Arabanin sag arka lastigi patlamisti 4-5 gun Eryamanin girisinde bir lastikci var 50 tl verip yaptirdim. Baktim gene havasi inmis goturdum adamin tamir ettigi yama yaptigi yerden gene hava kaciriyor. Ayni lastikciye gittim yasli basli bir adam hatasini kabul etmiyor. Önceden fitil atmislar ben sadece yama yaptim yeni lastige fitil mi atilirmis telleri yamayi bozmus oradan kacirmis... bilmem ne. Neyse soktu çelik yama yapti borcum ne kadar ? 150 tl de 120 tl versen yeter dedi. Sinirlendim 100 tl verdim al parani helallesek deyip gittim. Kendi yaptigi tamir ettigi yerden gene hava kacirmis sucu lastige atiyor. Oraya fitil atan adam enayi degil disina yama da yapmasini akil eder. Ne diyeyim Allah indan bulsun. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lastikte Çelik Yama: Ne Olduğunu, Güvenliğini ve Maliyetini Öğrenin
Lastik hasarı, özellikle yol koşullarının zor olduğu dönemlerde yaygın bir sorundur. Lastik hasarını onarmak için kullanılan yaygın bir yöntem çelik yama uygulamasıdır.
Çelik Yama Nedir?
Çelik yama, lastiğin iç kısmına uygulanan, hasarlı alanı kapatmak ve lastiğin bütünlüğünü korumak için kullanılan bir onarım yöntemidir. Çelik yama, delinmiş veya yırtılmış lastikleri onarmak için kullanılır.
Çelik Yamanın Güvenliği
Çelik yamanın güvenliği, uygulamanın doğru şekilde yapılıp yapılmadığına bağlıdır. Kalifiye bir lastikçi tarafından uygun şekilde uygulandığında, çelik yamanın güvenli olduğu kabul edilir.
Çelik Yama Fiyatları
Çelik yama fiyatları, lastiğin hasarının boyutuna ve lastiğin tipine göre değişebilir. Genellikle, çelik yama uygulaması için 100 TL civarında bir ücret ödersin.
Lastik Fitili Güvenli mi?
Lastik fitili, çelik yamaya alternatif olarak kullanılan başka bir onarım yöntemidir. Ancak çelik yama, lastik fitiline göre daha dayanıklı ve güvenilir bir onarım yöntemi olarak kabul edilir.
Çelik Yama Lastik Fiyatları
Çelik yama fiyatları, uygulamanın yapıldığı lastikçiye ve kullanılan yama türüne göre değişebilir. Çelik yamanın yanı sıra, lastiğin onarımı için başka maliyetler de söz konusu olabilir, örneğin lastik sökme ve takma ücretleri.
Çelik yama, lastik hasarını onarmak için etkili ve güvenilir bir yöntemdir. Maliyetler, hasarın boyutuna ve lastik tipine göre değişse de, genellikle uygun fiyatlı bir onarım yöntemidir. Lastik hasarı yaşarsan, aracını yetkili bir lastikçiye götürerek çelik yama uygulaması yaptırmayı değerlendirmelisin.