Şimdi Ara

Lastik ebadı ve jant ile ilgili önemli soru. (Kış Lastiği)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
41.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracımın üzerinde fabrika çıkış orjinal 17" jant ve 225/45/R17 Kumho lastikler mevcut.

Ben kış lastiği alıcam fakat bir arkadaşım 17" janta kış lastiğimi takılır jantları kırarsın, 16" çıkma saç jant al onlara lastik tak dedi.

16" saç jant sordum. 4 tane çıkmasına 200 TL dediler. Ee bide kış lastiği alıcam aynı hesap.

Direk 17" jantlarıma takarım dedim.

Aklıma takılan bir başka soru ise.
    225/45 demiştim ya. Kış lastiğini 215/50 alsam bir sorun olur mu? Janta uyar mı?

Ayrıca kış lastiği için çok fazla bütçe ayıramıyorum maalesef.
    17" kış lastiği en kötüsü bile 250 TL civarı. O da Petlas. 1.000 TL civarı ayırdım lastik olayına.
    Petlas hakkında ne düşünüyorsunuz?

Özetlersek;
    *17" janta kış lastiği takılır mı? Taksak ne olur janta zarar verir miyiz?
    *225/45 orjinal lastiği olan janta 215/50 takılır mı?
    *Petlas hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Bilen/bilenler yok mudur?
  • Takılır tabi neden takılmasın ama su birikintisi diyip de ortasına daldığınız şey koca bir çukur ise lastiklerinize ve hatta belki jantlarınıza da yazık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Özetlersek;
    *17" janta kış lastiği takılır mı? Taksak ne olur janta zarar verir miyiz?
    *225/45 orjinal lastiği olan janta 215/50 takılır mı?
    *Petlas hakkında ne düşünüyorsunuz?

Selam.

1)
    Takılır, kitap gibi de olur hiçbir sorun çıkarmaz.

2)
    225x45x17=225mm'nin %45'i = 101.25mm=10.1cm yanak yüksekliği.

215x50x17=215mm'nin %50'si =107.50mm=10.7cm yanak yüksekliği.

Kış lastiğinde yanak kalınlığı önemlidir. 215x50x17'de yanağın yaklaşık yarım santim daha kalın olucak. Buda + bir avantaj. Yani olur herhangi bir sıkıntı olmaz. (Çamurluğa sürtmediği sürece)

3)
    Ucuzundan da alsan bir kar lastiği kar lastiğidir. Karda en iyi yaz lastiğinden daha iyi performans verir. Bütçeyi kasmaya luzüm yok petlas ta gayet idare eder bir markadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 17 Ocak 2012; 23:28:49 >

• sürtme yapmazsa 55 yanak bile iyidir.. benim 15" jantlarda da 55 yanak lastik var; o bile rahatsız edici olduğu kadar; bazen korumak da gerekiyor.. kışlık lastikle drag yapmayacağına göre yanağı geniş tutmakta fayda var; büyük lastikle biraz ağırlaşsa da gidişi,kaygan zeminde tork kontrolünde faydalı olabilir..
  • Teşekkürler yanıtlarınız için.

Ama 225/50 yada 225/55 bulamadım.
    Hep 225/45 var yada 215/55..
    225/45 ideal sanırım benim için.

Şunu buldum bir bakarmısınız?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-lastik-225-45r17-hankook-w409-kis-lastigi-71380939/detay/

Hankook W409.
    Fiyatı çok uygun.
    4 adet 960 TL.
    Diş desenleri çok iyi görünüyor ama nasıldır performansı bilemem.

Şu an Kumho kullanıyorum Hankook ile aynı firma mennunum Kumho'lardan.
    Hankook sanırsam Petlas'tan daha iyidir?

• bence 215/55 olsun.. kar lastiğinin kalın olmasının pek bir espirisi yok aslında; hem 215 olan daha uygundur diye düşünüyorum.. 45 yanakla tuzu yemiş-çökmüş-delinmiş asfaltta jantı-yürürü üzmek iyi olmaz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

bence 215/55 olsun.. kar lastiğinin kalın olmasının pek bir espirisi yok aslında; hem 215 olan daha uygundur diye düşünüyorum.. 45 yanakla tuzu yemiş-çökmüş-delinmiş asfaltta jantı-yürürü üzmek iyi olmaz..

Evet katılıyorum. Kar lastiğinde taban inceliği-yanak kalınlığı önemlidir.

215 50 sana daha ince taban ve diğerine nazaran yarım santim daha kalin yanak getirecek.

SAVA ve DEBICA markalarınıda araştırmanı tavsiye ederim. Good Year'ın alt markalarıdır ve fiyatına göre gayet iyi performansları var bu markaların.

http://lastik24.beycon.net/Urun/sava-215-50-r17-95v-xl-eskimo-hp-ms-kundefined-lastigi_99

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-lastik-215-50-r17-95v-eskimo-hp-sava-kar-lastigi-67897493/pasif-ilan/#classifiedTitle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 17 Ocak 2012; 23:22:16 >

• Yanak kalınlığı hakkında bilgim yokta, bende taban genişliği iyidir diye biliyordum.

Lastik24'teki SAVA marka 215/50 ebat iyiymiş aslında.

Önümüzdeki günlerde alacağım o yüzden karar vermem şart.

225/45 alma diyen arkadaşımda yukarıdaki arkadaşın dediği gibi çukura felan girdiğinde jantı yamultur lastiği felan yararsın 205/55 R16 al bide saç jant al demişti.
    Ama saç jant bulacan alacan da aynı hesap değişen bişey olmucak.
  • biraz araştırmak lazım , bende kış lastiklerim için 14" sac jant almak istiyordum hurdacılara gittim kimsede jant yok olanlarda 40 tl civarı para istediler cebimde 50 lira para vardı aradım taradım tanesi 10 liradan 4 tane 14" sac jant buldum , elimdede eski arabamdan kalan 15" sac jantlarla 15 çivili lastikler vardı onlarıda baska bı hurdacıya 30 liraya satım kalan 40 liraylada 4 lastiğimi yeni aldığım jantlara taktırdım balans ayarı sıbob değişimi cıkma aldığım jantların 2 tanesı yamuktu onların duzeltılmesı ıslemlerını yaptırdım
  • Yanlız şunu da unutmamak gerek, 17" kar lastiği takımı ile 16" kar lasitği takımı arasında en az yine 200 lira atar. Bununla da 16" sac jant takımı alıp, tabanı 205 yapıp daha randımanlı kar lastikleriniz olur. Taban genişliği sizinde bildiğiniz gibi kar lastiklerinde dezavantajdır.
  • Peki genis tabanin kis lastiklerinde ne gibi dejavantajlari var?
  • Taban büyüyünce kar ile temas eden alan artar, alan artınca birim yüzeye düşen basınç azalır.
  • peki 215 45 17 ye 225 45 17 takilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfacefr -- 18 Ocak 2012; 19:38:55 >
  • Benzer konu olduğu için müsaadenizle bende buradan sorayım.

Bende de skoda oktavia 225/45 17 inç jantlar ve kış lastiği almak istiyorum. Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi yanak yüksekliği artsın diye 16 inç alaşım jant alıp ayrı set kurayım diyorum. Yani 16 inç yeni jantlar ve 205/55 R17 lastik almayı planlıyorum. 225/45 R17 michelin kış lastiğe peşin 400 tl fiyat verdiler, 205/55 R16 michelin kış lastiğine 250 tl fiyat verdiler. Şimdi 16 inç skoda jantı arıyorum İstanbul da mümkünse anadolu yakasında orjinal jantı nereden bulabilirim. Bayiye sordum tanesine 490 tl dediler ve komik şekilde de ellerinde bulunmadığını söylediler. Orjinal almak istiyorum nerden bulabilirim. Diğer marka jantların görünümü ve orjinal olmaması nedeniyle çok düşünmüyorum.

Bu konuda nereden nasıl bulurum önerisi olan varmı arkadaşlar..
  • 215/45/r16 kış lastiği yok mudur
  • 225/45 17 lastiklerinizin yerine rahatlıkla 215/50 17 ebadında lastik takabilirsiniz. Lastik çapı sadece %1.9 artacağı için yürür sistemnde bir modifikasyon gerekmez (%3 farka kadar değişikliğe gerek yok).
    17 inch janta kar lastiği mi olurmuş diyenlere de olur diyebilirsiniz. Benim 4 çeker aracımın ebatları 225/55 17. Kışın 215/60 17 takıyorum ben de. Böylece hem yanak kalınlığını azaltıyorum ve basıncı arttırıyorum hem de yanak kalınlığını arttırmış oluyorum.
  • 225 45 17 yerine 205 50 17 takmalısınız. Neredeyse aynı çap, ve aynı yanak yüksekliğinde. sadece tabanı daha dar. kış şartlarındada sorun değil, aksine çok azda olsa daha iyi.

uygun fiyata bulmak zor. petlas kullanıcıları memnun. ayrıca 205 50 17 lerin fiyatı daha uygun..
  • Mrb
    225 45 017 Yazlık lastiklerim var
    225 55 017 kışlık lastik alsam sıkıntı yaşar mıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 2012 opel astra j kasa arabamın lastik ebatı 215-50-r17 fiyatları araştırdığımda bu ebatlardaki lastikler biraz pahalı gibi...205-60-r16 lastik alsam herhangi bir sorun yaşar mıyım?şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.