Şimdi Ara

Lastik yardım ! Bridgestone Turanza er 300 mü? Yoksa good year efficientgrip mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam 2009 model opel astra 1.3 cdti aracım var lastık ebatları 205 / 55 / 16 yazlık lasıtık alıcam Bridgestone Turanza er 300 mü? Yoksa good year efficientgrip mi ? almayalıyım ; bridgestone bıraz daha sert yakıt tasarrufu daha az fiyat olarak 185 tl fıyat aldım .. good year ıcı bıraz daha yumusak lastık yakıt tasarrufu konusunda bıraz daha ıyı fıyat olarak 205 tl fıyat aldım sızce hangısını almak daha mantıklıdır ? ılgıız ıcın tesekkurler arkadaslar

• quote:

Orijinalden alıntı: becek777

selam 2009 model opel astra 1.3 cdti aracım var lastık ebatları 205 / 55 / 16 yazlık lasıtık alıcam Bridgestone Turanza er 300 mü? Yoksa good year efficientgrip mi ? almayalıyım ; bridgestone bıraz daha sert yakıt tasarrufu daha az fiyat olarak 185 tl fıyat aldım .. good year ıcı bıraz daha yumusak lastık yakıt tasarrufu konusunda bıraz daha ıyı fıyat olarak 205 tl fıyat aldım sızce hangısını almak daha mantıklıdır ? ılgıız ıcın tesekkurler arkadaslar

2008 model opel astra sedan almıştım 0 km olarak üstünde gelen lastikler er300 dü 15 000 km kadar kullandım çok net bir şekilde bu zamana kadar kulladığım en iyi lastik yol tutş ve kuru-ıslak fren performansı muazzam biraz sesli bi lastik tek eksi tarafı bu ..Golf aracıma 16 inc jant ve er300 lastik yapıcam yakın zamanda kısmetse tavsiye ederim...

• quote:

selam 2009 model opel astra 1.3 cdti aracım var lastık ebatları 205 / 55 / 16 yazlık lasıtık alıcam Bridgestone Turanza er 300 mü? Yoksa good year efficientgrip mi ? almayalıyım ; bridgestone bıraz daha sert yakıt tasarrufu daha az fiyat olarak 185 tl fıyat aldım .. good year ıcı bıraz daha yumusak lastık yakıt tasarrufu konusunda bıraz daha ıyı fıyat olarak 205 tl fıyat aldım sızce hangısını almak daha mantıklıdır ? ılgıız ıcın tesekkurler arkadaslar

Er300 ü kesin alma
    efficientgrip eğer performance modeli değilse kesin alma

bütçeniz az ise kesinlikle pirelli p1 cint verde veya kumho kh 27 öneririm
    ben p1 aldım çokta memnunum ama verde kodlu olanı alacaksınız dikkat edin

hepsiburada da 165 lira . 100 lira çek veriyor 25 lirada puan veriyor. lastik size 134 liraya gelir

hb link

bu arada goodyear 183 lira hb de. performance modeli

hb link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi only-e30 -- 8 Mayıs 2013; 14:00:03 >

• Er 300 ün sert olduğu söyleniyor. Forumda daha fazla dayanamayıp ömrünü tamamlamamış lastiği değiştiren arkadaşların yorumlarını okumuştum. Kendim de 14 bin kilometre kadar Efficientgrip kullandım aldığımda 5 bin kilometre civarındaydılar geçtiğimiz ay değiştirmek zorunda kaldım.

Genel izlenimim;

Lastik çokkk çabuk bitiyor, arkadan kopmalara sebep oluyor ve haliyle tedirgin ediyor. Ancak çok sessiz ve ıslak zemin fren performansı yüksek bir lastik.

Şu an Conti Premium Contact 5 kullanıyorum. Kesinlikle yola daha iyi yapıştığını hissediyorsunuz. Çok daha güvende hissettiriyor fakat Efficientgrip'e göre gürültü. Almadan epey araştırmıştım, ben size Cpc5 ya da bütçeniz el verirse Michelin Primacy 3 tavsiye ederim.
  • AB etiketlerine bakarsan bridgestonu kafada elersin zaten. Arkadaşların dediği gibi good year efficient Performance ise alabilirsin.

Bu lastik yeni ve Ab etiketleri çok çok iyi.
  • Araçla gelen ilk lastiklerim ER300 idi. Frenlemede sıkıntı yok fakat çok sesliydi. Şu anda goodyear efficientgrip performance kullanıyorum yaklaşık 1000 km oldu. doğru kararı verdiğimi daha ilk 10 km de anlamıştım, hala da iyi ki bu kararı vermişim diyorum. son derece sessiz ve etiket değerleri de çok iyi.
  • Bu ab etiketi mevzusuda yeni çıkan lastikleri yüksek fiyattan millete gazlamak için bir pazarlama hilesi geliyor bana , yeni çıkan lastik hep daha iyi hep daha pahalı .....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Continental mi? Bridgestone mu?
    5 yıl önce açıldı
    Goodyear mı, Continental mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ER300 yanagida tabanida sert bir lastik. Yapisini dert etmezseniz ilk yagmur disinda sorun cikarmayan bir lastik fakat 2-3 yillik kullanim suresince. Sonrasinda asiri sertlesme ve kilcal catlamalar yapiyor. Tabi yapana kadarda performansini koruyor.

Efficientgrip yanagi yumusak tabani orta-sert bir lastik. Daha sessizdir ve yol konforuna yardimci olur ama ne yazikki cukurlara daha fazla dikkat gerektirir. Birde seri kullanim tarziniz veya kullandiginiz yol kisimlarinda micir var ise kolay eriyen bir lastik. Ben ER300 den efficientgrip'e gectim cokta memnundum. efficientgrip yeni modeli performance ile daha basarili.

Yinede bir ucuncu secenek dusunurseniz only-e30 arkadasin dedigi gibi pirelli p1 modelini deneyin. Benim gorusum zaten sert bir yapisi ve karakteristigi olan araciniza goodyear ve pirelli daha iyi uyum saglayacaktir. Bu arada yanlis bilmiyorsam uzun sure astra classic serisinde Conti Premium Contact kullanildi. Bu modeli secmelerinde de bir detay olabilir ama ben bu lastigi bilmiyorum.

Deneme dedigim ise kullanan bir arkadas bulup gerek goruslerini alin gerekse de araci kullanin. Her lastigin kendine has bir karakteristigi var ve benim gibi soforlerin lastik seciminde karakterimi yansitmasi cok onemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_bek -- 8 Mayıs 2013; 19:42:48 >

• opel astra aracım oldugu ıcın ıcerı zaten ses alarak başlıyoruz.. good year efficientgrip ses acısından AB DEGERLERINDE tatminkar gibi ama turanza ER 300 daha dayanaklı oldugunu forumlarda okumustum.. ayrıca bulundugum bölgede Zonguldak da yolllar malum kötü bunuda degerdırmek ıstıyorum.. Mıchelenın bızım yollara gitmiyor cok cabuk yıpraıyor ? O yuzden arastırmalarımda ıkı marka arasına baktım dıger markalara acıkcası bakmadım..
  • yorumın ıcun tesekkur ederım ..good year performance olup olmadıgını nerden anlıcamm sanırım performance bu sene cıktı dıye bılıyorum ? yanlısda bılıyor olabılırım good year efficientgrip ıle performace aynı degılmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzoorroo

AB etiketlerine bakarsan bridgestonu kafada elersin zaten. Arkadaşların dediği gibi good year efficient Performance ise alabilirsin.

Bu lastik yeni ve Ab etiketleri çok çok iyi.

Michelin Primacy 3 yumusak lastık oldugu ıcın bızım yollara gıdecegını pek dusunmuyorum acıkcası ? goop year da yakıt tasaruufuu oldumu sızde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Bu ab etiketi mevzusuda yeni çıkan lastikleri yüksek fiyattan millete gazlamak için bir pazarlama hilesi geliyor bana , yeni çıkan lastik hep daha iyi hep daha pahalı .....

tesekkurler ..yakıttda herhangı bı fark oldumu senının ıcın ? ayrıca ses de barız fark varmı ? etıket degerlerı pazarlama polıtakası olamazmı
  • quote:

opel astra aracım oldugu ıcın ıcerı zaten ses alarak başlıyoruz.. good year efficientgrip ses acısından AB DEGERLERINDE tatminkar gibi ama turanza ER 300 daha dayanaklı oldugunu forumlarda okumustum.. ayrıca bulundugum bölgede Zonguldak da yolllar malum kötü bunuda degerdırmek ıstıyorum.. Mıchelenın bızım yollara gitmiyor cok cabuk yıpraıyor ? O yuzden arastırmalarımda ıkı marka arasına baktım dıger markalara acıkcası bakmadım..

bılgılerınıız ıcın tesekkur ederım

• Ben de astra araçta er300 kullanıyorum. Taş gibi lastik, çukur mukur dinlemiyor. Yol tutuş, ıslak zemin falan kullanımı çok iyi. Tek dezavantajı, astra gibi içeri ses alan araçta daha da rahatsız edici olması..
  • quote:

yorumın ıcun tesekkur ederım ..good year performance olup olmadıgını nerden anlıcamm sanırım performance bu sene cıktı dıye bılıyorum ? yanlısda bılıyor olabılırım good year efficientgrip ıle performace aynı degılmı

farkli lastikler. Bu efficientgrip
     Lastik yardım ! Bridgestone Turanza er 300 mü? Yoksa good year efficientgrip mi ?

Bu da efficient grip performance

• 205/55 R16 91H yani 210km/s kadar olanlara baktim:

ADAC test etmis ikisinide, Bridgestone Turanza ER300 5 uzerinden 4 bucuk yildiz, Goodyear Efficient Grip 5 uzerinden 3 yildiz
  • Beş yıldır kullandığım ER300 195-60-R15- 88H ları tatil nedeni ile 3000 km yapacağım için yine ER300 195-60-R15 88V ile tanesi 180 liradan ( kredi kartı ile tek çekim olarak ) değiştirdim.
  • Kullandığım araçların çoğunda Er300 vardı,yukarıda arkadaşın özetlediği gibi ıslak-kuru sert kullanım ve ömür açısından çok avantajlı bir lastik.Sert olduğundan biraz sesli ama benim için sert kullanımda performanslı ve dayanıklı olması yeterli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.