Şimdi Ara

direksiyon titremesi ankaradaki en iyi rot balans öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 0 aldığım 2017 s60 ım şuan 7000 km de ve direksiyondaki titremem geçmedi.Arkas otomotivde teste çıktım yoldan şundan bundan yapar dediler yolla alakası yok sizin test aracına geçelim bakın aynı yolda onda yok bunda var dedim.yan yattı çamura battı titreme var dediler kışlıkları takalım düzelir büyük ihtimalle denildi taktık yine aynı.kışlıklarım 2017 üretimi nokian serisi lastikler.Daha sonrada bunu yaparsa hassas balans makinesi var aracın ön lastiklerini jantlarla birlikte yollayalım araç bir gün kalsın dediler bu canımı çok sıkmaya başladı hangi yolla hakkımı aramalıyım sizce ? 0 | |yada bu işi kesin çözebilecek bir rot balans cı arıyorum araçtan şüphe duymaya başladım bana tavsiyeniz neresi olur ?

• Hocam Arkas otomotiv demenize istinaden İzmir'de olduğunuzu varsayıyorum.

Bu sebeple yollar çok bozuk olduğu için kısa sürede alt takım elemanlarına zarar vermiş olabilir.

Çok bozuk yerlere girip çıktınız mı ? Önce oturup bunu bir düşünün emin olun eğer ki girmediyseniz onarım/değişim talep edin.

Girdiyseniz de jantlarda yamulma olabilir.

0 olduğu için zor ihtimal ama aktarma organlarına bakılsın akslar kontrol edilsin.

Eğer İzmir'deyseniz Bornova 3. Sanayide Güneş Oto Lastik var Has Otomotiv Mercedes Bayii'nin hemen bir arka sokağında

Onlarda sizin istediğiniz hassas lazerli sistem mevcut ve arıza tespiti de ( eğer varsa ) yapıyorlar.

Jantlar tek tek sökülür lazerli balansa alınır jantlarda eğilme varsa zaten hemen anlıyorlar.

Daha sonra da aracı lift alıp yine lazerli sistemle ön takıma ayar yapılıyor.

Bunları yaptırdığınız halde sorununuz geçmediyse ve görünürde bir arıza tespit edilemediyse aracınızı dışarıya ellettiğinizi asla söylemeyin ve arızanın giderilmesini veya aracın değiştirilmesini talep edin.

• hocam ankara arkas dan aldım öncelikle aracı.Bayiden çıktığı gün mamaktaki bayiden eryamana geldi ve dümdüz asvaltta direksiyon zıngır zıngır titremeye başladı yanımda dayımda vardı oda gördü hatta dedim sıfır araçta bile şansım yok hakikaten şaşırdım.Daha sonra 100 km deyken götürdüm geri arkas a direksiyonda titreme var diye sorun yok diyip geri yolladılar.Son defa götürdüğümde videoya aldım ve sürdürttüm ustada yanımdaydı yok diyemem ama çok hissedilen bişey değil falan dedi dedim olurmu bizde fluence var 2013 model 170 bin km de onda yok mesela bu titreme bu araçta nasıl olur dedim.Daha sonra var falan dedi kabul etti kışlık lastikler takıldı neyse bide bunlarla dene dediler denedim yine titreme var kaybolmuş değil ne azaldı ne çoğaldı.Hassas bi balans makinemiz var dediler bu sefer ön 2 lastiği jantlarla birlikte yollayacağız o halleder denildi yaz lastiği değişiminde tekrar balans a girecek peki be bu eziyeti çekmek zorundamıyım diye sorarım bu segment bir sıfır araçta olmaması gereken birşey bu.Neyse bende şikayet yazmayı düşünüyorum bir kez daha gittiğimde sorunum çözülmemiş olursa bende sabır taşı değilim ki

• Aynı sorun arkadaşın 2015 V40 ında da vardı diye hatırlıyorum nasıl halleti bir soralım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melodychups M kullanıcısına yanıt
    sorarsanız bi sevinirim
  • Bizde de aynı sıkıntı oldu çözemedik. Servis titreme az olur bu kadar diyor diğer arabalarda yok. Ama benim jantın biri yamuktu düzelttirdim falan. En güzeli jantları değiştirip denemek bence. Hatta servise gidin yan lifte diğer aracı koysunlar (titreme olmayan araç). Jantları ve lastikleri 15 dakikalığına değiştirsinler. Yola çıkın bakın bakalım titreme var mı yok mu . Varsa jantları garantiden değiştirsinler. Hassas balans yaptırmayla çözülse de daha sonra yine aynı dert ortaya çıkacak. Bence bu tarz bir şeyler deneyin derim. Zaten bu olayın olması için ya poyra yamuk olacak ya jant ya da lastikte sıkıntı olmalı. Başka bir şey yok titreme olması için 0 arabada. Ben jantlarda sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
  • Bu arada ben de en iyi rot balansçılarda rot ayarı ve balans ayarı güzelcene 2 3 kere yaptırdım. Sıkıntı devam ediyor. Yalnız jantlar çok az eğilse bile gözle görülmeyebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

hocam ankara arkas dan aldım öncelikle aracı.Bayiden çıktığı gün mamaktaki bayiden eryamana geldi ve dümdüz asvaltta direksiyon zıngır zıngır titremeye başladı yanımda dayımda vardı oda gördü hatta dedim sıfır araçta bile şansım yok hakikaten şaşırdım.Daha sonra 100 km deyken götürdüm geri arkas a direksiyonda titreme var diye sorun yok diyip geri yolladılar.Son defa götürdüğümde videoya aldım ve sürdürttüm ustada yanımdaydı yok diyemem ama çok hissedilen bişey değil falan dedi dedim olurmu bizde fluence var 2013 model 170 bin km de onda yok mesela bu titreme bu araçta nasıl olur dedim.Daha sonra var falan dedi kabul etti kışlık lastikler takıldı neyse bide bunlarla dene dediler denedim yine titreme var kaybolmuş değil ne azaldı ne çoğaldı.Hassas bi balans makinemiz var dediler bu sefer ön 2 lastiği jantlarla birlikte yollayacağız o halleder denildi yaz lastiği değişiminde tekrar balans a girecek peki be bu eziyeti çekmek zorundamıyım diye sorarım bu segment bir sıfır araçta olmaması gereken birşey bu.Neyse bende şikayet yazmayı düşünüyorum bir kez daha gittiğimde sorunum çözülmemiş olursa bende sabır taşı değilim ki

allah sabır versin. hayret bişey yaa. 100 km de aracın direksiyonu mastika oynuyor normal diyorlar. 15 yıllık aracın direksiyonu her km de dümdüz ok gibi. titreyen direksiyon mu olur yaa. azer bülbül gibi

• absorb3 kullanıcısına yanıt
    bana dürüstçe deseler ki bu direksiyon titriyor bariz belli bişey yok gıcır asfalttaki pütürden titrer diyor birsürü araç kullandım bi bumu titriyor yani sert çıktım en sonunda şehir dışında olduğum için şuan götüremiyorum aracı 1 ay sonra götürdüğümde de bu sorunumu çözmezlerse internet ortamında şikayetler yazmayı düşünüyorum.Bir dahada volvo almam gerekirse 220 bin tl para verdik toplamda ve her sürüşümde hevesim kaçıyor bu titremeden
  • Öndeki tekerleri arkaya takıp bir deneyin isterseniz. Lastikten kaynaklı yada janttan kaynaklı ise sorun hallolur. Zaten araç sıfır. Eğer fabrika hatası bir sorunu yoksa lastik veya jant ilk akla gelen.

Bu arada gerçekten üzücü bir durum. 10 yıllık araçlarda dahi direksiyonda titreme ve eğiklik görsem sürüş keyfim kaçıyor heleki sıfır bir araçta durum daha zor sizi anlıyorum.

Tekerleri eğer zaman ve imkanınız varsa siz değiştirin. Veya siz değiştiremeyecekseniz gittiğiniz yere tabanca ile sıkmamalarını söyleyin. El ile sıkılsın...

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    tekerler ön arka yapıp denendi hocam malesef olmadı titreme azalır gibi oldu ilk gün sonraki gün yine başladı.Sonrasında kışlıklar takıldı 2017 üretim nokian lastikler bu seferde bunlarla titreme oluyor.makine ve el ile sıkmanın farkı nedir peki hocam ? özellikle 60-80 arası bariz titriyor ara ara da 130 140 a kadar titreme eşlik ediyor dalga dalga geliyor direksiyon simidine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

bana dürüstçe deseler ki bu direksiyon titriyor bariz belli bişey yok gıcır asfalttaki pütürden titrer diyor birsürü araç kullandım bi bumu titriyor yani sert çıktım en sonunda şehir dışında olduğum için şuan götüremiyorum aracı 1 ay sonra götürdüğümde de bu sorunumu çözmezlerse internet ortamında şikayetler yazmayı düşünüyorum.Bir dahada volvo almam gerekirse 220 bin tl para verdik toplamda ve her sürüşümde hevesim kaçıyor bu titremeden

Sosyal medya yı geç. Hakem heyetine başvur. Sorsan volvo ama köylüler yönetince böyle işte. 70 bine hyundai alsan daha iyi.rezillik

• https://forum.donanimhaber.com/her-marka-aracin-lastik-degisimi-ve-balansi-ucretsizdir--130104079

Angaralılar ne şanslı...

• şaşmaz dayı rot balans a git mehmet usta sıkıntını tespit edip gerekli yönlendirmeyi yapar

• Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Hocam sordum ben yanlış hatırlamışım, direksiyon titreme değil ses! yapıyormuş, airbagin altında bir parça değişmiş. Yinede volvonun direksiyon sisteminde bir sıkıntısı var manasına gelir sanırım.

• Sıktıkları makinada tork ayarı yoksa fazla sıkılıyor ve her bijon eşit sıkılmıyor. Bu da disk veya jantın eğilmesine sebep olabiliyor. Tabi bu eğilme hemen olmuyor zamanla, yol şartlarıyla olabiliyor.

Finish balans yaptırdın mı peki? Yani tekerler arabaya takılı halde balans yaptırdın mı?

• absorb3 kullanıcısına yanıt
    arabadan soğudum usta ne heveslerle almıştım
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    hocam dediğin yere baktım baya meşhur sanki hep lüks araçlar gidiyor afyondayım şuan dönünce bi göstereyim
  • Melodychups M kullanıcısına yanıt
    kullandıkları direksiyon kutusuda sürüş zevki veren cinsten değil bir bmw gibi değil mesela daha konfora yönelik herşey bakalım ben bu işin içinden nasıl çıkacağım
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    işinde çok iyidir 10 lira 20 lira fazla alır ama hakkını verir. millet tanesi 2500 lira olan jantı çizilmesin diye porsche bmw m merso amg arabasını lastik değişimi için buraya getirir :)

bi yakınım kazalı c4 alıp toplamıştı. araba sola çekiyordu direksiyon titriyordu 10 tanr rot çu gezdi hepsi ayar yapıp yolladı bişey değişmedi. bu ustaya yolladım salıncak eğri diyip gerekli ustaya yönlendirmeyi yaptı parça değiştikten sonra rot ayarı yapıldı araba şimdi ok gibi. az kalsın arabayı satacaklar idi hala biniyorlar şimdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.