Şimdi Ara

Lastik Değişirken Karşılaştığım Ürkütücü Manzara-Yetkili Servisler Rot Ayarı Yapmıyor mu ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
3
Favori
8.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben şunu merak ediyorum , benden başka sırf şu konuda aynı şeyleri yaşayan 3 kişi daha var ve onlarda araçta bişey hissetmemiş.

Yabancı forumlarda da benzer başlıklar var .

Acaba sebep şu yeni lanet elektrik destekli direksiyonlar , ölü gibi hissiz olanlar hani...

Acaba arabada rot ayarı bozukta bu sistemden mi kullanıcılar hissetmiyor ?

Çünkü daha önceki hidrolik direksiyonlu arabalrımda bu sorunları yaşadım , sağa sola çekme titreşim vs oluyordu soluğu lastikçide alıyordum .

Ama bu defa lastik sesinde artma harici bişey yoktu

Ne derseniz bu işe ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    Kamber sıkıntısı titreşim yapmaz, balans yapar. O titreşimi en hissiz direksiyon (city modundaki punto) bile hissettiriyor. Rot Çekme yapar..

O arakadslarda da pirelli mi varmış acaba hocam ?

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konudaki 4 vakadan 3'ü pirelli ve araç VW ... 4.arkadaşın aracı hyundai lastiği yazmamış , onu da sorayım

• quote:

Orijinalden alıntı: maniactolga

Hocam aynı problemi 2 hafta önce bende yaşadım. Ön lastiklerin iç kısmı resmen bitmiş formula 1 lastiğine dönmüş. Daha 20.000 kilometrede ön lastikler çöp oldu. İşin komiği 1.5 ay önce bakıma girmişti araç. Hiçbirşey demediler. Gittim kavga ettim bende ve hyundai şikayet ettim. Sonra yok genel merkezden arıyorlar yok oradan buradan arıyorlar. Neyse kışlık lastikleri %30 indirimle verdiler. Ama bu da bana bir ders oldu 2 ayda bir rot balans ayarına baktıracağım aracın.

Hocam senin lastik nedir ?

Hocam lastikler pirelliydi :-) titreme vardı bende 120km sonra başlıyordu ama öyle çok bir titreme değildi çok kafama takmamıştım
  • quote:

Hocam lastikler pirelliydi :-) titreme vardı bende 120km sonra başlıyordu ama öyle çok bir titreme değildi çok kafama takmamıştım

4 lastik de pirelli o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

4 lastik de pirelli o zaman

Suçlu büyük ihtimal pirelli gibi hocam.

• Ayrıca lastiklere bakıldığında üst yüzeyde dalgalanma da mevcuttu belirtmem de fayda var çok garip değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Hocam bu konudaki 4 vakadan 3'ü pirelli ve araç VW ... 4.arkadaşın aracı hyundai lastiği yazmamış , onu da sorayım

Selam.

Bugün birçok kişinin ve özellikle Opel servisinin önerdiği rot balansçıya sonunda gittim, jantta daha önceki balansçılardan kalan gereksiz derecede fazla kurşunlar söküldü, yeniden balans yapıldı ve yine diğer balansçılardan farklı olarak lastik jant aplikasyonu yapıldı.
    Kışlık Petlas ların tabanları çok düzgün olmadığından yoldaki sekme hareketi tamamen kaybolmasa da 130 - 150 km deki güçlü titreşim %50 oranında azaldı, bunun tamamen kaybolmaması ise maalesef tabanın çok düzgün olmamasından.

Usta gayet bilgili ve gündemi takip eden mesleğin itina ile yapan bir arkadaştı, lastik markalarından bahsederken dikkatimi çekense Pirelli lerdeki üretim hatasının sıklığıydı, Petlas için görüşleri ise Abdülkadir Özcan ın markayı ciddi biçimde iyileştirdiği, nadiren de olsa ara ebatlarda bendeki sorunların görülebildiğiydi.

• Bugun vw yetkili servise gittim , daha önce lastikci sokme takma ve rot için 80 lira almisti.servis rot olmamis diyerek bi daha yapti. 90 da o aldi , gitmesi gelmesi lastiği derken bu olay bana aşağı yukari 2000 liraya mal olacak

Bu arada kışlık petlaslarla 250 km yaptim ,gayet güzel ben begendim. Bugun ustunkoru bi tüketim denemesi yaptim ,yakit olarak da bariz artis yok.

Tokattaki vw nin ihmali konusunda herkes hemfikir bu arada ,servisteki ustalar da bir ay onceki bakimda bu lastiklerin gözden kacmasi mümkün değil dedi ...

• lastik havası düşük olunca kenarlardan yer. benzeri bana oldu ama iplikler çıkana kadar yürümedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usermm1 -- 3 Aralık 2014; 16:46:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: usermm1

lastik havası düşük olunca kenarlardan yer. benzeri bana oldu ama iplikler çıkana kadar yürümedim.

Lastik havalarini kendi cihazimla surekli kontrol ederim o konuda sikinti yok .

Ayrica oyle olsa sadece icten yemezdi ,ki o kadar düşük hava basıncı gozle bile farkedilir.

Rot ayarlari bozuktu ,gerekli kontrol ve duzeltmeler yapıldı .

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.