Şimdi Ara

Lastik ebatları yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar forumdaki ilk konum olacak bu açtığım topic. Sorum şu şekilde; benim toyota corolla 2006(1.4 d-4d) aracımın üstündeki lastiklerin ölçüsü 195-50-r15 , ben bu araç üstüne 225-40-r16 lastik takmam mümkün müdür? (16" jant alacağım için r16).

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Google a " lastik hesaplama " yaz basit bir program var lastik sitelerinde. Hesaplanan deger +/_ %3ten fazlaysa uygun degildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    Hocam ona baktım %1.8 li birşey yazıyor ancak 225 lik lastik aracın çamurluğunun içindeki davlumbaza sürterse diye korkuyorum.

• aracın orjinal ebatıysa birşey olmaz, kapı içerisine bakın takılabilecek lastik ebatları için. orjinal ebat değilse muayene sorunu çıkabilir, bilginiz olsun.
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Kapı içlerinde yazmıyor malesef. Ama şuanda 195 lik lastik var üzerinde. Muayenede ne gibi sorunlar çıkar hocam ?

• Muayenede sıkıntı çıkmaz fakat aracı gereksiz yere yorar, yakıta da etki eder biraz. 205/45 veya 205/50 (jant hesaplamada hangisi araca yakınsa) daha uygun olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Muayenede sıkıntı çıkmaz fakat aracı gereksiz yere yorar, yakıta da etki eder biraz. 205/45 veya 205/50 (jant hesaplamada hangisi araca yakınsa) daha uygun olur.
    farklı ebat muayenede sorun çıkarıyor.
    www.sikayetvar.com
    Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu, Lastik Ebadı Yüzünden Muayenede Kaldım!
    https://www.sikayetvar.com/tuvturk/tuvturk-arac-muayene-istasyonu-lastik-ebadi-yuzunden-muayenede-kaldim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren Berkin

Kapı içlerinde yazmıyor malesef. Ama şuanda 195 lik lastik var üzerinde. Muayenede ne gibi sorunlar çıkar hocam ?
    aynı aracın 16 jantla gelen versiyonlarında kullanılan lastiklere bakın, oradan fikir edinebilirsiniz.
    Bir bakayım teşekkür ediyorum.

Hocam baktım. 16 inc ile 205 lik lastik geliyor ancak ben şöyle birşey denedim; direksiyonu tam sola kırınca davlumbaz ile 195lik lastiğin arasında çok az bir mesafe kalıyor 1 2 santim. Bu olaydan dolayı biraz korkum var. Acaba offset li bir 16 inc jant takmak bu sorunu çözer mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

farklı ebat muayenede sorun çıkarıyor.
    www.sikayetvar.com
    Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu, Lastik Ebadı Yüzünden Muayenede Kaldım!
    https://www.sikayetvar.com/tuvturk/tuvturk-arac-muayene-istasyonu-lastik-ebadi-yuzunden-muayenede-kaldim

Alıntıları Göster
    Lastikler kendi arasında tutarsızsa (sagda 205/55/16, solda 215/50/16 gibi) sorun çıkıyor. Bunun dışında tüvtürkün elinde şu araca şu ebatta lastik takılır gibi bir tablo yok. Olsa dahi %3 kriterini karşılayan lastiğe sorun çıkaramazlar, çıkarsalar lastikçilerin vitrini orijinal ebat şahin jant/lastikleri ile dolar taşar, jant sektörü büyür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.