Merhaba; 2009 Model VW Jetta MK5 kasa Benzinli aracıma dört mevsim lastik almak istiyorum. 1)Dört mevsim lastik almak mantıklımı bilen biri varsa detaylı açıklarsa sevinirim.örneğin karlı havada veya çok sıcak yolda performansı nasıl etikler? 2) f/p açısından az ses alan ve yol tutuşu iyi olan hangi lastik modelini önerirsiniz? (Bütçem 2000 civarı, İstanbul şehiriçinde kullanmak için ) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lastik Tavsiyesi
-
-
Yaşadıgınız yer bu durumda çok onemlı , İstanbul dıyorsunuz. Kış lastiği şart derim. Ancak contınantel gıbı fırmaların cok ıyı 4 mevsım lastıklerı var o gıbı sehırlerde ıse yarayabılır.
Kendı fikrim ıse yazlık ve kışlık setin ayrı olması gerektıgı yonunde.
Ben Aydındayım burada Yazlık lastik kurtarır , ancak İstanbulda olsam 2 set alırdım.
-
İstanbul da bence kışlık lastige gerek yok. 2 gun kar yagiyor veya yağmıyor. Yaginca araci cikartmaz olur biter
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Falken as210 ile ankarada 4yıl/50bin km yaptıktan sonra tekrar falken aldım (lastiğe maket bıçağı girmiş yama tutmadı bende hepsini değiştirdim) ne kışın soğukta/ kar üstünde üzdü ne de yazın sıcaklarda..
ancak falken biraz daha kışlık ayarında olduğu için istanbula yaz lastiği gibi davranan kışlık lastik yerine kışlık lastik gibi davranan yazlık almanız daha uygun olur(michelin crossclimate)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İstanbul da yaşıyorum ve 1 ay önce Golf aracıma Continental 4 mevsim lastik aldım.. kuru ve yağmurlu yolda gayet güzel bir performans sergiliyor.. çok sessiz ve yola tutuşu çok iyi.. henüz kar yağmadığı için test edemedim karlı yollarda orası ayrı.. istanbul için 4 mevsim mantıklı bence.. fakat bütçeni çok zorlamak istemiyorsan Barum marka lastikte tercih edebilirsin.. Continental ile aynı fabrikada üretiliyor diye biliyorum..
Not : Petlas tan kesinlikle uzak dur.. eski petlas 4 mevsim lastiklerim 1.5 yılda çatlamıştı..
-
Aynı fabrikada üretiliyor diye alınmaz. 4 mevsim alınacaksa ve çok km yapılmıyorsa kaliteli bir marka almak maddi anlamda uzun vadede daha karlı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 14 Ocak 2024; 21:14:32 > -
4 mevsim mantklı değil . neden ? aynı ebat yazlık lastiğe bak ıslak zemin de fren A . Şimdi 4 mevsime bak en iyisi B-C olanı var . yani ıslak zemin fren düşük. ee istanbulda kaç gün kar var ? yılın %99 u yağmur değil mi ? ayrıca istanbulda karda araba çıkarırsan sen değil kış lastiği zincir bile taksan malın biri gelir sana vurur.
-
İzmir için 4 mevsim mi daha iyi yoksa direkt yazlık mı dersiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Funtoma al geç
İzmir'de 4 mevsime hiç gerek yok. Yazlık al yeterli
orası öyle.. fakat bütçenin olmadığını söylediği için yan marka tavsiyesi verdim.. yoksa tabiki kaliteli marka almak en iyisidir..
-
Üstad Falken'in yeni as220 lastiğini denediniz mi veya kullanan tanıdık var mı? O sizin dediğiniz kriterlere uyuyor. Benim 3008'de Continental Crosscontact LX2 4 mevsim var. Bitince Falken As220 düşünüyorum ☺️
Arkadaşlar hazır konuyu bulmuşken sorayım; bu hafta sonu İzmir'den Ankara'ya; Manisa, Uşak, Afyonkarahisar üzerinden gideceğim ve orada 1 gece kalarak oradan da Giresun'a; Kırıkkale, Çorum, Amasya üzerinden devam edicem. Birkaç gün Giresun'da kalarak aynı rota üzerinden İzmir'e dönücem. Yani ortalama 2500-3000km yol yapıcam. Mevcut lastiklerim 4 mevsim ve daha 10bin km de. Kar lastiği almama gerek var mıdır ? İzmir'de hiç kar lastiğine ihtiyacımız olmuyor. Eğer kar lastiği almam gerekli ise ne almamı önerirsiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hDundar -- 15 Ocak 2024; 13:18:21 > -
Her gün aracınızı çıkarmak zorunda değilseniz, İstanbul için kış lastiği gerekli değil. Bende kışlık var kullanıyorum, Bolu,Ankara, Kartepe vb gezmek için. Yoksa İstanbul'da bence şart değil.
Bence gerek olmaz hocam. İyi yolculuklar.
Bence yanına her ihtimale karşı kar çorabı yada zinciri al.birde antifrizli cam suyunuz olsun.camsil kutusuna koyup camlara fıslatabilirsiniz sabahları.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X