Şimdi Ara

LASTIK ON BALATA YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2014 316i f30 fabrika çıkış m sport aracım var 4 ay önce arka balataları orjinal serviste değiştim yaklaşık 900 tl gibi tuttu şimdi önleri de değişmem gerekiyor ses gelmeye başladı servis 860 tl dedi araştırdım ate seramik marka ön balata 400 tl sizce bu konuda ne yapmalıyım

Diğer konu da sağ ön lastik içerden tel yırttı aynı marka aynı lastiklerin sıfır gibi çıkmasını buldum iki adet fiyatı 600 tl alınır mı

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• Ate balataların orjinalliğinden emin olabilirsen kesinliklr seramik öneririm. Ayrıca bulabilirsen Amerikan malı Akebono seramik balatalar var Amerikada Tam fiyat performans ürünü (ucuz) ama Türkiye için hiç bir fikrin yok.

Lastik konusunda ise ebad, rft, üretim yılı bilmeden yani sıfırıyla kıyaslamadan çok bir şey söylemek mümkün değil. Ama eğer sıfırıyla arasında en az yarı yarıya fark varsa ve lastikler gerçekten iyi durumdaysa (iyi durumda derken üretim tarihi de çok önemli) o zaman almak mantıklı diyebilirim.

Son olarak şunu ekliyim 2014 fabrika çıkışı lastik varsa aracın üzerinde zaten güvenli kullanım ömrünün sonuna gelmiş demektir (güvenli kullanım ömrü 5 yıldır lastiğin, bu süreden sonra lastik dışardan kusursuz bile görünsede kimyasal yapısı değiştiği için en önemli görevi olan arabayı durdurma ve yağmur gibi zorlu koşullarda arabayı yolda tutma görevini tam olarak yerine getiremiycektir.) bu durumdaki bir lastik çoğu zaman size hiç bir problem yararmasa da Allah korusun can ve mal kaybına yol acabilecek kadar tehlikelidir, ya bu riski alarak kullanılmalı ya da zamanı gelince değiştirilmeli. Lastikler de emniyet kemeri gibidir emniyet kemerini kaza yapacağımız için ya da kendinize güvenmediğimiz için takmayız sadece, her ihtimali göz önüne alarak hayatımıza değer verdiğimiz için takarız. Lastiklere de aynı gözle bakmalıyız.

Kusura bakma kamu spotu gibi oldu biraz.

Not: yazmayı unutmuşum belki biliyorsundur ama önlere seramik taksrsan arkalara da seramik takman lazım. Yoksa ön arka fren oranı değişeceği için tehlike oluşturur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do It Yourself -- 6 Nisan 2018; 3:43:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim başım ağırmasın sonra diye sıfır pirelli p7 rft taktım balatayı da servisde orjinal degistirdim 😅

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.