Şimdi Ara

Lastik tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Astra j sedan 2017 aracım için yaz lastiği alacağım.
    215 60 16 ebatında önerilerinizi rica ederim.
    Fiyatından bağımsız kaliteli, sürekli çocukla bindiğimiz için güvenli,performanslı yaz lastiği önerilerinizi beklerim.

Benim baktıklarım;
    Michelin primacy 4
    Continental eco contact 6
    Nokian eLine 2
    Hankook Ventus prime 3
    Dunlop SP sport fm800

Bunlar hakkında yorumları olan veya farklı önerileri olan var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi compengr -- 27 Haziran 2020; 18:56:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bildigim kadarıyla bu ölçüde fiyatlar yüksek.

Bende de opel var ve benzin depo kapağında uygun ebatlar yazıyor. Belki sizde de daha uygun alternatif bir ölçü vardır. Ben 215 55 16 yerine 205 55 16 aldım. Araç üzerinde 16 jant için bu 2 ölçü belirtilmiş. Fiyatlar yarı yarıya nerdeyse.
    Bir de mesela contide PremiumContact 6 yok bahsettigim 215 ölçüsünde. Muhtemelen sizin ölçüde de yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu değişiklik sonrası ne gibi farklar oldu ya da hissedilir farklar oldu mu?
    Evet fiyatlar yüksek malesef.
    Michelin 825
    Conti 825
    Hankook 625 TL fiyatlar aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: compengr

Bu değişiklik sonrası ne gibi farklar oldu ya da hissedilir farklar oldu mu?
    Evet fiyatlar yüksek malesef.
    Michelin 825
    Conti 825
    Hankook 625 TL fiyatlar aldım.
    Teorik olarak araç yere 1.1 cm civarı daha yaklaştı. Fakat lastik tabanından 1cm eksildi. Yere yaklaştığı için de tabandan verdiği yol tutuşu kaybını biraz tamamladı. Yanak azıcık küçüldü. Konfora etkisi var fakat teorik olarak. Taban alanı değişiminden ötürü yakıt konusunda daha tasarruflu. Bildigim kadarıyla da fren mesafesi 215te daha iyi.

Fakat bunlar bizim gibi kullanıcıların hissedebileceği şeyler değil pek. Yani en azından ben fark hissetmedim.
    Zaten aşırı farklı bir ölçüye de geçmedim ben.

Ayrıca eski lastikle yeni karşılaştırması yapmam pek doğru olmaz sanki. Eskisi cpc2 yenisi cpc6.
    Fakat şu an yeni lastiklerden aşırı derecede memnunum.

Sizin uygun ölçülere bakıp karar vermeniz lazım. Jant değiştirip o oranda bi lastiğe geçmediginiz sürece çok fark olmaz diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sava intensa uhp2 aldim 235 45 18 passata.. Tavsiye ederim..

• Teşekkür ederim cevaplarınız için.

• aynı ölcüde falken ziex 310 ecorun aldım memnunum önceki lastigim goodyear egp kışlık goodyear ugp8 kullanıyorum.... yazlık egp ile karşılaştırınca bir tık daha sesli geldi bana. kuruda da egp den daha üstün olduğunu hissediyorum. yogun yağmurda da kullandım bence aşağı yukarı aynıydı... bundan sonra bir daha falken alırmıyım. premium lastik almayacaksam kesinlikle bu marka modeli tercih ederim. ancak param varsa gider egp2 alırım.

sizin listenizi baz alacaksam hankook ventus ve nokian eline2 ilk iki sırayı paylaşır. testleri incelediğinizde her ikiside zirveye oynamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofisiris2 -- 30 Haziran 2020; 9:48:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastik Tavsiyeleri
    6 yıl önce açıldı
    Oto Lastik Önerisi
    8 ay önce açıldı
    Kışlık Lastik Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende 1.6 TDi Leon için Hankook Ventus Prime 3 düşünüyorum. Tanesine 350TL dediler. 205/55/16 için..
  • Günümüz lastiklerinin çoğu hemen hepsi asgari güvenlik sınırlarını karşılıyor, bence Falken alın kullanın, limitlerde kullanan bir sürücü için aman aman bir fark yok çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.