Şimdi Ara

Laptopumun özellikleri iyi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Casper nirvana nb 15,6 kullanıyorum 1.5 sene önce aldım laptopumun ekran kartının olduğunu yeni öğrenmiş gibi oldum inteli kullanıyordum herhalde sonra sol alttaki Nvıdıa Gt 540m 1gb i gördüm ve bi internet kafeci abi vardı ona sordum driverini indir dedi indirdim laptopum çok güzel oldu :D en basit oyunlarda bile kasıyordu gta da mesela şimdi indirdim Nvıdıa yı kullanıyorum laptop her oyunu açıyor pes 2012 felan o site var bilgisayarının hangi oyunu kaldırır diye onda eskiden hiçbirini kabul etmiyordu şimdi rahat kabul ediyor . neyse niye anlattım bilmiyorum yazıyorum özellikleri :D

Win 7 64 bit
    4Gb ram ( Toplam sanal bellek 7,83 GB , toplam fiziksel bellek 3,91 )
    1Gb Ekran kartı ( Nvıdıa Gt 540M Cuda 1GB )
    İntel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz 2 Çekirdek

eksik/yanlış yazdıklarım varsa affola .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrl Alt -- 4 Temmuz 2012; 2:43:18 >

• piyasadakı tum oyunları oynarsın

edit: eğer ısınma sorunu yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mefta046 -- 3 Temmuz 2012; 9:50:11 >
  • güzell ..ekran kartın daha düşük olsaydı işlemcinde raminde işe yaramazdı .. ama 540m iyi bir kart ve 4gb ra mwin64 ile iyi bir sistem olmuş ..fakat casper işte ısı olayına dikkat ..
  • Evet dediğiniz gibi sadece ısınma sorunu var , soğutucu almam sorunu bitirir mi ? Çünki oyun oynarken ısınma yüzünden laptop kapanıyorda .
  • i3 işlemci oyun için yeterli olmayabilir, Casper çok da kaliteli bilgisayar üreten bir firma değil.
    Bu iki opsiyon birlikte olduğunda bilgisayarınızda oyun oynamanızı pek tavsiye etmem, bilgisayarın kapanması çok normal.
    Forumda 2-3 seferdir yazıyorum reklamcı gibi hissettim kendimi, şu fanı öneririm.
    Soğutucu olmadan bu tip bilgisayarlarda oyun oynamayın, oynarkende grafik öğelerini kısarak bilgisayara binen yükü azaltın.

Fiyatı 25 TL + 3.5 TL Kargo

• quote:

Orijinalden alıntı: Ctrl Alt

Evet dediğiniz gibi sadece ısınma sorunu var , soğutucu almam sorunu bitirir mi ? Çünki oyun oynarken ısınma yüzünden laptop kapanıyorda .

termal macun yenileyın .. fanları temız tutun ..altınada yukarıda arkadasın onerdıgı gıbı sogutucu alın ..yararı olacakdır elbette ..zaten yapılacak başka birşeyde yok ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Evet dediğiniz gibi sadece ısınma sorunu var , soğutucu almam sorunu bitirir mi ? Çünki oyun oynarken ısınma yüzünden laptop kapanıyorda .

termal macun yenileyın .. fanları temız tutun ..altınada yukarıda arkadasın onerdıgı gıbı sogutucu alın ..yararı olacakdır elbette ..zaten yapılacak başka birşeyde yok ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya hocam termal macun sürmeye baktım laptopu felan sökmek gerekiyor diyolar bozarım felan cesaretlenemiyorum o işlere. Bozulursada garanti kabul etmez felanda diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

i3 işlemci oyun için yeterli olmayabilir, Casper çok da kaliteli bilgisayar üreten bir firma değil.
    Bu iki opsiyon birlikte olduğunda bilgisayarınızda oyun oynamanızı pek tavsiye etmem, bilgisayarın kapanması çok normal.
    Forumda 2-3 seferdir yazıyorum reklamcı gibi hissettim kendimi, şu fanı öneririm.
    Soğutucu olmadan bu tip bilgisayarlarda oyun oynamayın, oynarkende grafik öğelerini kısarak bilgisayara binen yükü azaltın.

Fiyatı 25 TL + 3.5 TL Kargo

Büyük ihtimal alacağım hocam

• orto rütbeli bir makina olmuş. Isınma problemi yaşamazsan 2-3 sene götürür :)
  • Laptop'a termal macun suruluyormu hocam başka bir durum yokmuydu onda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Besaaa

Laptop'a termal macun suruluyormu hocam başka bir durum yokmuydu onda

Sürülürde notebook açıp toparlaması zordur, bazı parçalar vidalı bazı parçalar oturmalı.
    Bir de eksik gidik olmaması için tecrübeli birisi yapmalı.
  • Casper almak bence bi hata ama sougutucu almani oneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termal macun sizin için biraz üst seviye bir durum, açıkçası şu an çok da lazım değil. Makine 3 senelik filan olur, garantisi ortadan kalkar, 3 sene ısıyı yiyen macun da pertleşirse o zaman değiştirilir. Macun yenileme öyle kolay bir işlem değil. Senin yapacağın en güzel iş kardeşim bir soğutucu ile makineyi kullanmak. Yukarda da önermişler bir tane. Ama ben senin yerinde olsam, güzel makinan var, o makineyi daha serin tutacak kaliteli bir şeyler bakarım. Hele hele de ısınma sorunu yüzünden kapanıyor demişsin, işlemcini 100 derecelere dayandırdın demek ki. Makineyi uzun ömürlü ve sorunsuz kullanmak istiyorsan, altına kesinlikle güzel bir soğutucu almalı, ve o şekilde makineyi kullanmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

Termal macun sizin için biraz üst seviye bir durum, açıkçası şu an çok da lazım değil. Makine 3 senelik filan olur, garantisi ortadan kalkar, 3 sene ısıyı yiyen macun da pertleşirse o zaman değiştirilir. Macun yenileme öyle kolay bir işlem değil. Senin yapacağın en güzel iş kardeşim bir soğutucu ile makineyi kullanmak. Yukarda da önermişler bir tane. Ama ben senin yerinde olsam, güzel makinan var, o makineyi daha serin tutacak kaliteli bir şeyler bakarım. Hele hele de ısınma sorunu yüzünden kapanıyor demişsin, işlemcini 100 derecelere dayandırdın demek ki. Makineyi uzun ömürlü ve sorunsuz kullanmak istiyorsan, altına kesinlikle güzel bir soğutucu almalı, ve o şekilde makineyi kullanmalısın.

Kesinlikle haklısınız hocam bu gün tekrar denedim bekli kapanamz diye kapandı laptop . sonra başlatılıyorda kaldı kapattım onarmaya gönderdi . Son anda yırttım alıcam hocam altına bi laptop soğutucu .

• quote:

quote:

Termal macun sizin için biraz üst seviye bir durum, açıkçası şu an çok da lazım değil. Makine 3 senelik filan olur, garantisi ortadan kalkar, 3 sene ısıyı yiyen macun da pertleşirse o zaman değiştirilir. Macun yenileme öyle kolay bir işlem değil. Senin yapacağın en güzel iş kardeşim bir soğutucu ile makineyi kullanmak. Yukarda da önermişler bir tane. Ama ben senin yerinde olsam, güzel makinan var, o makineyi daha serin tutacak kaliteli bir şeyler bakarım. Hele hele de ısınma sorunu yüzünden kapanıyor demişsin, işlemcini 100 derecelere dayandırdın demek ki. Makineyi uzun ömürlü ve sorunsuz kullanmak istiyorsan, altına kesinlikle güzel bir soğutucu almalı, ve o şekilde makineyi kullanmalısın.

Kesinlikle haklısınız hocam bu gün tekrar denedim bekli kapanamz diye kapandı laptop . sonra başlatılıyorda kaldı kapattım onarmaya gönderdi . Son anda yırttım alıcam hocam altına bi laptop soğutucu .

Alana kadar da zorlama işte şansını

• alalı ne kadar oldu bilgisayarı fanda tozlanma varsa ki vardır kapandığına göre en iyi soğutucu bile fayda sağlamaz açma gibi bir durumunuz yoksa elektrik süpürgesiyle ızgaralardan çekmeyi deneyin hava tabancası bulabilirsen püskürt bunları yaparken makine kapalı olsun,azda olsa geçici faydasını görürsün senin üflemen bile işe yarar ben çok böyle leptopu adam ettim.i3 işlemci bukadar ısınmaz ama baya toz vardır gt 540 oyun için yeterli bir kart oyunda kart önemlidir bazı arkadaşlar işlemci yetmez demiş ama öyle değil i3 yabana atılacak işlemci değil kaldıki oyunların çift çekirdek işlemci desteği var halen core2düo işlemci'yle halen oyunlar oynanıyor.sana tavsiyem işlemci sıcaklığını düşürmen için güç seçeneklerinde uyku modu seçeneklerine gir orada gelişmiş güç ayarları var karşıan bir liste çıkacak işlemci güç yönetimi var ona tıkla işlemci soğutma ilkesi var onu etkin yap ayrıca en yüksek işlemci modu var muhtemelen sende %100 onu %70 kadar çek pilde ve fişte ısı sarfiyatı düşecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

alalı ne kadar oldu bilgisayarı fanda tozlanma varsa ki vardır kapandığına göre en iyi soğutucu bile fayda sağlamaz açma gibi bir durumunuz yoksa elektrik süpürgesiyle ızgaralardan çekmeyi deneyin hava tabancası bulabilirsen püskürt bunları yaparken makine kapalı olsun,azda olsa geçici faydasını görürsün senin üflemen bile işe yarar ben çok böyle leptopu adam ettim.i3 işlemci bukadar ısınmaz ama baya toz vardır gt 540 oyun için yeterli bir kart oyunda kart önemlidir bazı arkadaşlar işlemci yetmez demiş ama öyle değil i3 yabana atılacak işlemci değil kaldıki oyunların çift çekirdek işlemci desteği var halen core2düo işlemci'yle halen oyunlar oynanıyor.sana tavsiyem işlemci sıcaklığını düşürmen için güç seçeneklerinde uyku modu seçeneklerine gir orada gelişmiş güç ayarları var karşıan bir liste çıkacak işlemci güç yönetimi var ona tıkla işlemci soğutma ilkesi var onu etkin yap ayrıca en yüksek işlemci modu var muhtemelen sende %100 onu %70 kadar çek pilde ve fişte ısı sarfiyatı düşecektir.

O uyku olayını yapıyorum hocam teşekürler

• quote:

quote:

quote:

Alana kadar da zorlama işte şansını

kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: Twona

orto rütbeli bir makina olmuş. Isınma problemi yaşamazsan 2-3 sene götürür :)

Soğutucu almadan pek öyle durmuyor hocam . Pes 2012de ayarlardan baktım hepsi good good diye götürüyor . Kabul ediyor hepsini ancak oyuna
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.