Şimdi Ara

Laptop wi-fi bağlantısı sürekli kopuyor (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
8.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lenovo G505 marka laptop var. Windows 10'a yükselttikten sonra hızlandı fakat internete bağlanmakta problem yaşıyorum.
    Tam olarak herhangi bir zaman aralığı yok, kendi kendine herhangi bir zamanda internet gidiyor. Sağ tıklayıp sorun gider dediğim zaman aşağıdaki gibi sorun çözülüyor;
     Laptop wi-fi bağlantısı sürekli kopuyor (ÇÖZÜLDÜ)

Bazen bağlantı kopuyor ben tıklayıp bağlan diyorum. Bazende ağ bağdaştırıcısında problem gözüküyor ve ağ kısmında X işareti oluyor. Sağ tıklayıp sorunu gider diyerek düzeltiyorum her seferinde. Ama gerçekten can sıkıcı olmaya başladı.

Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcılarına girdim, güncellemeleri kontrol ettim yok. Driverları kaldırıp bilgisayara restart attım, yeniden yüklendi fakat bu bağlantı kopma sorunu düzelmedi.

ÇÖZÜM:
    Arkadaşlar sorunu çözdüm. Blgisayarı restart atınca donanım otomatik olarak yükleniyordu fakat anladığım kadarıyla sistem yanlış bir driver yüklüyordu. Ben Lenovo'nun sitesinden orjinal wifi driverını indirdim yükledim ve sorun düzeldi. Aynı sorunu yaşayanlar da bu şekilde sorunu çözebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrBlackEagle -- 1 Eylül 2016; 11:44:50 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizüstü Bilgisayar Wi-Fi Bağlantısı Sürekli Kopuyor (Çözüldü)

İnternet bağlantınızın sürekli kesilmesi, son derece sinir bozucu bir durum olabilir. Özellikle dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız ve hareket halindeyken internet erişimine ihtiyacınız varsa, bu sorun daha da can sıkıcı hale gelebilir.

Dizüstü bilgisayarınızın Wi-Fi bağlantısının sürekli kopmasının birkaç nedeni olabilir. Aşağıda, bu sorunu çözmek için deneyebileceğiniz bazı adımlar verilmiştir:

• Yönlendiriciyi yeniden başlatın: Yönlendiriciyi kapatın ve birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açın. Bu işlem, yönlendiricideki geçici hataları gidermeye yardımcı olabilir.
    • Ağ sürücülerini güncelleyin: Eski veya bozuk ağ sürücüleri, internet bağlantı sorunlarına neden olabilir. Dizüstü bilgisayarınızdaki ağ sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.
    • Wi-Fi kanalını değiştirin: Kullanılan Wi-Fi kanalıyla ilgili parazitler bağlantı sorunlarına yol açabilir. Yönlendiricinizin ayarlarında farklı bir Wi-Fi kanalı seçmeyi deneyin.
    • Güvenlik duvarını kontrol edin: Güvenlik duvarı ayarlarınız, Wi-Fi bağlantısını engelleyebilir. Güvenlik duvarının internet bağlantılarına izin verdiğinden emin olun.
    • Diğer cihazları kontrol edin: Diğer cihazların Wi-Fi bağlantısını etkilemediğinden emin olun. Özellikle mikrodalga gibi 2,4 GHz frekansı kullanan cihazlar, Wi-Fi sinyalleriyle parazite neden olabilir.
    • Antenleri ayarlayın: Dizüstü bilgisayarınızda harici antenler varsa, bunları yönlendiriciye doğru yönlendirmeyi deneyin.
    • Cihazınızı taşıyın: Cihazınız yönlendiriciye çok uzak veya çok yakın olabilir. Optimum performans için cihazınızı yönlendiriciye yaklaştırın veya uzaklaştırın.
    • Farklı bir yönlendirici deneyin: Yönlendiriciniz eskiyse veya arızalıysa, farklı bir yönlendirici deneyin.

Bu adımları uyguladığınızda dizüstü bilgisayarınızın Wi-Fi bağlantısı sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ediyorsa, bir bilgisayar teknisyeninden yardım almayı düşünebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar flood yapmak istemiyorum fakat yardımcı olabilecek olan var mı?
  • bu sorun gerçekten sinir bozucu oluyor yardımcı olacak kimse yok mu?
  • Bosa ugrasma lenovo nun wifi adaptorleri dandik cekmiyordur yada sorunludur. Servise yolla derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun Cihazım Wirelles adaptöründen de kaynaklanabilir Wifi modemin Kablosuz Ayarlarından da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurayranci

Sorun Cihazım Wirelles adaptöründen de kaynaklanabilir Wifi modemin Kablosuz Ayarlarından da olabilir.

Sorun donanımsal ise sorun gider yapınca mensen düzeliyor peki? Aslında ben 1 kere driver güncellemiştim ondan sonra böyle oldu bu. Kaldırdım driverları, restart la yeniden yüklendi. Ama sorun düzelmedi.
    Sorunun donanımsal oldugunu pek dusunmuyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bluetooth ve wifi çakışması
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.