Şimdi Ara

Sıfır Polo'da Bozuk Rot-Balans?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. 2 gün önce Ankara doğuş otomativden aldığımız sıfır polo aracın rot ayarı bozuk(direksiyon da yanlış montajlanmış olabilir tam emin değiliz ancak aracın düz ilerlemesi için direksiyonu yaklaşık 15 derece kadar sağa çevirmek gerekiyordu) olarak teslim aldık. Durumu farkedip ertesi gün servise götürdüğümüzde servis elemanı 10 yıldır bu işi yaptığını ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyledi. Yaklaşık 3 saatlik bir tamir sürecinden sonra araç bize tekrar teslim edildi. Rot ayarının nasıl bozulmuş olabileceği hakkında sorduğumuz sorulara onlar da net bir cevap veremedi(taşınma esnasında olma ihtimalinden bahsettiler). Sorun sizce neden kaynaklanmış olabilir ve bu bize ileride bir sıkıntı yaşatır mı? Ayrıca böyle bir durumla daha önce karşılaşanınız var mı? Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üretimde rot ayarı yanlış yapılmıştır. Ayar yapıldıktan sonra sorun yoksa bir şey olacağını sanmam.

• Benim de başıma geldi, direksiyonda bir yamukluk söz konusuydu. Yani aracın düz gitmesi için çok hafif sola çevrik olması gerekiyordu. Götürdüm 15 dk'da hallettiler. Sanırım yükleme esnasında kayma olabiliyor. Malum ön takım çok hassas (dandik demeye dilim varmıyor ama)

• Tamirden sonra araçta sorun kalmadı. Bir de paspas hediye ettiler. Sanırım biraz rahatlayabilirim teşekkürler cevabınız için.

• Paspas hediyesi insanı iyice kıllandırıyor

• daçya gibisi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Golf.7

Paspas hediyesi insanı iyice kıllandırıyor

Hatta; kıllanmanın
    da ötesi...

*Bir ayar için 3 saat??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 8 Temmuz 2017; 16:39:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şahsen dün sıfır olarak teslim aldığım ve bir sürü para döktüğüm aracımın üretim veya taşınma hatası sonucu 3 saat tamir görmesini istemezdim.(Rot ayarı dediğiniz şey en fazla 10 dakika sürüyor.) Bence direksiyon sisteminde bir üretim hatası vardı. Yoksa Doğuş kolay kolay bir çöp dahi vermez karşılıksız müşterisine.
  • Corsayi aldıktan 130 km sonra kış lastiği taktırmaya gittim, lastik değişen yer nakliyede hafif sapmalar olabiliyor diyerek kontrol etti, hakikaten de hafif sapma vardı, rot ayarı yaptılar tekrar.

• Daha sonra bu araçta ilave başka bir sorun ile karşılaştınız mı ?
  • Yükleme esnasında bozulma ihtimal düşük. Rot ayarı dediğiniz kolay kolay bozulacak bir şey değil.

Bir çok ihtimal var.

Fabrikadan ayar yapılmadan çıkmış olabilir.

Fabrikada ayar üstün körü yapılmış olabilir.

Fabrikasyon hatalı direksiyon kutusu veya alt takım elemanları varsa serviste bunlar değişmiş sonrasında ayar yapılması unutulmuş olabilir.

Yamukluk gözle görülür derecede barizse direksiyon kendi kendine toplamakta güçlük çekiyorsa rot ayarı aşırı bozuktur yada hiç yapılmamıştır.

Hafif sola çekme varsa bu doğrudan ayarın bozuk olduğu anlamına gelmez. VAG grubunda şanzıman aracın sol tekerine yakın konumlanır. Bu da aracın sola daha ağır basması demek. Belirli hızlardan sonra ufak tefek sola kaymaların sebebi budur.
  • Volkswagen in ön takımı çok sağlamdır hele direksiyon sistemi öyle iyidir ki ön takımda burç boşluk değil ancak kopacak ki o zaman size hissettirecek bunu. O yüzden rot ayarı basit birşey kafanızı taktığınıza değmez ve aracınızın keyfini çıkarın derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vw den endişe edeceğiniz belkide en son konu direksiyon kutusu hidroliği ve ön takımdır..

iyi günlerde kullanın
  • 2015 ya da 16 tam hatırlamıyorum. Benim de sıfır aldığım polo’nun direksiyonu düz giderken çok az sola dönüktü. Hemen düzeltmişlerdi 15-20 dk’da. Rot değil de direksiyon montajı ile alakalı bir sorun diye düşünüyorum. Araç sağa sola çekmiyordu çünkü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fabrikadan ya da gemiden inerken oldugunu düşünüyorum. Bende bayiden aldigimda farın merceği bozuktu, gökleri aydınlatıyordu. Far sipariş edilip değişildi.
    Fabrikadan nasıl çıkıyor anlamıyorum

Edit: tarihi görmedim🥱

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio159 -- 16 Mart 2020; 19:21:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.