Şimdi Ara

Lastik değişimi sonrası direksyon hassasiyeti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 10 yıldır aynı aracı kullanıyorum. Bugüne kadar üzerinde hep 175/65/14 ölçüsünde lastik vardı. 1 hafta önce kış lastiği aldım. Arabanın orjinal lastikleri 2 ebatta. biri 195/70/14 diğeri ise 195/65/15. 195/70/14 artık üretilmiyor dediler. Küçük lastik almaktansa jantı büyütüp orjinalini alalım dedik. 15 jant alıp 195/65/15 lastik taktık.

Lastik değişiminden sonra farkettiğim ilk şey direksyon inanılmaz tepkili hale geldi. Çok az çevirmeyle bile araç direk tepki veriyor. Düşük hızlarda sıkıntı yok hoşuma gitti ancak yüksek hızlara çıktığımda güven vermiyor. 100km/h üzeri çok tedirgin etmeye başladı. 14 jantla direksyonu çeviriyordum araç çok hissizdi. Şimdi neden böyle oldu ? 1 ay önce rot ayarı yaptırmıştım 14 jant varken. sağa sola çekme yok. 150 ye kadar çıktım titreme yok. tekrar rot a girmesi gerekiyormu aracın ? jantlar ve lastik büyüdüğü için mi böyle oldu ? durum normalmidir ?

jant takılırken bilezikte taktılar. ondan şüpheleniyorum o etki edermi ? direksyon aşırı hassas şu an.anında tepki veriyor.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 2 Kasım 2018; 23:35:34 >

• Merhaba,

Dediğiniz gibi, artan jant ebadı yüzünden direksiyon tepkileriniz hızlanmış.

Opel Insignia aracımın 17 ve 18” jantları vardı, arkadaşımda da aynı aracın 19 jantlısı.

Jant büyüdükçe aracın direksiyona verdiği tepkiler hissedilir şekilde artıyor, yüksek hızda güven vermeme olayı alışkanlıklar, yeni lastiğin yüksek hız tepkileri ve değişen ebatlarla alakalıdır.

Araçta herhangi sorun olmasa da lastik değişiminden sonraki güzelce yapılacak bir rot balans her zaman faydalıdır.

İyi günler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam teşekkürler cevabınız için. dediğiniz gibi rot ayarı yaptırdım geçen hafta. biraz daha iyi hale geldi. alıştım zaten. ilk günler gibi tedirgin olmuyorum. yüksek hızlara çıktığımda sağlam gidiyor.

iyi günler dilerim :)
  • Rica ederim, keyifli sürüşler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastik değişimi ve sibop
    6 yıl önce açıldı
    Tek lastik değişimi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.