Şimdi Ara

Laptopta yüklü orjinal Windows u yeni hdd ye yüklemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Dell 3542 var. İçinde orjinal win 8.1 var. Bilgisayara yakında SSD takacağım ve kendi hdd sini de dvd yerine takacağım.

Şimdi ben Dell in kendi programıyla fabrika kurtarma diski oluşturdum. Bu disk Laptop un ilk halini SSD ye yüklememi sağlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayarı alırken Windows CD verilmiyor. Servisi arasam yardımcı olurlar mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kurtarma diski hdd içindeki recovery bölümünü kurtarmaya yarar recovery bölümü de windows u kurtarmaya yarar. şimdi siz hdd yi söküp ssd taktıktan sonra dvd ile kurtarma bölümünü oluşturabilirsiniz ondan sonra da kurtarma bölümü üzerinden windowsunuz baştan kurabilirsiniz. bu işlem ssd nizi sistem ve recovery bölümü olmak üzere 2 partitiona böler ki bu işlem ssd lerde performans düşüklüğü yaratacağından tavsiye edilmez(belki de performansı etkilemez şehir efsanesi de olabilir ben öyle okumuştum ). benim size önerim acronis tarzı yedekleme programlarıyla hdd nizin işletim sistemi bölümünü yedekleyip olduğu gibi ssd ye atmaktır. hem vakit kaybından kurtulmuş hem de uğraşmamış olursunuz

• sfr+10 kullanıcısına yanıt
    biraz araştırdım. Bu win yüklü gelen laptoplarda işler iyice gıcıklaşmış . Uğraştıracak baya. Bios da windows ürün anahtarı gömülü oluyormuş
  • Bu araç* ile Single Language indirdim, diski biçimlendirerek yeniden kurdum ve BIOS'a gömülü keyi otomatik tanıdı kendisi.

*
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler deneyeceğim. Sanırım usb den de yapılabiliyor Verdiğiniz link ile. Büyük bir dertten kurtulurum

• Ufak bir program kendisi, indirdikten sonra dil, işletim sistemi ve bit seçimi yapıp orijinal ISO dosyasını indiriyorsunuz Microsoft'tan. Sonra isterse DVD'ye ister flash diske yazabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Böyle bir öneride bulunuyorsunuz ama öncelikle sistem den kendi sürümünü öğrenebilse ve buraya yazsa sizde ona göre yönlendirseniz daha iyi değilmi.Buraya yardım için yazanlar herkeste aynı cihazın olduğunu düşünüyorlar herhalde.Şimdi birde bing sürümü diye birşey çıktı sizin yönlendirdiğiniz yerde öyle bir sürüm yok.Şayet öyle bir sürümlü bilgisayar ise boşu boşuna indirip sistem kurulacak.İkaz edeyim dedim.
  • rebanuba R kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Bir de sürücüleri halletmek lazım eğer kurulursa, onu da atlamışım.
    Benim söylediğim sürücüler değil yanlış anlamışsınız.Microsoft tan single language yi indirip kurdu diyelim peki kendi bilgisayarı ile gelen single language değilde bing sürümü ise o zaman ne olacak.Çünkü şimdi birde bing sürümü diye birşey çıktı.Bunu anlatmaya çalışıyorum.
  • rebanuba R kullanıcısına yanıt
    "Bir de sürücüleri halletmek lazım eğer kurulursa, onu da atlamışım."
  • benim bilgisayarda 8.1 single language yazıyor. Bing sürümü ilk defaf duydum. 64 bit idi sistem. Ona göre usb diski hazırladım. ssd geldiğinde deneyeceğim.

Sürücü işini dell in sitesinden hallederim. Zaten orjinal halinde de bir ara sürücü sorunu olmuştu.

Ekleme: usb yi hazırladıktan sonra kurulumu yaparken ürün anahtarınız yanınızda olsun gibisinden bir şey yazdı. Oraya benim şu an kullandığım anahtarı yazarsam sanırım çakışma olmayacak. kurtulacağım bu dertten. Zaten sık format atan biri değilim uzun süre idare eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 23 Şubat 2015; 21:20:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

benim bilgisayarda 8.1 single language yazıyor. Bing sürümü ilk defaf duydum. 64 bit idi sistem. Ona göre usb diski hazırladım. ssd geldiğinde deneyeceğim.

Sürücü işini dell in sitesinden hallederim. Zaten orjinal halinde de bir ara sürücü sorunu olmuştu.

Ekleme: usb yi hazırladıktan sonra kurulumu yaparken ürün anahtarınız yanınızda olsun gibisinden bir şey yazdı. Oraya benim şu an kullandığım anahtarı yazarsam sanırım çakışma olmayacak. kurtulacağım bu dertten. Zaten sık format atan biri değilim uzun süre idare eder.

Eğer Biosta gömülü bir anahtar varsa ve siz kurulumu o anahtarın dahil olduğu işletim sistem ile (single language-pro veya düz) yaparsanız zaten lisans sormaz.

Genelde single language yüklü geliyor..siz single language ile kurulumu yapın bir mesele kalmaz.

• Peki son sorum bazı yerlerde hdd değişimi ile de hata verdiğini okumuştum. Gparted ile ilgili bazı işlemler anlatılıyordu. Acaba gerek kalacak mı böyle bir işleme?

• kolayı var samsung 850 pro ssd disklerin içinden yazılım çıkıyor. komple backup alıp ssd'ye mutlu huzurlu geçebilirsiniz :)
  • Bugün SSD geldi. USB den kurdum.

Tek sorunum Wifi kaldı. Wifi aygıt yöneticisinde filan görünmüyor. Dell in sitesinden indirdiğim de sonunda fotoda ki hatayı veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bunun da sürücüsünü sonunda buldum. Şimdi eksik kalmadı. Bilgisayar harika oldu. açılış hızı çok iyi . sandisk ultra plus aldım. yarında 840 evo yu vatan a postalayacağım. Zaten kutusunu da açmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.