Şimdi Ara

Lastik Tavsiyesi 215/55/16

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımız için 215/55/16 ölçülerinde lastik aramaktayız. Gerek lastiklerin kaliteleri gerekse fiyatları bir hayli kafamızı karıştırdı. Sizlerin tavsiyeleri nedir bu konuda?

Islak zeminlerde iyi yol tutuş ve sessiz olması önemlidir.

Araç Opel Vectra 2006 kasa. Şimdiden teşekkürler.

Ek olarak: Bundan önceki aracımızda Opel Vectra 2006'idi. Aracı aldığımızda pirelli p7 takmıştık. ilk başlarda iyi olsada. 35.000 km den sonra (yılda 25.000 km yol yapıyoruz) bir hayli kötü yol tutuşu sorunu yaşattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emil.halilov -- 13 Eylül 2012; 11:26:25 >

• sizinde bildiğiniz gibi lastikler genellikle yumuşak ve sert hamurlu olmak üzere ikiye ayrılırlar.yumuşak hamurlular daha çok konfor, sert hamurlular ise performans içindir.senede 25.000 km az bir km değil ve yumuşak hamurlu lastikler daha çabuk yıpranırlar.ben bridgestone turanza er300 kullanıyorum.yol tutuşu ve frenleme mesafesi olarak gayet iyi performans gösteriyor.ama önceki aracıma göre sesi daha çok içeri alıyor gibime geldi.önceki aracımda pirelli marka lastik vardı.

sesi içeri alması jantların boyutlarından da kaynaklanıyor olabilir tabi.205 50 r17 lastiklerin boyutları.bu lastiği kullanan diğer arkadaşlarda görüşlerini beyan ediceklerdir zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcorn41

sizinde bildiğiniz gibi lastikler genellikle yumuşak ve sert hamurlu olmak üzere ikiye ayrılırlar.yumuşak hamurlular daha çok konfor, sert hamurlular ise performans içindir.senede 25.000 km az bir km değil ve yumuşak hamurlu lastikler daha çabuk yıpranırlar.ben bridgestone turanza er300 kullanıyorum.yol tutuşu ve frenleme mesafesi olarak gayet iyi performans gösteriyor.ama önceki aracıma göre sesi daha çok içeri alıyor gibime geldi.önceki aracımda pirelli marka lastik vardı.

sesi içeri alması jantların boyutlarından da kaynaklanıyor olabilir tabi.205 50 r17 lastiklerin boyutları.bu lastiği kullanan diğer arkadaşlarda görüşlerini beyan ediceklerdir zaten.

Aracın üzerindeki lastikler 2006 yılından kalma aracın fabrika çıkış lastikleri. 28.000 knm yapılmış.

Ses konusunda Pirellinin daha sessiz olduğu düşüncesine bende katılıyorum.

Marka model tavsiyelerinize ihtiyacımız var.

• Pirelli Cinturato P7 alındı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emil.halilov

Pirelli Cinturato P7 alındı.

Merhaba dostum lastikleriniz hayırlı uğurlu olsun öncelikle, güle güle eskitin.

Passat ile birlikte gelen Turanza ER300 sıfıra yakın kondisyona sahip olmasına rağmen,
    yol sesi ve konforu mahveden sertliği yüzünden değiştirme kararı aldım.

Benim arada kaldığım lastikler ise,

Michelin Primacy H,
    Nokian H,
    ve Yokohama C Series.

Siz neden P7 tercih ettiniz ve eğer kullanıyorsanız yol sesi seviyeniz filan nasıl,
    Brigstone'de patır kütür yuvarlanma sesi duyuyorum ben ve en sevmediğim olay kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Orijinalden alıntı: emil.halilov

Pirelli Cinturato P7 alındı.

Merhaba dostum lastikleriniz hayırlı uğurlu olsun öncelikle, güle güle eskitin.

Passat ile birlikte gelen Turanza ER300 sıfıra yakın kondisyona sahip olmasına rağmen,
    yol sesi ve konforu mahveden sertliği yüzünden değiştirme kararı aldım.

Benim arada kaldığım lastikler ise,

Michelin Primacy H,
    Nokian H,
    ve Yokohama C Series.

Siz neden P7 tercih ettiniz ve eğer kullanıyorsanız yol sesi seviyeniz filan nasıl,
    Brigstone'de patır kütür yuvarlanma sesi duyuyorum ben ve en sevmediğim olay kesinlikle.

Daha önce p7 yi kullandık ve memnun kaldık.

Ses konusunda hiç fena değil üzerinden çıkardığımız britgestoneye göre daha iyi gibi geldi.

Şüphesiz Michelin kadar sessiz bir lastik değildir ancak yıllık 25 bin km yol yapıyor olmamız ve michelinin fiyatı ile arasında 100 lira gibi bir fark olması daha sert bir lastik olan p7 yi seçme tercihimiz oldu.

Pirelli için aldığımız taksitli fiyat : 270 TL adet
    Michelin için aldığımız fyat : 360 TL civarı adet

aradaki fiyat farkına 1 yıl (25 bin km) sonra 100 daha ekleyerek bir çift daha lastik alma imkanıda var.

Saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.