Şimdi Ara

Laptop Yere Düştü SS’li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar muhtemelen alakalı bir bölüme açmam gerekirdi ama telaşla ve aceleyle buraya açıyorum.

Laptop’u yaklaşık yarım saat önce yere düşürdüm, yerden aldığımda büyük bir şok geçirmeme sebep olan şu görüntü ile karşılaştım.

https://i.hizliresim.com/r52mIZ.jpg

Düzenleme: Ekranda hasar yok, anladığım kadarıyla LCD/LED (emin değilim) panel hasar görmüş.

Garantisi ve garanti belgeleri var ancak faturası yok o yüzden servise yollamak fikrinden vazgeçtim. Daha sonra internetten biraz araştırınca ekran değiştirmenin çok da zor olmadığını gördüm. İnternetten ekran fiyatlarına falan baktım 500 TL civarında. Ancak satılan ekranlar benim bilgisayarımın modeliyle tam olarak uyuşmuyor.

https://i.hizliresim.com/yu4NIl.jpg

Benimkinin model nosu: GL62M 7RDX 2472TR

Şimdi özet olarak asıl sorum şu ki ben bu modeli tam uymayan ekranlardan alsam kendi laptopuma takabilir miyim? Model numarasının ekrandan ziyade bilgisayarın donanım özellikleriyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Ek olarak, doğrudan bu ekranlardan birini almak yerine 250 300 liralık 15.6 inch ekran alıp taksam uyar mı? Ne tavsiye edersiniz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A90C5572 -- 2 Temmuz 2020; 8:4:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Belki de flex dedikleri ekrana bağlanan kablo yerinden oynamıştır. Direk ekran gitti denebilir mi bilemedim.

• Ekran yere düşerken kapak açıktı ve yüz üstü düştü yani yere düşerek iyice esnedi menteşelerden. Ben böyle bir görüntüyle ilk defa karşılaştığım için doğrudan ekranın kırılmasına yordum olayı ama eğer kablo ihtimali varsa ve tavsiye ederseniz bir açıp bakabilirim. Çünkü çok sert düşmemesine rağmen elime aldığımda böyledi.

• Kablodan değil gibi çünkü sağ tarafa doğru görüntülerde yoğun karışma var. Sağ iç taraftan hasar almış gibi duruyor. İnternetten iç panel değişimi videolarına bakın, eliniz de yatkınsa alıp değiştirebilirsiniz ancak ben bilgisayarlarla biraz uğraşıyor olsam da kendim için düşününce pek cesaret edemedim şu an. Uygun fiyatlı olsa komple ekran kısmını kamera dahil çıkma şekilde alırdınız. İşçilik olayı biraz daha azalırdı ama yeni bir model belli ki çok tutacaktır. İç paneli sizin ekranınızla aynı olacak şekilde bulmaya çalışın, farklı paneller uyum sağlama problemleri yaşatabilir. Yine de işi daha iyi bilen birinin yorumunu bekleyin derim geçmiş olsun, ben bu görüntü sebebinin fiziksel bir hasar kaynaklı olduğunu düşündüm görünce. Yine de flex kablosunu oturtmayı denemekte yarar var. Belki de hiç masraf yapmadan çözdürür

• dj batuhan D kullanıcısına yanıt
    İnternetten çok arattım ancak flex kablosunu tam olarak bulamadım. Ekranın kenarındaki çerçevelerin orada mı acaba yoksa bilgisayarın içinde mi? Bir bilginiz var mı bu konuda? Laptopun içi bu şekilde, şimdi açtım. Ancak kablo hakkında en ufak fikrim yok. Donanım parçalarıyla bakışıyoruz...

Laptop Yere Düştü SS’li

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A90C5572 -- 2 Temmuz 2020; 8:54:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hacı harddiskte gitmiş olabilir. çalışırken mi düştü. bir de panel alacaksan pimi uyumlu olması gerekli. uyumlu modeli alman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8BE2B0B2F -- 2 Temmuz 2020; 9:0:54 >
  • Evet çalışırken düştü. Ekranda hiç görüntü olmadığı için harddisk hakkında bi fikrim yok. Bugün hdmi kablosu alıp evdeki smart tv ye bağlayıp görüntü almayı deneyeceğim bakalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekran kırılmış ya ne flexi sini ne kablosu tak monitöre devam

• Elimde monitör yok sıkıntı orda zaten. Hdmi kablosu alıp televizyonda deneyeceğim bakalım. Eğer başka problem yoksa yeni ekran alıp takarım veya bir bilene taktırırım artık. Hayırlısı...

• 500 liraya panel alacağına biraz daha ekleyip monitör al.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    Yani laptopu kasa olarak mı kullanayım? Öyle olduğunda da üstüne klavye mause gerekecek gibi duruyor.

• evet, zaten laptop u kendi klavyesi ile kullanan da ne bileyim , her ne kadar biri çıkıp laptop ya o , harici klavye mouse ile kullanacaksan neden masaüstü almıyorsun dese de , bakma onlara sen. Harici klavye mouse bağlayınca hem daha rahat hem de laptop un bir yerden düşmesi veya üstüne bir şeyler dökülmesi sıfıra yakın. Ben kendimi bildim bileli harici klavye ve mouse ile kullanıyorum, belki yüzlerce kez klavyeye su dökmüşümdür, harici klavye kullanmasaydım şimdi laptop um yüzlerce kez çöpe gitmişti. Bana kalsa harici ekran da alırım da taşıması sıkıntı onu Laptop Yere Düştü SS’li  Yoksa onu da yaparım

• acelen yoksa önce bi servise gönder, masrafı 500 derler belki yapın gönderin dersin orjinal olur en azından.

yok 500 liralık şeye 1500 isterlerse yapmayın ben onu 500 liraya yapıyorum dersin.

• wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    Harici bir monitör ile kullandığımda görüntüde herhangi bir gecikme yaşar mıyım?

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Servise göndermeyi düşünmüyorum ama MSI ile iletişime geçerek fiyat bilgisi almaya çalışacağım teşekkürler.

• Fatalrhymer16 kullanıcısına yanıt
    Öyle ya hiç sorma. Bilgisayarın fiyatı da bi hayli pahalı olunca yere düşünce kalbime indi. Önce elime alıp sağına soluna baktım sonra ekrana bakınca dumur oldum. Umarım daha fazla sıkıntı çıkarmadan çözerim. Sana da geçmiş olsun :)

• Fatalrhymer16 kullanıcısına yanıt

Benden bir menteşe için 500 tl istediler oranın çerçevesi komple değişecekmiş falan dediler. Bir bilgisayarcıya öylesine yaptırdım 100 tl ye şimdilik hiç kapatmadan duruyor öyle :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porazo -- 2 Temmuz 2020; 9:53:6 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.