Şimdi Ara

Laptop Yere Düştü SS’li (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • msi servisi türkiye de cok kötü. cok felaket öpüyorlar adamı.benimde laptopda başıma geldi 2016 yılında. cok yüksek ücret talep ediyorlar.

• Çok geçimş olsun hocam. Kendiniz yapabilirm diyorsanız yapın ama yapamam diyorsanız ücreti karşılığı ya servise ya da güvediğiniz bir servise bilgisayarcıya götürün. Bundan beş sene önce kardeşim eski laptobuma basmıştı. 800 liraya ekran değişmişlerdi. Sizinki msi daha pahalı olabilir.

Benimki orjinal ekran değildi ama hiçbir sorun yaşamamıştım. Laptop geçen yaz emekli oldu. O geçen sürede herhangi bir sorun olmamıştı. Ama hz detayı falan sizin için önemli ise bilemem ben gündelik işler için kullanıyordum.

• soğutma dediğin böyle olur işte.bakır borular tüm vücudu sarmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence ekran gitmemiştir içindeki kablolarda sorun olmuştur tamire gönderirsen içine açıp kabloyu düzeltirler ama uçuk fiyat çıkarabilirler.Aslında 50 liralık iş yani.Ayrıca garanti kapsamına girmez düştüğü için.

edit:Şimdi okudum o zaman ekran gittiyse tamire gönderip ekran değiştircen o laptopu alabilen 500-750 lira tamire verebilir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 2 Temmuz 2020; 13:27:0 >
  • Faturası olmasa bile aktındaji seri numarasından msi sitesine kaydettirdiyseniz bakabiliyorlar garantisine. Ben 2 kere ekran değiştim birşey istemedi servispoint

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranın kristal yapısı fiziki zarar görmüş. Yapılacak olan tek şey 15.6" boyutunda başka bir ekran bulup değişimini yapmak. Uyumlu pin yapısında bir ekran alıp kendin de panel değişimini yapabilirsin.

• Eger hala ekran kablosunun hangisini oldugunu bulamadiysaniz, kirmizi ile isaretledigim kablo ekrana giden kablo, fakat sogutma sistemi sokulmeli bu nedenle termal macunu da yenilemelisiniz.

Laptop Yere Düştü SS’li
  • Puantum kullanıcısına yanıt
    Kayit ettirmemiştim maalesef, ekran kırıldıktan sonra edeyim dedim de ederken fatura istiyor :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
    Hocam zengin olduğum için keyfi aldığım bir cihaz değil ne yazık ki. Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye bir laf vardı, benimki de o misal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3A90C5572

Harici bir monitör ile kullandığımda görüntüde herhangi bir gecikme yaşar mıyım?
    Kendi ekrani gibi hizli tepki vermez ama is gorur ben oyle kullaniyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Anladım cok tesekkurler. Bir arkadasim eski acer monitorunu verecek kargoya bugun. Elime gectiginde idareten onu kullanacagim bir sure, daha sonra ekrani tamir edecegim. Aslina bakarsaniz ekran panelini yenilemek yerine direkt 700 800 liraya guzel bir monitor mu alsam diyorum da emin değilim hic.

• Eger laptop hep evdeyse yani saga sola goturmuyorsaniz monitor almak daha mantikli hocam. Buyuk ekranda tadini cikartirsiniz. Klavye mouse baglarsiniz bide. Boylece isi sorunu da hissedilmiyor.

• Angelica kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle harika olur benim için ancak laptopun kendi ekrani da var ve acik durmasi gerek bir yandan o ekranin dogal olarak, ve laptop biraz yer kaplayacak kasa gibi. Onun disinda sabah laptopun hddsini kontrol etmek icin 15 liralik bi hdmi kablosu alip smart tv ye bağladım ancak smart tvde hem goruntu kalitesi baya kotuydu laptopun yansiyan goruntusunun, hem de milisaniyelik de olsa hissedilen bir gecikme vardi. Bunlarin sebebi hdmi kablosunun dandik olmasıysa ekrana ek olarak bir de hdmi fiyati ekleniyor masrafi artiyor. Hdmi kablosundan degilse zaten o hissedilir gecikme ile oyun oynanabilecegini pek sanmıyorum. Bilgilendirebilirseniz cok sevinirim.

• Pc monitorunde tepki hizi tv kadar yavas olmaz goruntu kalitesi de daha iyi olur ama oyun oynancaksa hiz basta rahatsiz edebilir. Kablo olarak monitorun kutusundan cikan kablo en ideali olur. Ayrica monitor baglarsaniz pc nin kendi monitoru calismayacak sekilde ayarlayabilirsiniz.

• Hocam paneli buradan temin edebilirsin.

https://www.dataservis.net/247961-hn-1484/msi-gl62-gl62m-gl62mvr-gl62vr-6qc-6qd-6qe-7rd-7rdx-vb-notebook-lcd-ekran-panel-ips.html

Bilmiyorum ama buraya tamir fiyatını sormanı tavsiye ederim. Belki ucuz işçilik yaparlar.

Edit: Montaj talebi var belki bedavaya yaparlar bilemedim. Outlet ürünü de var bu panelin. 48 dolar gözüküyor.

Edit 2: 10 dolar ila 30 dolar arası değişiyormuş. Öhh Laptop Yere Düştü SS’li 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 2 Temmuz 2020; 17:30:54 >

• Hocam bak kendi maceram. Bozuk panel, dağılmış laptop ve ekrandan çıkarılmış panel. Hepsini görebilirsin. Yapacakların belli.

Ya monitör alıp hdmi dan bağlayacaksın. (Bu durumda windows ta ekran kapanınca bir şey yapmayı seç yeter.)

Ya uyumlu panel alacaksın. Bunu telefon ekranlarına benzet. Kalitesi bir olmaz. Ömrü aynı olmaz. Parlaklık tutmaz renk gamutu uyuşmaz. İps dır tn kakalarlar hiç belli olmaz.

Ya da orjinal paneli alıp takacaksın. Bence bunu yap. Neden mi?

Kendi bilgisayarımı tamirciye vermeden açtım. Derdini tasasını gördüm. Nette sadece orjinal panel vardı onlarda en ucuz 1200 tl idi. Tamirci 700 e hallederim panel 600 tl zaten dedi. 4 panel getirtti hiçbiri uymadı. Neyse dedi geri verdi. Ben kendim paneli aldım. İçini açarken ne göreyim!?!?!? Vidaların ikisi farklı orijinalleri düşürmüş. Bunlardan biri laptop un içinden çıktı. Evet yanlış duymadın laptop un içinden... sonra ses gelmiyordu.. kabloyu takmamış ben taktım. Ekran kasasında 4 tane vida var birinin kafa kırık. Yanlış duymadınız KIRIK.

Bir arkadaş kablo için soğutmayı sökmen lazım demiş. YANLIŞ. O kablo panele de gidiyor oradakini çıkaracaksın. Videoda sadece ekran açılışı var ona bakarsın. 30pin standart zaten. Alacağın panel 30 pinse direk çalışır.

Laptop Yere Düştü SS’li Laptop Yere Düştü SS’li Laptop Yere Düştü SS’li Laptop Yere Düştü SS’li Laptop Yere Düştü SS’li

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 2 Temmuz 2020; 19:6:27 >

• ardicli2000 kullanıcısına yanıt

Hocam vallahi tekrar tekrar çok teşekkür ederim çok yardımın dokundu ama hala anlamadığım tek bir nokta kaldı. Panelin orijinal olup olmadığını nereden anlayacağım? Mesela örnek vereyim:

https://www.n11.com/bilgisayar/aksesuar-ve-yedek-parca/ekran

Satıştan kalkmış ancak satılıyor olsaydı bu panel orijinal miydi? Altında şu şekilde bir uyarı var: ''Satın alacağınız Msi GL62M 7RDX-2472TR Ekran Paneli, LTN ile başlayan Samsung, LP ile başlayan LG (LG-Philips) ya da farklı bir kod ile başlayan marka olarak gönderilebilir. Marka farklılığı, firmamızın dönemsel tedariklerine göre değişmektedir. Firmamız, notebook üreticileri için ekran üreten LG, AUO, CHIMEI, INNOLUX, SAMSUNG gibi notebook ekran paneli üreticilerin ürünlerini satmaktadır.

Bu panel orijinal samsung, lg panel falan mı oluyor? Peki orijinal denmesine rağmen elime orijinal ürün gelmezse ve anlayamazsam ne olacak? Biraz mal gibi gözükmüş olabilirim ama bu detayı bir türlü kavrayamadım.

Ya da misal sizin attığınız videodaki panel: https://www.n11.com/bilgisayar/aksesuar-ve-yedek-parca/ekran Aynı uyarı bu ürünün altında da var.

Bu orijinal midir? ''Uyumlu'' ibaresi olduğuna göre değil. Pekala öyleyse orijinal paneli nereden bulacağım? Laptoptan paneli söksem doğrudan marka model görüp aynısından mı almalıyım?

Bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Sabrınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

Edit: Hocam bir de şu an televizyonda idareten kullanıyorum. Bilgisayara bir haftadır format atmak vardı aklımda, ekran kırıldı madem o değişiyor dedim bir de format atayım. Bir de ram takviyesi yapmayı düşünüyorum aynı anda. Ancak hdmi dan bağlı iken boot ekranı gözükmüyor. Televizyona görüntü ancak bilgisayar açılışında geliyor, şifre giriş ekranında. Laptop'ın kendi ekranının kablosunu söksem hdmi girişindeki televizyonda Bios girip format atabilir miyim?

Edit2: Bir de bahsettiğiniz siteden bakmak istedim ancak hepten kafamı allak bullak etti şu sayfa :/ https://www.alfabilgisayar.com/kategori/15-6-lcd-panel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A90C5572 -- 2 Temmuz 2020; 19:32:12 >

• Orjinali n156hga eab rev c1 işte. Panelin arkasında bu yazmalı. İkinci linkteki panelin son resmine bak farklı sticker var. Yani orijinal değil. Uyumlu bir model ama kaliteli lg samsung marka panel elbette alınabilir. 15.6 her yerde olduğu için güzel bulman zor olmaz.

• Orjinali innolux müş.

Sen Alfa yi ara. Laptop modelini soyle. Sana uyumlu olani soylerler. Model no ogrensen bile netten hangi marka diye bakilir. Samsung LG innolux vs ise düşünmeden alirsin. Tahminim yüzlerce uyan model vardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 2 Temmuz 2020; 19:44:35 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.