Şimdi Ara

Lastik patlmasına son!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün lastiğim patladı yanımda alet falan vardı ama ev yakındı yapmaya üşendim şişirdim geldim eve söktüm lastiği baktımki ufacık bir diken batmış lastiği yaptıktan sonra başladım slime sıvı aramaya 250mlsini 19tlye buldum ama aklıma daha güzel bir fikir geldi (biraz ağır olabilir):
    Malzemeler:
    1-2adet eski dış lastik
    2-makas
    3-güçlü yapıştırıcı
    4-pompa
    5-plastik levye
    Yapılışı
    1-Eski lastiklerin yanaklarını kesiyoruz
    2-Lastiklerin yüzeyini alıp dış lastiğimizin içine yapıştırıyoruz
    3-İyice kuruduktan sonra lastikleri jantta takıp şişiriyoruz ve allah ne verdiyse gidiyoruz
    Bana gayet mantıklı geldi sizce nasıl fikir?

• Bu zaten var. Lastik koruma şeridi/bandı diye geçiyor. Senin o yaptığın pek etkili olmaz. Sert bir madde olması lazım koruma için. 25-30 liraya hem daha hafif hem de diken ve cam geçirmeyen bir özelliği var.
  • continental touring plus lastiğin arasında sınav silgisi kıvamında bir madde var patlamayı önlüyormuş sanırım.

Lastik patlmasına son!!!
  • Zamanında, yazlık yerde günde 4 kere lastigimi tamir ettigimi bilirim. Dediginiz yöntemi bi tanıdıktan duyup denemistik. Biz farklı olarak sadece sibop kısmını cıkarıp oldugu gibi iç lastigi , dıs lastige yapistirmistik.
    O günden beri aldigim her bisikletime aynı işlemi uyguladım. Haftada 1 patliyosa lastigim 4-5 ay patlamamaya başladı. Kesinlikle faydasını gördüğümü söyleyebilirim.
    Fakat uzun vadede dıs lastige yapistirdiginiz ic lastik yapistiricinin etkisi bitince , lastigi söktügünüzde elinizde kaliyor veya bazen şişik olan iç lastige yapisiyor biraz ugrastırabiliyor fakat buna değer.
    Ugrasamam diyosaniz diger arkadasların dedigi gibi patlak önleyici katmani olan lastikler mevcut
  • Lastikler öyle sonuna kadar kullanmayı doğru bulmuyorum mesela dişleri 3mm ise 1mmye kadar kullanırım kabak olana kadar kullananlar 6000-7000km diyor 5000kmde değiştiririm buda 7-8ay kadar bi süre tutar.Aslında alıcan schwalbe marathon plus iç lastik parasını dış lastiğe vermek daha mantıklı 24000km kullanıpta lastik patlatmayan tanıyorum
  • En mutlu anda lastiğin patlaması kadar kötü bir şey olamaz. Yada muhteşem bir gezintinin dönüş yolunda geziyi azaba dönüştüren lastik patlaması :) güzel fikir
  • İyi de patlamaya karşı bantlar vardı zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

İyi de patlamaya karşı bantlar vardı zaten

Buda elyapımı işte
  • 4 aydır slime kullanıyorum mükemmel hem kafam rahat ohh
  • Ben 4 yıldır Stan sıvısını Tubless lastiklerimle kullanıyorum 4 yılda sadece 4 kere sıvıyı değiştirdim. Haliyle 6 ay sıvı ömrü (uzatmalı 1 sezon) var ve tekerleklerde 2 yıl performanslı kullanılabiliyor. Elbette bu amatörlerin tercih etmeyeceği kadar pahalı ama en uç performansı veren bir yöntem olduğundan pahalı oluyor.
    Slime kullandım ama iç lastikli modelinde hiç beğenmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.