Merhabalar aracım 2020 Tucson 4x4 1.6 Elite Plus Dizel. Lastik ebatlarım 245 45 19. Yılda 15 bin km yol yaparım. Lastik ebatlarını değiştirmeyi düşünmüyorum. İzmir'de yaşıyorum şehir dışı seyahatlerimde Ege Bölgesinde yaz ayları gerçekleşiyor. Yani 4 mevsim veya kışlık lastik ihtiyacım yok. Alacağım lastiklerin hepsi 2024 ya da 2025 üretimi olacak. 2022-2023 vb düşünmüyorum. Şu anda araçta Continental Premium Contact 6 lastikler var, aslında yol gürültüsü dışında memnunum. Fakat önceki aracımda Michelin kullandığım için biraz sert geldi gibi hissettim. Biraz bu lastik etiketlerine de takıntım var hani hepsi A A A olsun vb. gibi. Ona da uygun Hankon ion Evo SUV modeli var ama lastik/marka nasıldır hiç bir fikrim yok.
Bunlar dışında; -Continental Premium Contact 7 (C A B etiketli) -Michelin Primacy 3 (B A A etiketli) -Michelin Primacy 4 (A B B etiketli) -Michelin Primacy 5 (B A B etiketli) Seçenekleri var. Birinci sorum şu; -Bu lastik etiketlerinin cidden bir anlamı var mı? Mesela ben aracı devirli ve agresif kullanan biriyim, yakıt etiketi A olan yada C olan bir lastik alsam, aradaki fark kullanımımdan dolayı hissettirmez gibime geliyor. İkinci sorum şu, -Konfor ve ses önemli, yollarda bozuklukları, tümsekleri iyi sönümlemesi lazım evet ama yazın İzmir'de hava sıcaklığı 40, asfalt sıcaklığı 60 derece oluyor. Yumuşak lastikli Michelin sorun yaratır mı? (önceki aracımda yaratmamıştı, şu an kullandığım Continental Premium Contact 6'da yazın sorun yaratmamıştı acaba direkt 7 modelini mi alsam) Üçüncü sorumda; -Michelin alacak olsam her zaman en yenisi en iyisimidir yani 5 mi almayalım yoksa atıyorum 2024 üretimi 3'te var onumu almak mantıklı olur fiyat açısından. biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkürler cevaplar için. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wosswoss -- 5 Mart 2025; 12:43:2 > |
Bildirim