|
Num Lock Tuşu Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri
Num Lock tuşu, klavyenin sağ tarafında bulunan ve sayısal tuş takımını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için kullanılan bir tuştur. Bu tuş çalışmadığında, sayısal tuş takımını kullanarak sayıları girmekte zorlanabilirsiniz.
Num Lock Tuşu Çalışmıyor Olası Nedenleri
- Klavye sürücüsünün güncel olmaması
- Klavye ayarlarının yanlış yapılandırılması
- Klavye veya anakartta fiziksel bir sorun
- Başka bir programın Num Lock tuşunu devre dışı bırakması
Num Lock Tuşu Çalışmıyor Sorununu Çözme
Bu sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:
- Klavye Sürücüsünü Güncelle: Aygıt Yöneticisi'ni aç, "Klavyeler" bölümünü genişlet ve klavye sürücüsüne sağ tıkla. "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seç.
- Klavye Ayarlarını Kontrol Et: Denetim Masası'nı aç, "Donanım ve Ses"e git ve ardından "Klavyeyi Etkinleştir"e tıkla. Num Lock tuşunun etkinleştirildiğinden emin ol.
- Fiziksel Sorunları Kontrol Et: Klavyenin bilgisayara düzgün şekilde takıldığından ve hasar görmediğinden emin ol. Gerekirse anakart üzerindeki klavye bağlantısını kontrol et.
- Başka Programları Kontrol Et: Virüsten koruma yazılımı veya klavye yönetim programları gibi başka programların Num Lock tuşunu devre dışı bırakıp bırakmadığını kontrol et. Bu programları geçici olarak devre dışı bırakarak Num Lock tuşunun çalışıp çalışmadığını test et.
Yukarıdaki adımları izleyerek çoğu Num Lock tuşu çalışmama sorunu çözülebilir. Ancak sorun devam ediyorsa, kalıcı bir çözüm için profesyonel bir teknisyenden yardım alman gerekebilir.