Şimdi Ara

Lastik Hakkında Herşey (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
596
Cevap
14
Favori
26.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Size 2 soru sormak istiyorum.

1. 2015 corolla aracımı aldığımda üstünde bridgestone er300 lastiklerle geldi. Lastikler çok sert ve içeri de çok ses alıyor araç. Kışlık lastik olarak nokian wrd4 aldım ve hem konfor hem sesliklik anlaminda çok memnun kaldım (Tabiki önceliğim güvenlik). Bu araç için güvenli, konforlu ve sessiz olabilecek yaz lastiği önerir misiniz?

2. Aracıma yazlıkları takdırdıktan sonra 110 km. sonrası titreme yapmıştı ve ön tekerleklere tekrardan lastik balansı yapıldı . Şimdi de 130 km. hızdan sonra titreme var. Lastikçinin birisi 130 km. lerdeki titreme arka tekerlerden kaynaklıdır derken, başka bir lastikçi de lastikler araca takılıyken aracın ağırlığıyla balans yapılması gerekliliğini söylüyor. Biz 4 tekere de dışarda balans yapsak dahi aracın ağırlığıyla 130 ve sonrası hızlarda yine de titreme yapabilir diyor. Sizin bu durumda öneriniz nedir.

Böyle bir konu açıp insanlara yardımcı olduğunuz için, ayrica da vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2001 astra g kasa aracıma lastik düşünüyorum fiyatı ekonomik konforu ve sağlamlığı iyi olan lastik önerileriniz i almak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mjordan2345

quote:

Orijinalden alıntı: polatcoskun

quote:

Orijinalden alıntı: mjordan2345

Sa Aracımda 175 65 r14 lassa lastikler var. Arada alım fişini buldum .2014 yılında takılmış.Önler biraz kötü durumda.Katalogdan baktım fabrika değerleri 175 70 r14 diyor.Şimdi continental taktırmayı düşünüyorum.Hangi ebatı takmalıyım.İnternette 70 yerine 65 takmak konforu düşürür.Yol tutuşunu ve estetik görünümü arttırır demişler.Sizce napmalıyım?

Aracınızın marka ve modeli hakkında bilgi verirseniz, uygun olup olmadığı hakkında yorum yapabiliriz.

Palio 2006 1.3 multijet katalogda 175 70 r14 ama piyasa 175 65 r14 dolu ve uygun continental mi takiyim ne öneriyosunuz

174/65R14 takmanızda hiçbir sorun olmaz, Zaten Palioların büyük bir kısmı bu ebatlarda çıkıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: gaziantep 27

2001 astra g kasa aracıma lastik düşünüyorum fiyatı ekonomik konforu ve sağlamlığı iyi olan lastik önerileriniz i almak istiyorum

Aracınızın şimdiki lastikleri kaç inch, Bu araçlar 14-15-16 ve 17" çıkabiliyor. Lastik çapını ve tam motor seçeneğini söylerseniz size tavsiyelerde bulanabiliriz. Bir de bütçe aralığını
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScHeNKii_ScP

Size 2 soru sormak istiyorum.

1. 2015 corolla aracımı aldığımda üstünde bridgestone er300 lastiklerle geldi. Lastikler çok sert ve içeri de çok ses alıyor araç. Kışlık lastik olarak nokian wrd4 aldım ve hem konfor hem sesliklik anlaminda çok memnun kaldım (Tabiki önceliğim güvenlik). Bu araç için güvenli, konforlu ve sessiz olabilecek yaz lastiği önerir misiniz?

2. Aracıma yazlıkları takdırdıktan sonra 110 km. sonrası titreme yapmıştı ve ön tekerleklere tekrardan lastik balansı yapıldı . Şimdi de 130 km. hızdan sonra titreme var. Lastikçinin birisi 130 km. lerdeki titreme arka tekerlerden kaynaklıdır derken, başka bir lastikçi de lastikler araca takılıyken aracın ağırlığıyla balans yapılması gerekliliğini söylüyor. Biz 4 tekere de dışarda balans yapsak dahi aracın ağırlığıyla 130 ve sonrası hızlarda yine de titreme yapabilir diyor. Sizin bu durumda öneriniz nedir.

Böyle bir konu açıp insanlara yardımcı olduğunuz için, ayrica da vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

1.Toyota Corolla için Lastik tavsiyemiz Konfor, Güvenlik ve Sessizlik istiyor iseniz

Yokohama ES32
    Mıchelin Primacy3
    Nokian Z-line

2.Yeni teknoloji balans makinelerinde ille de aracın üzerinde yapılacak diye bir şey yok. O teknoloji çok eskide kaldı.
    Balans ayarlarını gerçekten bu işin ehli birine kontrol ettirmenizde fayda var. 4 lastiğin birlikte balansının yapılması gerekir. Şayet İstanbul iseniz bize getirin bakalım, sorunu tespit edip çözelim. Ayrıca Balans sadece lastikle alakalı bir sorun değil, dönen her şeyin balansı vardır. Balans makinesinde kurşun değerlerini sıfırlanır. Fakat jant ta bir sorun varsa balans hissetmeye devam edersiniz. Bu sadece bir örnek, bunun gibi bir kaç neden var bunların incelenip sorunun tespit edilmesi gerekir.

• Semperit speed life 2 diye fiyatı çok uygun bir lastik var, Alman malı

Hiç tecrübe ettiniz mi ? Nasıldır. Pişman eder mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: asbengu

Semperit speed life 2 diye fiyatı çok uygun bir lastik var, Alman malı

Hiç tecrübe ettiniz mi ? Nasıldır. Pişman eder mi

Semperit markası Continental markasının yan ürünüdür, Beklentinizi çok yüksek tutmayın. A segment lastiklerle kıyaslamayın. Ucuz lastik kategorisinde kore menşeli lastikler daha kalitelidir. Örnek: Kumho, Nexen

Fiyatı bu markaların lastikleri aynı ise tercih etmeyin. Bunların altında ise sizin tercihinize kalmış.
  • polatcoskun P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için sağolun

• Konu günceldir. Sorularınızı bekliyoruz.
  • nokian line uzun vadede nasıl gider hocam ? bugün alacağım

cpc5 ve nokian arasında kararsızım 185 65 15
  • quote:

Orijinalden alıntı: Misafir Çocuğu

nokian line uzun vadede nasıl gider hocam ? bugün alacağım

cpc5 ve nokian arasında kararsızım 185 65 15

Aracınızın marka, model, model yılını ve kullanacağınız şehri söylerseniz size yardımcı olabiliriz.

Lastikten ne bekliyorsunuz bunlarda çok önemli. (Performans, konfor, dayanıklılık, fiyat avantajı vb.)

Nokian genel olarak iyi tanımladığımız orta kalite bir markadır.
  • Aracım şahin lastik ölçüleri 175 70 R13 2 yıllık bridgestone B330 vardı dişli bir lastik olmasına rağmen yola tutunmuyor araç patinaj çekiyor arkası savruluyordu dandik çin markalarından farkı yoktu lastiklerimi değiştirmek zorunda kaldım odun gibi olmuş lastik yolda seke seke gidiyordum rahatsız edici idi bu lastikle ilgili şikayet aldınız mı ? Bu lastiklerden sonra önlere petlas pt311 daha sonra arkalara sava perfecta taktırdım (ekonomik nedenlerden dolayı) aracın sekmesi ve patinaj olayı ortadan kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 21 Haziran 2017; 13:22:2 >
  • 235 45 R18 lastik almak istiyorum.
    Önde yeni 2 tane Continental Sport Contact 5 Seal var.
    Arkaya 2 lastik alacağım.
    Continin fiyatı 700TL, arkaya daha uygun fiyatlı lastik ne alabilirim?
    Yoksa onları da mı Conti SP5 almalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prinz Eugen

Aracım şahin lastik ölçüleri 175 70 R13 2 yıllık bridgestone B330 vardı dişli bir lastik olmasına rağmen yola tutunmuyor araç patinaj çekiyor arkası savruluyordu dandik çin markalarından farkı yoktu lastiklerimi değiştirmek zorunda kaldım odun gibi olmuş lastik yolda seke seke gidiyordum rahatsız edici idi bu lastikle ilgili şikayet aldınız mı ? Bu lastiklerden sonra önlere petlas pt311 daha sonra arkalara sava perfecta taktırdım (ekonomik nedenlerden dolayı) aracın sekmesi ve patinaj olayı ortadan kalktı.

B330 sert bir lastikti. O dönemde lastiğinizi görmek lazımdı. Ömrü bitmiş olabilir, mevsim koşullarından dolayı aşırı sertleşmiş olabilir. Birçok nedene bağlı olarak bunu yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: urunguG

235 45 R18 lastik almak istiyorum.
    Önde yeni 2 tane Continental Sport Contact 5 Seal var.
    Arkaya 2 lastik alacağım.
    Continin fiyatı 700TL, arkaya daha uygun fiyatlı lastik ne alabilirim?
    Yoksa onları da mı Conti SP5 almalıyım?

Ön ve arka lastiklerin farklı desenlerde olmasını tavsiye etmiyoruz. Ön lastiklerinizden memnun iseniz arkalara da aynısını taktırın derim.
  • polatcoskun P kullanıcısına yanıt
    2 yıllık lastikte dişlerde çatlamalar başlamıştı izmirde yaşıyorum lastiklerle fazla km de yapılmadı kısa sürede özelliğini yitirmesine şaşırdım dişleri ilk gün ki gibiydi üstelik kaliteli bir firma peki pt311 ve sava perfecta için ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 21 Haziran 2017; 14:38:11 >
  • Bir tüyo da ben vereyim, hem kışlık hem de yazlık lastiklerinizi saklarken kömürlük gibi rutubetli ve nispeten soğuk yerlerde, açıkta rafta bekleten lastik otellerinde muhafaza etmeyin. Lastikleri mümkün olduğunca oda sıcaklığında hava almayacak şekilde muhafaza edin. Çok eski lastikleri olanlar eğer lastik dişlerinde, yanaklarında yarık/çatlak vs. yok ise sırf yılı eskidi, sertleşti diye çöpe atmayın, zeytinyağı ile güzelce fırçalayıp hava almayacak şekilde paketleyin ve yine oda sıcaklığında bekletin faydasını görürsünüz...
  • Hocam merhaba aracım seat leon 1.6 tdı dsg

205/55 R16 marmaristeyim genel olarak beton yol ve soğuk asfaltta kullanıyorum yumuşak lastik alıp beton yolda kısa sürede aşınmasını istemiyorum çok sert alıpte sesteb rahatsız olmak istemiyorum..sorum şu

1. Hangi marka lastiği önerirsinz

2. Lassa driveWays ve lassa impetus revo 2+ Lastikleri için özellikler revo 2+ ın 66 dB olması kulağa hoş geliyor fakat yetrrli bigiye sahip değilim Yorumunuzu duymak istedim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schewket -- 22 Haziran 2017; 3:6:50 >
  • Arkadaşlar kışlık lastik alacağım arabam skoda octavia 205/55/16. Continental Ts860 testlerde 1. ancak yorumlarda goodyear UG9 övülüyor, yol tutuş ve çekişin contiden daha iyi olduğu söyleniyor. Continental ve Goodyear bayileride tanıdık, Contideki 275 TL fiyat verdi, ancak %40 zam gelecek 350'den aşağı olmaz dedi. Goodyeardaki 240 TL dedi. Zam yok dedi. Hangisini öneriyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prinz Eugen

2 yıllık lastikte dişlerde çatlamalar başlamıştı izmirde yaşıyorum lastiklerle fazla km de yapılmadı kısa sürede özelliğini yitirmesine şaşırdım dişleri ilk gün ki gibiydi üstelik kaliteli bir firma peki pt311 ve sava perfecta için ne dersiniz.

PT311 yerli bir ürün, Sawa ise goodyear ın alt markası bir lastik. İkisi arasında bir tercih yapacaksınız yerli olanı seçin derim. Lastiklerin ikisi de 3.kalitedir. Beklentilerinizi yüksek tutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatcoskun -- 22 Haziran 2017; 12:56:50 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.