Şimdi Ara

LAPTOPUM İNANILMAZ DERECE DE KASIYOR YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar laptopum da inanılmaz bir kasma mevcut ne kadar format atsamda bir türlü düzelmedi normal kullanımda az kassada herhangi bir fps oyunu oynanmıyor hareket bile edilmiyor neredeyse. PC özelliklerine göre imkansız gibi bir şey fps oyunları oynuyamamam Lol -Knight -CS go gibi oyunları bile oynanmıcak derecede kasıyor hareket edilmiyor .
    Bütün driver güncellemerini yaptım suan hepsi güncel gözüküyor hepsi fakat hala aynı durum devam ediyor.
    Donanımsal olarak herhangi bir parçada mı sıkıntı var bilemiyorum ve nasıl bulacağımı ya da ne yapacagımı bilmiyiyorum.
    Malum karantinadan dolayı bir servise de götüremiyorum ve böyle bir zamanda en cok lazım olan bilgisayarı mı kullanamıyorum bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi?
    Pc özelliklerini buraya koyuyorum lütfen anlayan birileri yardım edebilirse çok sevinirim.

LAPTOPUM İNANILMAZ DERECE DE KASIYOR YARDIM!!LAPTOPUM İNANILMAZ DERECE DE KASIYOR YARDIM!!LAPTOPUM İNANILMAZ DERECE DE KASIYOR YARDIM!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JRonas -- 16 Nisan 2020; 12:12:7 >

• Sistemin güzel kasması garip harddisk kullanıyorsan bad sector taraması yapabilirsin bad sectorden şüphelendim açıksası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayarları düşürüp oynamayı dene en yükseklerde oynayamabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: doganx123

Ayarları düşürüp oynamayı dene en yükseklerde oynayamabilirsin
    En düşük ayarlarda bile oynanmıyor hep orta yada düşük yaparım genelde iyi performans alabilmek için şuan o halde bile kasmalar donmalar mevcut hareket edilmiyor neredeyse
  • Peki oyuna gir orta ayarda daha sonra kasarken alt tab yapıp görev yöneticinden cpu gpu ram hdd değerlerinin resmini çekermisin

• quote:

Peki oyuna gir orta ayarda daha sonra kasarken alt tab yapıp görev yöneticinden cpu gpu ram hdd değerlerinin resmini çekermisin
    En düşük cs go grafik ayarlarında durum bu şekilde oluyor.
    %10-%25 arasında dalgalanıyor ss alana kadar değişiyor bu değer.

• Evet seninde gördüğün gibi %100 disk yazıyor

• Bad sector olabilir düzeltmeyi dene olmazsa ssd geç veya yeni harddisk almanı öneririm ayrıca harddiskte yerin yoksada yapabilir bunu

• Umarım yardımcı olabilmişimdir

• Oyunlarda pingini kontrol etmenide öneririm pingden dolayı kasma gibi gelebilir sana

• quote:

Bad sector olabilir düzeltmeyi dene olmazsa ssd geç veya yeni harddisk almanı öneririm ayrıca harddiskte yerin yoksada yapabilir bunu
    Şuan hala bad sector taraması yapıyor bitince sonuçları atıcam pek anlamıyorum donanımsal işlerden de %100 disk ne anlama geldiğini pek bilmiyorum sonuçlar bitince onada bakarsan çok sevinirim. Pingim gayet iyi intertetten kaynaklı değilde pcden kaynaklı sorun yaşıyorum
  • Klasik Windows 10 %100 disk sorunu büyük ihtimal.
    Temiz format kesin çözüm.

• Hdd windows 10 dar boğaz yapar, uygun fiyata bir ssd bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JRonas J kullanıcısına yanıt
    Ordaki gösteren değerler % lik olarak ne kadar kullanım olduğunu söylüyor sana şöyle açıklayabilirim örneğin bir dosyayı bi klasörden başka bi klasöre atmak istiyorsun harddisk inin saniyede atma hızı 2,5 mb (mesela) buda diskinin bütün gücünü kullanıyorsun kısacası csgo diskini yoruyor Windows 10larda sıkça karşılalılan bi durum düzeltilemicek bir sorun değil tabiki bad sector dediğimiz şey ise apayrı birşey harddiski cd olarak düşün bu cdnin bazı bölgelerinde çizilme bozulma arızalanma oluyor harddiskte ordaki bilgilere gitmek isteyince gidemiyor haliyle bilgisiyar donuyor kasıyor sonuçlara bakalım eğer bad sector az çıkarsa format kesin oda olmazsa ssd veya hdd alcaksın mecburen ama yüksek ihtimalle benim düşüncem formatla düzelecektir

• Özelden ulaşırsan daha detaylı konuşabilir yardımcı olup çözebiliriz

• 1 ssd al geç. Benim de aynı sorun var idi. Format atıyor yeniden devam ediyordu 1 gün sonra devamlı takılıyor ve kalıyor idi kapanıyor en sonunda bir ssd aldım sorun çözüldü sonra sattım zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle durumlarda bazen kullanıcı kültürü de etkili olabiliyor probleme.

Yanlış ve hatalı şekilde yazılımların kullanımları,yanlış ayarlar filan.

Bir de sistem logları üzerinden bakılmasının faydaları var. Eğer düşünürseniz imzamdaki Farbar loglarını ilgili konuya gönderebilirsiniz.

Ayrıca;
    mesela hasta olduğunuzda dr. hemen görüntüleme,tahlil ve farklı testlere gönderir bizi. Ama bilgisayarımız da sorun olduğunda sistemin logları nedense hiç kimsenin aklına gelmez. Bunun nedenlerini hep beraber düşünmemiz gerek miyor mu ?
  • quote:

Ordaki gösteren değerler % lik olarak ne kadar kullanım olduğunu söylüyor sana şöyle açıklayabilirim örneğin bir dosyayı bi klasörden başka bi klasöre atmak istiyorsun harddisk inin saniyede atma hızı 2,5 mb (mesela) buda diskinin bütün gücünü kullanıyorsun kısacası csgo diskini yoruyor Windows 10larda sıkça karşılalılan bi durum düzeltilemicek bir sorun değil tabiki bad sector dediğimiz şey ise apayrı birşey harddiski cd olarak düşün bu cdnin bazı bölgelerinde çizilme bozulma arızalanma oluyor harddiskte ordaki bilgilere gitmek isteyince gidemiyor haliyle bilgisiyar donuyor kasıyor sonuçlara bakalım eğer bad sector az çıkarsa format kesin oda olmazsa ssd veya hdd alcaksın mecburen ama yüksek ihtimalle benim düşüncem formatla düzelecektir
    Hocam anca bitti sonuçlar paylaşıyorum bakarsan cok sevinirim.

LAPTOPUM İNANILMAZ DERECE DE KASIYOR YARDIM!!LAPTOPUM İNANILMAZ DERECE DE KASIYOR YARDIM!!LAPTOPUM İNANILMAZ DERECE DE KASIYOR YARDIM!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JRonas -- 16 Nisan 2020; 16:8:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shankssan

1 ssd al geç. Benim de aynı sorun var idi. Format atıyor yeniden devam ediyordu 1 gün sonra devamlı takılıyor ve kalıyor idi kapanıyor en sonunda bir ssd aldım sorun çözüldü sonra sattım zaten.
    Teşekkürler yardım için eğer problemi çözemezsem en son çare olarak mecbur alıcam ssd.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.