Sevgili arkadaşlar, benim moralimi ciddi ciddi bozan bir srunum var. 2006 model Corolla 1.6 Sol Sedan aracımın 40.000 Km. bakımını yetkili serviste yaptırdım bu bakım sırasında lastiklerin değişmesi gerektiği söylendiği için (30.000 bakımında da aynı uyarı yapılmıştı) dört lastiği de Turanza Er-300 ile değiştirdim. Lastik değişiminden sonra 1000 km yaptım. Fakat, direksiyon önceye göre tuhaflaştı (daha önceki 40.000 km deneyimime göre) direksiyon sola doğru hafif düşüyor, düzeltmek zorunda kalıyorum. Direksiyonu çoğu zaman sağa doğru bazen de sola doğru düzeltmek zorunda kalıyorum. Araba da sola doğru bazen kaçıyor. Aracı belli bir hat üzerinde tutmakta zorlanıyorum direksiyonu sürekli düzeltmek zorunda kalıyorum. 40.000 bakımında yeni lastiklerin balansı yapılmıştı. En azından öyle söylediler. Bir başka yetkili servise bu sorunum için gittim önce lastikleri soğumasını beklediler daha sonra lastik basınçlarını kontrol ettiler. Ardından ustayla test sürüşüne çıktık 2-3 km yol yaptıktan sonra usta araçta sorun olmadığını söyledi. Rot ayarı vs. başka bir şey yapmadan dönmek zorunda kaldım. Ancak aracı 3,5 yıldır kullandığım için lastik değişiminden önce araç kesinlikle böyle değildi. Ne yapmam lazım?
Sokaktaki bir balanscıya gidin balansları yeniden yaptırın...Lastik havalarını kontrol edin...Hepsi eşit olsun...
Lastikleriniz henüz çok yeni olduğu için bu durum çok normal, lastik yüzeyi biraz aşınınca herşey normale döner emin olun
Eski aracımızda da aynı sorun vardı( Lada Samara) lastikleri değiştirmiştik ve sallantı+çekme başlamıştı lastik takıldıktan sonra ayar yapan balanscıya gittik tekrar ayar yaptı..Sonuç aynı değişen birşey yok...2 sefer ayar yapıldı arkası arkasıya...Babam çok sinirlendi...Çünkü her seferinde ücret ödüyorduk ve sorun çözülmüyordu...
Daha sonra başka rot-balans ayarı yapan yere gittik ve yaptırdık...Test ettik işlem tamamBabamın ustaya dediği Allah senden razı olsun...
Kısaca balanstandır...Lastiklerde kaliteli seçim yapmışsınız hayırlı olsun
aynı sorun bendede oldu balas ayarı yaptırınca geçti ama ben beleş yaptırdım.
lastik değişiminden hemen sora balans ayarı yapılmaz zaten idareten yaparlar 1 hafta 10 gün kullan tekrar gel derler asıl balans ayarı o zaman yapılır . ama sizin bahsettiğiniz kadar ekilememesi lazım .
Yolda eğim varmı diyorsan evet var ama dahaöncede aynı yolda kullanıyordum. Temel sorunum artık araba kullanırken diresiyonla dah çok cebelleşiyorum buda yoruyor.