Şimdi Ara

laptopum experdir Ana kart ve hardisk arızalı dedi bi yazıya bakarmısınız lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopumdaki sorun şu ekran gidiyodu kararıyordu tamirciye götürdüm hardisk arızası var dedi götürdüğüm gün yine pc acılıyordu ama donuyodu yine o gün gittiğimde ekran gelmiyodu çalışmıyordu (exper yazısı bile gelmiyordu) pc laptopu geri aldığımda ana kart ve hardisk arızalı dedi 350 lira dedi tabi ben yaptırmadım içime kurt düştü pcyi açtım hardsiki söktüm ramleri tek tek denedim teki bozukmuş bu sefer ekran geldi pc çalıştı exper yazısı geldi adama geri götürdüm ben belli miktara kadar ana kartı yaptım kontrol etmek için dedi bozulucak dedi anlamadım hiç bi yardımıcı olsanız sizce ana kart arızalanmışmıdır çünkü çalışıyor. sizce harddisk alıymmı yoksa tamircinin dediği sizce doğrumudur .(ben pek inanmadım pcyi açtığımda ramler bi değişik cıktı gitti değiştirdim adamdan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutlux123 -- 5 Temmuz 2014; 19:10:21 >

• Harici ekran kartınız varsa dedikleri doğru olabilir, ekran kartlarını sıcak hava ile 1-2 ay gidecek şekilde yapıyorlar ama yoksa, sallamış. Anakartda arıza varsa zaten PC açmaz. Belki harddiskiniz bile sağlam olabilir.PC açıldığında ram ve hdd kontrol programları var onlarla kontrol ederseniz parçaların arızalı olup olmadığı anlaşılır,ona görede parça alırsınız.

Büyük ihtimalle PC de ciddi bi sorun yok ama yinede PC pahalı bişi değilse pek tamir olayına gitmeyin derim , çünkü notebooklar bi kere arıza verdimi artık ondan sonra iflah olmuyor. O arızada aslında beni at/sat mesajı veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutlux123

adama geri götürdüm ben belli miktara kadar ana kartı yaptım kontrol etmek için dedi bozulucak dedi

İşin kötüsü adam maşallah kahin gibiymiş, bozulacağını bilmiş.
  • digimonster D kullanıcısına yanıt
    Şöle diyim hardisk kesin arızalı bi kaç yere gösterdim ama ana karttan şüpeliyim bide ramler yanmış olabilirdediğim gibi ramleri tek tek denediğimde çalıştı bi kaç yere sordum anakart çalıştıysa çalışır bozulduysa bozulur bunun sonra bozulacağı gibi bişey yok dediler adam ben bunu demek için yaptım dedi ama anlamadım pek :D harddisk alsammı diye düşünüyorum
  • digimonster D kullanıcısına yanıt
    :D onla uyuduk kalktık bilicez tabi :D
  • Bilgisayar bir şekilde çalışıyorsa tek ramle falan hdd test programı çalıştırın.HDtune olabilir.Sonra ram test programlarıyla ramleri test edin.Sonucu buraya yazın.
  • sepkov kullanıcısına yanıt
    arkadaşım hdd bozuk okumuyor bile pc actığımda exper yazısı geliyor ve bir takım sorular soruyor fotolarını atıyım video atabilirisem onuda atıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    buda fotoları pc power tuşuna bastıktan sonra exper yazısı geliyor exper yazısından sonra bu geliyor

http://hizliresimyukle.com/images/2014/07/06/DSCN1069.jpg

bu fotoda en altta f1 tuşuna basın var ona basıyorum sonra bu geliyor

http://hizliresimyukle.com/images/2014/07/06/DSCN1071.jpg

ctr alt delete yaptığımda ise pc yi yeniden başlatıyor

• Harddiskin ölmüş diyor :D başka sıkıntısı yok yeni hdd al devam et.
    peki ana kart arızası varsa :D boşuna masraf yapmıyalım nerden baksan 100 tl :D pcyi satsan o kadar etmez .D
  • mutlux123 M kullanıcısına yanıt
    Bak şimdi bütün bilgisayarlar açılırken anakartı kontrol ederler.Fanların ilk 0.5 sn son hızda dönmesi bu yüzdendir bir aksilik varmı diye kontrol eder bütün birimleri çalıştırır.Eğer aksilik varsa daha fazla sıkıntı olmasın diye kendini kapatır.Ordada yazana göre harddiskin gereken şartları yerine getirmiyor çalışmak için.İstersen 2. el falan bir yerden harddisk al.Bilgisayarcıları gez 2.5 inç hdd arıyorum varmı diye sor.Kapasitesini kendin seçersin artık.Fiyatı uçuk olmasın seni gazıklamasınlar dikkat et gerekirse az ötedeki bilgisayarcı (söylediği fiyatın %80ini söyle yani 100 dediyse 80)de sen alçalt falan zaten 2. el hdd her yerden çıkıyor

gerçekten cok mesela hdd buldum pc çalışıyor tak arızalandı anakart arızası oldu çöpemi gider yok ana kartı lehim ile düzgün oturtmakmı gerekir pc eskiden cok ısnırdı pcyi acıp temizledğimde ısınmamaya başladı iyidi lehimlerde sorun varmı ki bunu sormamın amacı sonradan bi aksilik cıkarmı diye :D
  • mutlux123 M kullanıcısına yanıt
    Arızalandıysa o arızaya bakarız ama anakart arızasıysa emin ol ne kadar yaptırırsan yaptır anakart başka yerlerden patlak verir.Sen hdd al kullanmana bak sıkıntı olursa bida konu açarsın bakarız
    tamam saol :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.