Şimdi Ara

Lastik ebadı büyürse kasko ödeme yapmazmı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar imzamdaki aracın şu anki lastikleri bunlar. Continental Premium Contac 2 205 55 r16.

Öncelikli amacım yol tutuş yakıt değil. Bana takabileceğim maksimum veya yoltutuşumu artıracak maksimum ebadı söylerseniz lastiklerimi değiştiricem.

Geçen sene good year efficent grip kullandım 4 kere lastik patladı çok yumuşakmış.

Malum hondalardada lastik sesi sorunu var Er300 turanzayı çok istiyorum çok olumlu referanslar duydum.
    Ama yol sesini iletecekse almayı düsünmüyorum.

Michelndende çok yumuşak diye bulaşmak istemiyorum ağzım yandı good yeardan.

Napsam karar veremedim fiyat önemsiz.

Birde lastik ebadı büyürse kasko ödeme yapmaz diyorlar ne derece doğru kaskocusuna soran varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 17 Temmuz 2012; 11:30:23 >

• Sizin ebat ne kadar büyüyecek ?
    Kasko ödeme yapmazı bende duymuştum ama bildiğim kadarıyla abartılı ebatlar için
    atıyorum 16'' 18'' geçersen tabanlarıda 205 ten 235 falan yaparsan yani exper geldiğinde dikkat çekici ebat olursa
  • İlk kez duyuyorum bu kasko olayını da . Benim orjinal ebat 15", 17" takılı şuan Allah korusun kaza durumunda ödemez mi yani şimdi
  • sizin araca olabilecek ebat 225-50-16, yada 225-45-17
    sigota ödememezlik yapmıyor,ama jant ebadınız değişirse bunu poliçeye cüzzi bir fark ile dahil ettiriyorsunuz.o zaman hiç bir sıkıntı kalmaz
    bende lastik ebadı yükseltmeyi düşünüyordum.aracımda continantal var ve yol tutuş sorunu bende yaşıyorum.
    aynı ebatta bridsstone potenza s001 -rft mi ,dunlop sport maxx rt mi daha iyi yol tutar kullanan varmı
    2. alternatif bende arkadaş gibi ebat büyütüp 225-50-16 dunlop sp sport maxx almayı düşünüyorum.yol tutuşu açısından hangisi daha başarılı olur
    iyi günler
  • Sıkıntınız yol tutussa yanak azalacak taban artacak. 225 45 17'

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jantı da büyütürüm diyorsanız ;

205/55R16 > 225/45R17

Jantı büyütemem diyorsanız ;

205/55R16 > 225/50R16

Pirelli'lere de bakabilirsiniz. Yol tutuşunuzu büyük oranda, alacağınız lastiğin yapısı belirleyecektir. O yüzden lastiğinizi değiştirirken yol tutuşunu arttıracağına emin olduğunuz lastiği seçin, aksi taktirde boşa masraf etmiş olursunuz.
  • -Michelin Pilot Sport 3

-Kumho Ecsta 4X (Henüz ülkemizde yok
    sanırım)

-Michelin Primacy 3

-Bridgestone Potenza RE970AS Pole Position
    (Bu da henüz ülkemizde yok sanırım)

Bu lastikler mevcut lastiğinizden çok daha iyi yol tutuşu sağlayacaktır.

Forumdan RutkayErg isimli arkadaşımız Pilot Sport 3 aldı (245 taban)

Kullanım deneyimlerini paylaşacaktır daha sonra.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    petlas lastik alınır mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: canmert2005

sizin araca olabilecek ebat 225-50-16, yada 225-45-17
    sigota ödememezlik yapmıyor,ama jant ebadınız değişirse bunu poliçeye cüzzi bir fark ile dahil ettiriyorsunuz.o zaman hiç bir sıkıntı kalmaz
    bende lastik ebadı yükseltmeyi düşünüyordum.aracımda continantal var ve yol tutuş sorunu bende yaşıyorum.
    aynı ebatta bridsstone potenza s001 -rft mi ,dunlop sport maxx rt mi daha iyi yol tutar kullanan varmı
    2. alternatif bende arkadaş gibi ebat büyütüp 225-50-16 dunlop sp sport maxx almayı düşünüyorum.yol tutuşu açısından hangisi daha başarılı olur
    iyi günler

Dunlop Sport Maxx RT daha iyi yol tutar ama 225/50r/16 boyutunda bulmanız biraz zor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 17 Temmuz 2012; 13:22:34 >
  • Bridgestone potenza öneriyorum.
  • 225/50/r16 ideal.
    Hem aracın görünüşü de değişir. Kasko'dan sorun olmaz sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

quote:

iyi günler

Dunlop Sport Maxx RT daha iyi yol tutar ama 225/50r/16 boyutunda bulmanız biraz zor olabilir.

cevabınız için tşkler
    dunlop star maxx rt olursa zaten 205-55-16 olacak,
    225-50-16 olursa da dunlop star maxx olur ki .star max mı ,yoksa star max rt mi ;ebatlarda göz önüne alındığında daha iyi yol tutar.

• civic'de ben de 35bin km efficentgrip kullandım, erken diş erimesi dışında bir problem görmedim, ralliye mi girdim hocam sen?
    er300'den bence uzak durmalısın, ilk aldığında belki iyidir ama neticede sert lastik. İllaki ses yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

civic'de ben de 35bin km efficentgrip kullandım, erken diş erimesi dışında bir problem görmedim, ralliye mi girdim hocam sen?
    er300'den bence uzak durmalısın, ilk aldığında belki iyidir ama neticede sert lastik. İllaki ses yapar.

yo corsada vardı benim patinajmı dersin 5 bin kmde sertleşmemi dersin hepsi vardı maşallah hic memnun kalmadim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shintai

quote:

iyi günler

cevabınız için tşkler
    dunlop star maxx rt olursa zaten 205-55-16 olacak,
    225-50-16 olursa da dunlop star maxx olur ki .star max mı ,yoksa star max rt mi ;ebatlarda göz önüne alındığında daha iyi yol tutar.

Rica ederim.

Lastik boyutunu da göz önünde bulundurursak,

205/55r/16'ya takılmış Sport Maxx RT,

225/50r/16'ya takılmış Sport Maxx'dan daha az yol tutuşuna sahip olacaktır.

Maxx RT daha yeni ve daha geliştirilmiş bir lastiktir.
    Ama Maxx daha kalın olacağı için daha iyi yol tutar.

• yokmu kaskosuna sorduran
  • Benim de lastik ebati kafama takıldı. 225 45 17 olan orijinal lastigimi 215 50 17 ile değiştirdim. Kasko sorun çıkarır mı diye kafama takıldı. Yarın sigortacıya uğrayınca bu durumu soracağım. İnternette lastik ebati farklı olduğu için kasko ödeme yapmadı diyen bir örnek de bulamadım açıkçası. Ama yine de kafama takıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukber -- 2 Şubat 2020; 15:51:51 >
  • quote:

Türk Ticaret Kanunu
    Beyan Yükümlülüğü
    cc) Sözleşme süresi içinde
    aaa) Genel olarak
    MADDE 1444- (1) Sigorta ettiren, sözleşmenin yapılmasından sonra, sigortacının izni olmadan rizikoyu veya mevcut durumu ağırlaştırarak tazminat tutarının artmasını etkileyici davranış ve işlemlerde bulunamaz.
    (2) Sigorta ettiren veya onun izniyle başkası, rizikonun gerçekleşme ihtimalini artırıcı veya mevcut durumu ağırlaştırıcı işlemlerde bulunursa yahut sözleşme yapılırken açıkça riziko ağırlaşması olarak kabul edilmiş bulunan hususlardan biri gerçekleşirse derhâl; bu işlemler bilgisi dışında yapılmışsa, bu hususu öğrendiği tarihten itibaren en geç on gün içinde durumu sigortacıya bildirir.
    bbb) Sigortacının hakları
    MADDE 1445- (1) Sigortacı sözleşmenin süresi içinde, rizikonun gerçekleşmesi veya mevcut durumun ağırlaşması ihtimalini ya da sözleşmede riziko ağırlaşması olarak kabul edilebilecek olayların varlığını öğrendiği takdirde, bu tarihten itibaren bir ay içinde sözleşmeyi feshedebilir veya prim farkı isteyebilir. Farkın on gün içinde kabul edilmemesi hâlinde sözleşme feshedilmiş sayılır.
    (2) Değişikliklerin yapılmasından önceki duruma dönüldüğü takdirde fesih hakkı kullanılamaz.
    (3) Süresinde kullanılmayan fesih ve prim farkını isteme hakkı düşer.
    (4) Rizikonun artmasına, sigortacının menfaati ile ilişkili bir husus, sigortacının sorumlu olduğu bir olay veya insanî bir görevin yerine getirilmesi ve hayat sigortalarında da sigortalının sağlık durumunda meydana gelen değişiklikler sebep olmuşsa, birinci ilâ üçüncü fıkra hükümleri uygulanmaz.
    (5) Rizikonun gerçekleşmesinden sonra sigorta ettirenin ihmali belirlendiği ve değişikliklere ilişkin beyan yükümlülüğünün ihlal edildiği saptandığı takdirde, söz konusu ihlal tazminat miktarına veya bedele ya da rizikonun gerçekleşmesine etki edebilecek nitelikte ise, ihmalin derecesine göre, tazminattan veya bedelden indirim yapılır. Sigorta ettirenin kastı hâlinde ise meydana gelen değişiklik ile gerçekleşen riziko arasında bağlantı varsa, sigortacı sözleşmeyi feshedebilir; bu durumda sigorta tazminatı veya bedeli ödenmez. Bağlantı yoksa, sigortacı ödenen primle ödenmesi gereken prim arasındaki oranı dikkate alarak sigorta tazminatını veya bedelini öder.
    (6) Sigortacı, rizikonun gerçekleşmesinden önce, sigorta ettirenin beyan yükümlülüğünü kasıtlı olarak ihlal ettiğini öğrenince, birinci fıkraya göre sözleşmeyi feshetse bile, değişikliğin meydana geldiği sigorta dönemine ait prime hak kazanır.
    (7) Sigortacıya tanınan feshin bildirim süresi veya feshin hüküm ifade etmesi için verilen süre içinde, yapılan değişiklikle bağlantılı olarak rizikonun gerçekleşmesi hâlinde, sigorta tazminatı veya bedeli ödenen primle ödenmesi gereken prim arasındaki oran dikkate alınarak hesaplanır.

İnternetteki yazıların hepsi duyum dedikodu vs tadında olabilecek şey yukarıda mevzuaatta yazılı , lastik ebat değişimi riski arttırırsa ve bu risk artışı yapan sebepten kaynaklı bir kazaya sebep olursa tazminattan bildirim yükümlüğünün ihlali sebebiyle indirim yapabilir. TTK 1445/5

Kasko şirketinin arayabilir ayrıca poliçende buna ilişkin kayıt var mı bakabilirsin. Kafana dert ettiğin bişey varsa onlara sor para ödüyorsun müşterilerisin online hizmetleri vs seni aydınlatmakla görevliler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.