bir süre önce bir hata kodu ile mavi ekran geldi ve hiçbir yöntemle açılmadı. bilgisayarcıya götürdüm ve formatladı. daha sonra evde bilgisayarı sıfırladım ve güncelleştirmeye başladım. önce updateleri kontrol ettim sonra intelin sitesinde tarattım eksikleri yüklettim daha sonra grafik işlemcisinin sitesinde tarattım eksikleri yükselttim. velhasılı eksiksiz bir kurulum yapamaya çalıştım fakat şöyle bir sorun var. başlangıç süresi eskisine göre uzun ve masaüstü açıldığında ilk 1 2 dk kasma oluyor . sonra ne çalıştırırsam çalıştırayım bazen 5 dk da bir bazen 10 dk da bir 15 20 saniye kasma oluyor. en basit uygulamalarda bile oluyor. daha sonra formattan önce ki oyunlardan 2 tane yükleyeyim dedim deneme amaçlı ekran daraltıyor formattan önceki haline binayen hem kasıyor hemde fan açıyor. önceden bu davranışların hiçbirini sergilemiyordu. bir kez daha sıfırladım herşeyi sırasıyla update ettim önce windowstan sonra intel ve amd den. defalarca tarttım herşey eksiksiz gözüküyor fakat sorunlar aynı. kasmalar donmalar ve en basit oyunlarda bile önceden olmamasına karşın aşırıkasma ve grafik sorunları var. bir defa daha destek istedim buradan hocam sağolsun baya yardımcı oldu fakat bu kasma ve grafiksel sorunlara tam bir çözüm bulamadık. bilgisayarımın işletimi de kötü değil ki ne kadar anlamasam da formattan önceki bazı uygulamalarıyla denedim vasat bir halde. sorununu bulamıyorum. formattan önce çökmesine neden olan mavi ekran ve hata kodu da 0xc000021a idi not etmiştim.