selam arkadaslar 2009 E 220 cdi arabamın orjinal üstündeki lastikleri dunlop sport 9000 ben bu lastiği ilkkez kullanıyorum . Bu lastik nasıl bir lastik , önerebileceğiniz daha iyi bir lastik varsa tavsiyelerinizi bekliyorum . Şimdiden butun arkadaslara tesekkur ederim
Dunlop SP9000 lastikler kullanmaya doyamayacağınız ve bir okadar da güvenli bir lastiktir. Dunlop lastiklerinin teknolojisi Türkiye'de pek dikkat çekmese de yüksek standarlarda üretilen araçların bir çok modelinde orjinal lastik olarak üreticiler tarafından tercih edilmekte. Keyifli sürüşler.....
tesekkur ederim ama bu lastiklerle kuru havada ki fren performansı ıslak havaya göre daha düşük geldi. gerci ıslak zeminde iyi olması hoşuma gittide kuru ortamda da aynı performansı beklerdim.
quote:
Orijinalden alıntı: inancyvz
tesekkur ederim ama bu lastiklerle kuru havada ki fren performansı ıslak havaya göre daha düşük geldi. gerci ıslak zeminde iyi olması hoşuma gittide kuru ortamda da aynı performansı beklerdim.
Kullandığınız lastikler yüksek performans lastikleridir. Bu ölçülerde lastiklerin bir miktar yol yaptıktan sonra ulaştığı performans ( F1 de ısınma turları atarlar lastikler ısınsın diye) daha farklı olur. Kısa mesafe de tam performansa ulaşmaz. Islak zeminde ki performansı etkileyen en büyük unsur diş yapısı su tahliye gücüdür. Fakat kuru zeminde lastik yol yaptıkça performansı daha da artar.