Şimdi Ara

Ön fren balatası aracın garantisini bozar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2018 leon marka aracım var garantim eylül ayında biticek ön fren balatasını değiştirsem garanti var mı ?

peki önerdiğiniz balata markası var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• JackAvrupa J kullanıcısına yanıt
    Ön fren balatasını servis dışında değiştirmek aracın fren sistemi ile ilgili herhangi bir problemde servisin insiyatifi ile fren sistemini garanti dışı bırakabilir. Ama sadece fren sistemini bırakabilir.
    Bir dönem Leon FR kullandım, Procar Bosh Car Service te balata değişimi yaptırmıştım ancak Bosch un balataları ses yaptığı için 2 gün sonra iade ettim. Onlar da orjinalini temin ettiler ve taktırlar, yetkili servisten daha ucuza gelmişti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Balata garantiyi bozmaz. Bmw kullanırken de Ford kullanırken de balataları hep parçacıdan orjinal olmak kaydıyla yetkili servisten çok daha uyguna alarak taktırdım. Özel bir işlem gerektirmiyor zaten. Sök tak o kadar.

2012 C4'üm var. Ön disk balata bitti. Parçacıdan orjinal disk balata aldım 850 tl'ye. Yetkili servis 1250 tl demişti. Bakımı da ustamda yaptıracağım için işçiliği dert etme hallederiz dedi. Hem orjinal ürün kullanıp hem de yetkili servisten almamak mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

Ön fren balatasını servis dışında değiştirmek aracın fren sistemi ile ilgili herhangi bir problemde servisin insiyatifi ile fren sistemini garanti dışı bırakabilir. Ama sadece fren sistemini bırakabilir.
    Bir dönem Leon FR kullandım, Procar Bosh Car Service te balata değişimi yaptırmıştım ancak Bosch un balataları ses yaptığı için 2 gün sonra iade ettim. Onlar da orjinalini temin ettiler ve taktırlar, yetkili servisten daha ucuza gelmişti.
    acaba orjinali hangi marka bilginiz var mı ?

• ford yetkili servis 4 balata için 1300 tl istemişti
    dışarıda değiştirsem garanti bozulur mu diye sordum bozulmaz dediler
    sanayide 4 takım balata ve işçiliğe 300 tl ödedim
  • JackAvrupa J kullanıcısına yanıt
    Markayı hatırlamıyorum sadece kutunun üzerinde seat/audi armaları vardı.
    Şu an bmw kullanıyorum, garantim devam ediyor. Borusan bana, servis dışında yaptıracağım herhangi bir bakım veya parça değişim işlemini tespit ederlerse garanti dışı olacağımı söyledi.
    Ancak balatayı ben de olsam orijinal olmak şartıyla dışarda taktırırdım.

• Sarf malzemeler garantiyi bozmaz. Arabana göre oem kodlu ürünü alırsan birebir aynı ölçülerle üretilen aynı kalite ürünler olduğu için arabana birebir uyar Leondakiler bilmiyorum araştırarak kimin ürettiğini hangi kodlu ürünü alacağını bulursun...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Orjinal olduguna emin misiniz?
    İmzamdaki fordun motocraft ön fren balatası 220 lira

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Orjinal olduguna emin misiniz?
    İmzamdaki fordun motocraft ön fren balatası 220 lira
    orjinal olmadığına eminim
    parçacı orjinal sadece ön takımlar için 480tl istemişti
    ben de önleri kale marka arkaları da adını hatırlamadığım alaman marka yan sanayi almıştım toplam 200tl ye
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Fren balatasi için Ben de katılıyorum Sarf Malzemeler Garanti Bozmaz.

Ancak, Mesela Hava filtresi sarf malzemedir, degistiniz. Orijinal olmayan ya da kötü işçilik nedeniyle Hava filtresi turboya bir parçacık gitmesine neden oldu.Turbo ses yapti, garantiye girmedi, Turbo bozuldu kanatcik koptu motora gitti, pistona yapıştı... O turbo ve motor Garantiye girmez elbette.

Tabi burada konu fren balatasi olduğu için konu farkli. Fren balatasi Fren sisteminin son elemanidir. Etki yoğun stres lastik, balata ve diskte oluşur.
    Fren disklerinin ömrü erken biterse bazı markalar fren diski değişimini garantiden yapabilir.
    Eğer fren balatasi orijinal ya da oem kalitede olmaz ve daha sert bir malzemeden imal edilirse rotor yuzeyini bozabilir.
    Bu da fren disklerinin tornalanmasi (güvenli kalınlık sınırina göre torna pek kurtarmaz) ya da değişimine neden olabilir.

Bu nedenle Fren Balatasi fren diskinin garantisini bozar sadece ama iyi marka bir fren balatasi ile servis fiyatlari arasinda neredeyse 2 degisimde disk parasi veriyoruz. Bu nedenle göz ardı edilebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 2 Mayıs 2020; 11:5:56 >

• tesbit ederlerse bozabilir.
    onların kullandığı ürünü alıp dışarıda taktırın
    daha ucuz olur.
    şu an ön fren balatasını yeni değiştirtim araç 21 binde markası ate..
    ötmeye başlamıştı o denli.

fiyatıda 800 lira.
    "
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

tesbit ederlerse bozabilir.
    onların kullandığı ürünü alıp dışarıda taktırın
    daha ucuz olur.
    şu an ön fren balatasını yeni değiştirtim araç 21 binde markası ate..
    ötmeye başlamıştı o denli.

fiyatıda 800 lira.
    "
    geçen gün bakalit mucidinin hayatını anlatan belgeselde öğrendim
    fren balataları bakalitten yapılır ve sert frenlerde gelen o balata kokusu da fenol den dolayı
  • Seat leon araçlar TRW marka balata ile geliyor. Ben memnunum ses ve toz yapmıyor. Hemde orijinal olması açısından TRW öneririm.

• Tüketici olarak haklarını bilmemek ne kadar garip durumlara yol açıyor gerçekten

Arabayı yıkamaya da yetkili servise götürmeniz gerekiyor. Yoksa garantiden çıkabilir, sonuçta boya zarar görebilir dimi
  • Eğer orjinal balata takacaksaniz ve balatalar tam bitmediyse sıkıntı yok. Ama balatalar iyice bitmiş veya siz farklı marka balata takacaksaniz diske ince bir torna yaptırın köşeleri alsin makine ses yapmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.