Şimdi Ara

Lastik ebatları,soğuk hava ve yakıt...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • --------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar önce geçmiş bayramınız mübarek olsun...Bayramda akraba ziyareti için şehir dışına çıktık ve focus arabam yarım depo benzinle (sözde 97 oktan ama sanırım kazık yedim,performans artmak bir yana dahada düştü sanırım) 300 km anca gitti.100km falan şehir içi,kalanı bozuk,virajlı ve kasisli şehir dışı yollar..Normalde ilk yarıda daha çok km gidiyor.Yani tam depo devam etsem 500 km falan gidecek.Babamdada 2006 Corolla var,oda soğuklar başladığından beri fazla yaktığından şikayetçi...

Yakıt mevzunu araştırırken 2. el aldığım arabamın ojinal jantları ve lastiklerinin değişmiş olduğunu anladım .Sanırım orj. 99 focus 185/55R14,benimki 195/60R15.Acaba fazla yakmasının sebebi bumudur dicem,daha önce 620 km sehir içi ağırlıklı gidiyodum..Hem bu ebetta lastikle daha az yakması gerekmezmi?

Sizce lastik ebadının ve soğukların yakıta etkisi ne kadardır, ve benim tosun neden bu kadar çok yakıyor olabilir.

NOT: Konuyu teknik yardım kısmındada açtım.Umarım sorun olmaz.Çünkü iki üst başlığıda ilgilendiriyor...

• soğuk havada performans artışı görülebilir, hava soğuk olduğundan daha yoğun olduğu için motor daha fazla hava alır, aynı oranda yakıtı da fazla alır sanıyorum.
    ama performans da artar tabiki bunun sonucunda, doğal ve basit bi turbo mantığı var ortada
    daha fazla hava, daha fazla yakıt, daha fazla performans gibi...
    gerçi çok fazla etkiliyceni de sanmıyorum ama....

focus'un orjinal lastik ölçülerini bilmiyorum ama eğer dediğin gibiyse tüketim baya artar, performans da oldukça düşer.
    orj. dediğin lastiğin çapı 553,5mm; senin lastiğinin çapı ise 603mm, yani arada yaklaşık 5cm'lik bi fark var ki bu baya büyük bi değer...
    ayrıca yol tutuşunun da gerilemiş olması gerek, çünkü aracın ağırlık merkezi olması gerektiğinden 2.5cm daha yukarda...
    öte yandan konfor açısından şu anki lastikler biraz daha iyi olmalı, yanak daha geniş olduğundan darbeleri daha iyi emer..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.