Şimdi Ara

Laptopta fan gereksiz yere hızlı çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar herkese. Benim şuanda elimdeki laptop casper bunda intel celeron işlemci vardı. ve bir adet 4 gb ram vardı. elime geçen günü grundig laptop geçti onda da 2 adet 4 gb ram ve intel core i7 işlemci vardı. ayrıca onda nvidia gforce g630m vardı. bu işlerden pek anlamam fakat yaptığım araştırmalar sonucu o laptopun özelliklerinin daha iyi olduğunu gördüm. fakat bu bilgisayarda 30-40 fps ile oynadığım lolü, o laptopta açınca bilgisayar aniden kapanıyordu. bütün ayarları aynı yaptım ikisinde de ama değişmedi, güçten kaynaklıdır diye bunun adaptörüyle onu çalıştırdım fakat yine kapanıyordu. içini açtıp temizliğini zaten yapmıştım, format da atmıştım. o yüzden anlamadım ne olduğunu. sonra internetten baktım intel core i7, celerondan daha iyi diye onun işlemcisini (i7'yi) buna taktım. bundaki 2. slota da ondan aldığım 4 gblik rami taktım. sonuç olarak onun işlemcisi ile 1 adet ramini buna taktım şuan bunda 4 gb yerine 8 gb ram var, işlemcisi de celerondu core i7 oldu. fakat 4 gb ram + celeron işlemci ile lolde fan çalışmadan sabit 30 fps ile çalışırken, şuanki durumda hem ani fps düşüşleri yaşıyorum, hem de fan gereksiz yere hızlı çalışıyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim..

• Soğutucu yetersiz geliyor hocam. Konfigürasyon değişikliğinden kaynaklanan ısı artışı yaşıyorsunuz. Ek soğutucu kullanarak denerseniz sorun çözülecektir.
  • Sistem boşken kullanım oranlarına bak. Çok fazla işlem çalışıyordur belki. Sıcaklığı kontrol et. Temizlik ile termal macun yenilemesi yap. Bu da yetersiz geliyorsa termal macun al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 5 Nisan 2017; 15:45:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: letmax

Soğutucu yetersiz geliyor hocam. Konfigürasyon değişikliğinden kaynaklanan ısı artışı yaşıyorsunuz. Ek soğutucu kullanarak denerseniz sorun çözülecektir.

soğutucum var zaten, fakat ısıdan kaynaklanan bir problem olduğunu düşünmüyorum çünkü fanın olduğu kısım soğuk, bir de soğutucuyu açınca buz dolabı kıvamına geliyor
  • CPU ve Disk kullanımına bakın. Uygun sürücülerin olduğunu kontrol edin. Yazılımsal olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

Sistem boşken kullanım oranlarına bak. Çok fazla işlem çalışıyordur belki. Sıcaklığı kontrol et. Temizlik ile termal macun yenilemesi yap. Bu da yetersiz geliyorsa termal macun al.

baktım fakat işlemler ile de ilgili değil. sıcaklık normal derecede. termal macunu eski fakat ısınmadığı için yenilemeye gerek olmadığını düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Londias

CPU ve Disk kullanımına bakın. Uygun sürücülerin olduğunu kontrol edin. Yazılımsal olabilir.

onlar da normal. sürücülerin hepsi güncel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arda Altun A kullanıcısına yanıt
    Malwarebytes Anti-Malware yükle. Gerçek zamanlı korumalarının hepsini kapat. Protection ayarlarındaki "Scan for rootkits" seçeneğini aç. Veritabanını güncelle ve tarama başlat. Tarama sonuçlarında "Malware" yazarsa ekran görüntüsünü gönder.

Malwarebytes Anti-Malware:https://www.malwarebytes.com/mwb-download/

Donanımsal olarak sorunlara bakarsak harddisk ya da RAM olabilir. Harddisk taraması için HD Tune adlı programla bir bad sector taraması yapabilirsin.

• Arda Altun A kullanıcısına yanıt
    Kendi sitesinden mi güncellediniz? Bazen programlar yanlış sürücü yükleyebiliyor.

Geçen mesajımda yazmayı unutmuşum. IObit ürünlerini (Advanced System Care vs.) falan kullanmayın. Sürücüleri kendi sitesinden yükleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 5 Nisan 2017; 17:19:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

Kendi sitesinden mi güncellediniz? Bazen programlar yanlış sürücü yükleyebiliyor.

Geçen mesajımda yazmayı unutmuşum. IObit ürünlerini (Advanced System Care vs.) falan kullanmayın. Sürücüleri kendi sitesinden yükleyin.

Tarama yaptım fakat bi problem çıkmadı. DriverEasy adlı program ile sürücüleri bulup, sürücü firmanın kendi sitesinden indiriyorum sürücüleri. O dediğiniz ürünleri de kullanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.