Şimdi Ara

Lastik konusu için burası uygun mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum kıştan kurtulduk.. bu kış başı aldığım Dunlopları yazın harcamak istemiyorum bu sebepten 4 adet yeni lastik araştırıyorum Renault Scenic 2001 rxt 1,6 16 V için..

Continentalin yan ürünü Barum marka 195/65-15 (91h) için tanesi 100 ytl fiyat aldım.. Fikriniz varmı ?

• ben goodyear duragrip için 115 lira fiyat almıştım aynı boyutta...
    uzun süre kullanacaksan goodyear yada michelin seç...
  • aynı boyutlarda bridgestone turanza er300 için 145 lira yokohama Cdrive için 120 lira fiyat almıştım bunlardan birini tercih edebilirsin güzel lastiklerdir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaymins

Malum kıştan kurtulduk.. bu kış başı aldığım Dunlopları yazın harcamak istemiyorum bu sebepten 4 adet yeni lastik araştırıyorum Renault Scenic 2001 rxt 1,6 16 V için..

Continentalin yan ürünü Barum marka 195/65-15 (91h) için tanesi 100 ytl fiyat aldım.. Fikriniz varmı ?

Brıdgestone b330 Öneririm !!!
  • Aynı ebatlarda Pirelli P7 kullanıyorum yazlık olarak, yaklaşık 4 yıl oldu. Öneririm. Başarılı bir performans lastiği.
    Konfor ve ekonomi anlamında Michelin Energy de düşünebilirsiniz.
    Yazlık ve kışlık lastikleriniz ayrı ayrı olduğundan, lastiklerinizi en az 3-4 yıl kullanacaksınız demektir.
    Bence yan sanayi değil de, biraz daha üstünde birşeylere bakın.
  • b330 bnm aracımda var goodyear gibi sert bir lastik. tavsiye etmem fazla takırdıyor. michelin eenrgy diyorum. yaz kış değiştirince oldukça uzun süre gider. 50 lira fark için değer michelin energy pamuk gibi lastik.
  • @toz-koparan
    zaman ayırıp zahmet edip fikrini paylaştığın için teşekkür ediyorum..
    Ya benim şansıma yada gerçekten marka olarak goodyear satıcıları tok adamlar.. iki bayiye uğradım ikiside yarım ağız ilgilendi..
    ayrıca başka bir forumda özellikle "goodyearin en üst sınıf lastiği çok iyi alt sınıflarında diğerlerinden farkı yok" anlamında yazılan fikirlerden bende bu kanaata vardım..

@sametadali
    değerli fikrini beyan ettiğin için teşekkür ediyorum. Çünkü hakkaten değerli.. Hiçkimse yoğurdum ekşi demiyor. Dolayısıyla iyi ile iyi olmayan lastik arasındaki çok küçük nüansları ancak sizin gibi paylaşımcılar sayesinde vakıf oluyoruz. Yokohama üzerinde bende durdum ama fiyat kıyaslaması için iki farklı satıcı bulamadım.

@Brujeria35 önerin için samimi teşekkürlerimi sunuyorum.

@SilverBlue, ayırdığın zamana, fikrine ve zahmet edip yazmana teşekkür ediyorum.
    altımdaki araba 2001 model.. en az 2011'e kadar binmeyi düşünüyorum.. (Allahtan Kaza bela gelmezse) daha öteside yine Allah kerim. Lastikteki dayanıklılık konusuna zamandan ziyade zor şartlarda göstereceği mukavemet olarak düşünüyorum. Aslında direk olmasada dolaylı olarak yine asıl belirleyici unsur zamana dayanıklılık oluyor. Örneğin 2 yıllık bir lastiğin yola tutunmasında farklılıklar olabiliyor.

@oneMoreaCupofCoffee, değerli fikirlerin için teşekkür ediyorum.

Burada paylaşılan fikirleri toplayıp özümseyebildiğim kadarıyla bahsettiğim Continin yan sanayisinden vazgeçtim.
    Ticari ilişkim olan bir servise 4 adet 145.- TL'den Michelin Energy sipariş ettim.. Kısmet olursa yarın taktıracağım.
    Alajımlı jantların boya işinide hallettirebilirsem kaymaklı ekmek kadayıfı yemiş kadar olacam sanırım.
    Merak edip soran olursa ilerleyen aylarda Lastik hakkındaki fikirlerimi beyan ederim.

Üşenmeyip katkı yapan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: zaymins

Malum kıştan kurtulduk.. bu kış başı aldığım Dunlopları yazın harcamak istemiyorum bu sebepten 4 adet yeni lastik araştırıyorum Renault Scenic 2001 rxt 1,6 16 V için..

Michelin energy için çok şikayet duydum ben imkanınız varsa energy saver adıyla yeni çıkardığı lastiği taktırın. Ya da ben hala turanza'yı öneririm. Passat Jetta Focus Auris Astra sıfır km araçlarında Turanza'yı da tercih ediyor

2003 model 1.6 16V Renault Megané I expression için çok araştırdım, gerek forumda gerekse piyasada, sonuç olarak bridgestoe turanza er300 aldık. yaklaşık 8000 km yaptık hiçbir şikayetimiz yok, önceki lastikleri goodyear'dı ve çok ses yapıyormuş değiştirince farkettik, gerçi önceki lastikleri fabrika çıkış lastikleriydi 5 yılı ve 74000 km'yi doldurmuştu, lastiğe karar veremediğimiz için değiştirememiştik. 4 tenesini worldcard'a 10 taksit olarak 130X4=520 ytl'ye aldık.

Ayrıca, Almanya’nın en çok satan otomobil dergileri yaptıkları testler sonucunda , BRIDGESTONE’un Turanza ER300 ürününü “kesinlikle tavsiye edilen” lastik olarak değerlendirdi.

http://www.bridgestone.com.tr/haberler/2007/bridgestone-turanza-er300-yaz-lastigi-ile-sinifinin-lideri/

edit: aldığımız lastiğin ebadı 185/60/15 88H

bu başlığı da incelemenizi tavsiye ederim

http://forum.donanimhaber.com/m_23285117/tm.htm

www.sikayetvar.com adlı internet sitesinden de ilgilendiğiniz markalar hakkındaki şikayetlere ulaşabilirsiniz. yukarıda şikayet oku kısmından ilgilendiğiniz markanın baş harfine tıklayınca markaları görebilirsiniz.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 6 Nisan 2009; 20:25:56 >

• arif teşekkür ederim..
    michelin almış ve taktırmış bulunmaktayım..
    şimdilik yol tutuşundan memnunum..
    tabi daha önemli tecrübeler için zaman geçmesi gerekiyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.