Şimdi Ara

Lastik Değişirken Karşılaştığım Ürkütücü Manzara-Yetkili Servisler Rot Ayarı Yapmıyor mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
3
Favori
8.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yetkili servisi bırakmak mı lazım , gerçi 1 yıl kaldı .

Garantiyi uzatmayı düşünüyordum ama artık yanlarından geçmem
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    Lastikleriniz fabrika çıkışlı hatalı da olabilir, eğer söylediğiniz gibi hiç bir şey hissetmediyseniz.

Peki rot ayarı nasıl yapıldı, hiç değişmesi gereken parça vs var demediler mi?
  • allstar34 kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni lazerli bi alet getirmişler onla bakıyorlar , parça değişimi olmadı .

Bayağı bi alt tarafta uğraştılar , mezurayla falan da ölçüyorlardı , ne yaptılar bilmiyorum

Rot ayarı bozuktu , düzelttik dediler ama güveneyim mi bilmiyorum ..
  • Okurken tırstım..!

Rot ayarı bozuk olsa araba sağa veya sola çeker, balans olsa titrer. Kamber sıkıntısı var gibi..

Çok geçmiş olsun, iphone icin fotolar gözükmüyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Okurken tırstım..!

Rot ayarı bozuk olsa araba sağa veya sola çeker, balans olsa titrer. Kamber sıkıntısı var gibi..

Çok geçmiş olsun, iphone icin fotolar gözükmüyor..

Yetkili servise götürmeme gerek var mı peki sence hocam ?
  • Bu lastiklerin bu hale gelmesi imkansız 7-8 yıllık lastikler gördüm bunlardan iyi durumda yani çok garip.. lastiklerde acaba hatamı vardı ?
  • LAstiklerin marka ve modeli nedir acaba? continental mi geliyordu wv'lerin üstünde?
  • olmuştur demiyorum ,fakat ,isterseniz lastiklerinizin üretim tarihlerine bakın , servislerde bazen aracların lastikleri karışabiliyor ,
    başka aracın lastiklerini sizin araca takmış olabilirler
  • Pirelli p7 , tarihlere bakmadim ama p7 cikali ne kadar oldu ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disconnectus_Erectus -- 24 Kasım 2014; 20:20:24 >
  • Rot balans işi değil bu bence. Rot balans ayarı bozuk olsa mutlaka hissederdiniz. Servisler maalesef rot balans ayarına bakmıyorlar. Ne halt ediyorlar o da ayrı bir konu. Verilmiş sadakanız varmış. Lastikleri görünce Ohaaa ! dememek elde değil. Geçmiş olsun.
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    2009 model aracım var , üzerinde turanza ER300 lastıkler mevcut , 27 bin de servise bakım için gitmiştim ,
    aradan birkaç ay geçti lastiklere dikkatli baktığımda , önler aşırı aşınmıştı , tarihlerine bakınca gördüm ki bunlar 2010 üretimi ,
    şimdi 2009 model araca nasıl olur da 2010 üretimi lastık takılır , artık bilinçli veya biliçsiz benim lastıkler başka araca takılmıştır ,
    tabi zaman geçtiği için hak idia edemedim , paşa paşa gittim 2 adet yeni 195x55x16 ER 300 lastik aldım ,
    bunu yapanlara hakkımı helal etmiyor , Allaha havale ediyorum .
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Rot balans bakmiyorlar derken , rot balans bakma diye bisey mi yok yoksa yaptik deyip geçiyorlar mi ?

Rot balans neyse de liftte alttan bi baksalar gorulecek , vw tokat servisine yaziklar olsun

• Biri de dememiş ki servislerde rot ve balans cihazı var mı diye?

Vw Sakarya'da yoktu
    Opel Sakarya'da yoktu
    Mitsubishi sakarya ve istanbulda yoktu
    Citroën istanbulda yok. Özel servislerde de yok.

Yetkili serviste rot ayarı isterseniz sizden 50-100tl alınır. Dışarıda anlaşmalı bir lastikcide yaptırıp getirirler.. bu kadar.

Bu arada benim arabanın da arka lastiklerinde rot ayarı bozukmus. Lastikci çıktı alıp verdi. Sasiciye gidecekmisim.. pompa gibi birşeyle duzeliyormus. Bunla alakalı bir konu acicam.nedir ne değildir diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Rot balans bakmiyorlar derken , rot balans bakma diye bisey mi yok yoksa yaptik deyip geçiyorlar mi ?

Rot balans neyse de liftte alttan bi baksalar gorulecek , vw tokat servisine yaziklar olsun

Yaptık deyip geçemezler. Siz isterseniz ücret dahilinde bakıyorlar. İstemezseniz zaten bakmıyorlar.
  • Bu lastik deli gibi uğultu,ses yapar.Siz nasıl fark edemediniz enteresan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Bu lastik deli gibi uğultu,ses yapar.Siz nasıl fark edemediniz enteresan.

Sesi farkettim de iki sey beni yaniltti , biri lastik eskidi ondandir dedim.

Bi de buralarda asfalt acayip dişli , zaten ses her türlü oluyor

• Lastiklerde bariz negatif Kamber var iç omuzdan yemiş.Ses falan bir yana bu araç düz de gidemez ki.
  • Ben aracıma binerken her zaman üstün körüde olsa bi lastiklere bakarım, her ne kadar binlerce sensörde olsa sorun sorundur.

Bugun 180km hızla giderken, bir anda uzay mekiği düşüyormuş sesi ile lastik basınç sensörü öter görürüm. Sorun lastiklerden değil, benim lastik değiştirdikten sonra resetlemeyi unutmamdan kaynaklıydı ama anlıkta olsa, o hızda ne oluyoz korkusu basıyor. Binmeden önce göz ucuylada olsa kontrol edin, bi ayağınızla bastırın yeri geldiğinde.
  • kamber bozuk yani lastik yan basmış zaten tek tarafı aşınmış bariz belli. Bu araba sağa sola çekmeyebilir. Rot balansta halledilir. Bu şekilde yeni lastik taksanızda bu hale gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

kamber bozuk yani lastik yan basmış zaten tek tarafı aşınmış bariz belli. Bu araba sağa sola çekmeyebilir. Rot balansta halledilir. Bu şekilde yeni lastik taksanızda bu hale gelir.

Rot balans yapıldı , sorun hallolmuş mudur ? Yoksa servise fakan mı gideyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disconnectus_Erectus -- 24 Kasım 2014; 21:14:43 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.