Şimdi Ara

Lastikler pahalı. Orijinal lastik ebatının alternatifleri? Kış lastiği tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Skoda Karoq aracıma kış lastiği alacağım. Üzerinde fabrikadan gelen lastikler 215 50 r18 ölçülerinde. Fakat bu ebattaki lastikler aşırı pahalı. Alternatif olarak 225 55 r18 kullanılabilir mi veya hangi ebatlara bakabilirim?

Araştırdığıma göre en iyi lastik continental ve pahalı. Kaldırıma dokununca yanaktan yarılmayacak ve kışın uzun yolda gece gizli buzlanmada güven verecek f/p lastik öneriniz var mıdır?

• f/p olarak falken bakılabilir ama onlar bile az paraya satılmıyor artık maalesef. uyumlu ölçü bakarken eğer taban ölçüsü artıyorsa yanaktaki oran azalmalı hocam aksi halde %3 tolerans sınırını fazla aşar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 5 Aralık 2022; 2:4:21 >
  • 225 50 18 fiyatları nasıl? Taban büyüdü ise yanak düşürülmeli
  • kıng365 kullanıcısına yanıt

215 50 18 dışındakilerin hepsi bir tık daha ucuz. Sanırım vw grubu tiguan karoq ateca vs hep bu ebatı kullanıyor ve talep yoğun diye fiyatları biraz daha pahalı.

Onun yerine 205 55 18 ölçüsü veya 225 45 18 ölçüsü uygun oluyor o zaman. Hangisi daha mantıklı? Çok fark etmezse hangisi ucuzsa ona bakacağım.

• uyumyasasi kullanıcısına yanıt

İkisi de olur. Ucuz olanı alın ya da aynı fiyatsa dar olanı alın. Kışlıkta dar lastik iyidir.

• Bütçeniz ne kadar?

Aracınızla uyumlu lastik ölçülerini yakıt depo kapağının içinde görebilirsiniz, orada 18 inç için hangi ölçüler verilmiş belirtebilirseniz ona göre tavsiye verebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 5 Aralık 2022; 13:19:2 >
    Ben kendi tecrübemi aktarayım belki kafanıza yatabilir.

Bizim lastiklerimiz 245 45 r17, 2020 yılında kış lastiği alacağız o zaman bile tanesine 1100 1200 mü ne demişlerdi bize pahalı gelmişti . Bizde bi continental bayisinde, bizim şansımıza adamın elinde 3 takım 2018 üretimi kış lastiği kalmış tanesi 750₺ idi aldık geçtik

2 sene geçmiş üretimli kış lastiklerimizle 2 kış geçirdik şu an çok şükür hiçbir sıkıntı yaşatmadı bize. Gerçi 2 kıştır yaşadığım yere doğru düzgün kar bile yağmadı ama yağmurda kuruda yolda bırakmadı.

Eğer düşünürseniz böyle bir alternatif, 2021-2020-2019 gibi üretimli sıfır kış lastiği alabilirsiniz iyi bir bayiden. Tabi bulabilir misiniz bilmem. Bütçeye uygun gelmesi açısından yazdım. Kesin şart yeni üretimse dediklerimin bi önemi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 5 Aralık 2022; 13:20:46 >

• facepunchS F kullanıcısına yanıt

Aracın hiçbir yerinde uyumlu lastikler yazmıyor. Kullanıcı kılavuzunda da bulamadım. İnternette baktığımda 18 jant için yalnızca 215 50 18 yazıyor. Orijinal boyutunda almaya karar verdim.

petlas 2400 ucuz ama daha önce dilim yandığı için almayacağım.

bulabildiğim en ucuz fiyatlar:

riken 2100tl (ıslak zeminde kötü yorumları var)

goodyear 3350 tl

pirelli 3500 tl

bunun dışında daha ucuz alternatifler semperit 2250, hankook 2900

sanırım paraya kıyıp goodyear alacağım.

Şoför kapısını açtığınızda kilit kısmında yazar lastik ebatları, ya da daha doğrusu araca takılabilecek lastik ebatları yazar.

Lastikleri şişirmek istediğiniz değerlerle aynı tablodur o kağıt çünkü
  • Hocam tekrar her yere baktım malesef bulamadım:) 17 inç 2.2psi, 18 inç 2.4 psi yazıyor sadece. Bir de yanına geçici stepnenin ölçülerini yazmışlar sağ olsunlar

• Kış için lastikleri 17” boyuta düşebilirsiniz. Fiyatları daha uygun olabilir. Bunun için aracınıza uygun boyutta çıkma sac (kara) jant / kapak takımı alıp lastikleri jantlı saklarsınız. Ben öyle yapıyorum ve değiştirmek çok kolay oluyor. Ayrıca çukurda yarılma riskini de azaltırsınız. Pragmatik bir öneri tabi, görsel olarak beğenmeyenler olur elbette.

K.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 5 Aralık 2022; 20:22:34 >

Tam tersine az kullanılan ebatlar daha pahalı oluyor.

Orijinal ebatlarınız

215 / 55 R17, 215 / 50 R18

aracı satmayacaksanız 17 sac jant alın

sök tak balansla uğraşmayın

hem daha ucuz hemde istediğiniz lastiği alırsınız

17

18

• 17 ve üstü jantlarda aslan besleyen yemini düşünmez durumu oluyor. Orijinal ebat almanız veya tabanı bir ölçü daraltıp yanağı bir ölçü büyütmeniz (205/55) sorun olmaz.

• Teşekkürler cevaplar ve fikirler için. 17 jant almak saklama sorunu olmayanlar için uygun olabilir ama ben 18 inç lastikle devam edeceğim. Conti wintercontact ts 870 veya goodyear ultragrip 9 plus ikisinden birini alıp geçeceğim.
  • Herkese merhaba,

Aracım için 205/55R16 ebatında kış lastiği almayı planlıyorum. Ben de herkes gibi fiyatlardan muzdaribim, gerçekten inanılmaz artmış.

Araştırmalarım sonucu Sava Eskimo HP 2 kış lastiğine ulaştım, daha önce hiç dikkatimi çekmedi ama köklü bir markaymış ve Goodyear tarafından satın alınmış. Üretimini Goodyear değil bazı ülkelerde Goodyear üretimini Sava yapıyormuş hatta. Hiç bu marka lastik kullanan oldu mu aranızda? Önerir misiniz?

En uygun burada buldum, daha önce Liqui Moly yağ almıştım. Lastik çeşidi az ama fiyatlar iyi.

https://superoto.com.tr/urun-detay/sava-205-55r16-91h-eskimo-hp-2-oto-kis-lastigi-uretim-tarihi-34-hafta-2022/

Sizce almalıyım yoksa bu rakamlara başka öneriniz olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ealdemir -- 6 Aralık 2022; 13:15:52 >

• ealdemir E kullanıcısına yanıt

Debica ve Sava aynı lastik debica daha ucuz.

1100 liraya lassa var, kış lastiği iyidir lassanın alın gitsin.

• ealdemir E kullanıcısına yanıt

hankook falken lassa bakın bence, yan markalar fazla ömürlü olmaz

• BenjaminGreen kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, bahsettiğiniz Lassa Snoways 4 deseni mi?

• .Eray. kullanıcısına yanıt

Bilgi için teşekkürler, Hankook ve Falken’i de pek bilmiyorum. Biraz araştıracağım onları da.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.