Şimdi Ara

Laptopun harddiskini formatlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bazı acemiliklerle Laptopumun C: bölümünü linux için formatladım, şimdi tekrar windows XP kurmaya kalktığımda D: ya da C:'nin linuxtan kalan kısmına Windows kuramıyorum. 40 GB'lik bir harddisk şu anda 5, 15, 18, 2 filan gibi birkaç parçaya ayrılmış vaziyette. En kötüsü de Türkiye'de değil Azerbaycan'dayım ve yardım alacak kimsem, en azından kısa vadede yok.

Aklıma glen Linux, windows, ne varsa formatlayıp orijinal windowsu kurmak. Bunu nasıl yapabileceğimi bilen varsa yardımını bekliyorum.

Selamlar

Bahadir Akin

bahadirakin@yahoo.com

• öncelikle xp kuruluma başladıktan sonra bölümlenmiş diğer bçlümlerin üzerine gelip "d" daha sonra "l" tuşlarına basarak etkin bölümlenmiş alanları silebilirsin.daha sonra "c" ile tekrar istediğin kadar alan oluşturup bölümlendirme yapabilirsin. daha sonra windows kuruluma geçtiğinde sende kurulum yapacağı alana format isteyecek buradan "ntfs" ile yavaş format atacaksın(farketmez aslında ama tercihen hızlı format atmaman tavsiye olunur) sonra gerekli bölümlendirme kalmayacaktır.

Eğer sorunun sadece linux partition olduğu bölümü silip formatlamak yeni bir kurulum yapmamak ise bunu bilgisayarım üstüne sağ klik yapıp yönet bölümünden de yapabilirsin. Eğer bunu nasıl yapacağını bilmiyorsan bana pm at kısaca tarif edeyim buradan sana. yada msn 7.5 sürümünü kurup bana erişim verirsen sorununu buradan çözmeye çalışırım!

• Oncelikle teşekkürler. Benim problemim Win XP kurulumunda D ve L ile bölümü silmeme, C ile alan oluşturmama rağmen XP'nin sürekli "XP kurulumu için uygun değil, silip yeniden oluşturun türünden" mesajlar vermesi. Yani süreci uygulamama rağmen XP bir türlü herhngi bir bölümü kurmak için seçemiyor.

Aksi gibi kurduğum Mandrakeye de giremiyorum, zannedersem sonradan windows kurmaya çalışırken LİLO bozulmuş. Mandrake rescue ile kurtarmaya çalıştım ama LİLO yeniden kurulmuyor. Hasılı durum şu, kurulu iki işletim sistemine de erişemiyorum, verileri kurtaramıyorum, yanımda Knoppix yok ve Bakü'deyim...

Selamlar

Bahadir
  • Bu arada MSN kullanıyorum, stratejiyonetim@hotmail.com adresim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.