daha yeni sayılır. Burada misal save and exit sekmesinde "Restore defaults" seçeneğine bastığınızda bios'u varsayılan ayarlara ayarlar ve sizde yine aynı menüden "save changes and reset" bastığınızda yaptığınız değişiklik kaydedilir ve bilgisayar yeniden başlatılır.
Başka bioslara Load Defaults Setting, Load optimal defaults gibi yada çok daha farklı şekilde yazıldığını seçeneklerde görebilirsiniz. Üretici firmanın biosta nasıl yazdığına bağlı olarak değişebilir bu yazılar. Anlamları zaten aşağı yukarı aynı. Varsayılan ayarları geri getir. Varsayılan ayarları yükle gibi gibi.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 21 Ekim 2021; 13:11:33 >
-
Sorun çözüldü klavyenin flex kablosunu pc baslattiktan hemen sonra çıkarınca pc açık kalabiliyor , acer yetkili servisi anakart degisimi + klavye degisimi + iscilik 5000 tl istemişti , 2900 tl lik laptop için... bu 5000 tl istedigi zaman isede dolar 8 idi şuan 14 den hesaplasak 8-9k alicaklar sanirim. Yeni klavye siparisi veriyorum şimdi
Benzer içerikler
- laptopu monitör olarak kullanma
- youtube video açılmıyor pc
- windows pin unuttum
- kullandığınız ağın, tarayıcının veya cihazın ayarları başka biri (ör. ebeveyn ya da yönetici) tarafından kontrol edildiğinden şu anda güvenli arama ayarınızı değiştiremezsiniz
- salt okunur kaldırma
- telefon neden çok ısınır
- root ne demek
- oem açılımı
- ekran videosu alma
- internetim çok yavaş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X