Şimdi Ara

'LASTİKLER' /Ebatlar/Konfor/Performans/Yakıt Tüketimi TEKNİK BİLGİLER (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
797
Cevap
98
Favori
190.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Altay Han

orjinal ölçüsü 195/55/15 olan aracima 195/60/15 taktım. Bu araçta konforu arttırdı. Yakıta +- etkisini ölcmedim . Yakıt kapağında basınç değerleri var. Araçta bulunan yolcu ve yük miktarına göre ne kadar hava olması gerektiğini belirtiyor.
    Ogrenmek istedigim195/55/15 te 32 olan lastik basıncı 195/60/15 te aynı değerde mi olmalı.

Her iki lastikte de aynı basıncı kullanabilirsiniz.
  • Sagolun cevap için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok yararlı bir konu ve harika paylaşımlar olmuş. çok teşekkürler.
  • LionTech16 kullanıcısına yanıt
    Yazılarınızı okudum.Çok faydalı olmuş.Teşekkürler.
    Ben size bir şey sormak istiyorum.Bir araç alacağım ve lastik ve jant ebatları 2 tür şöyle ki;
    205/60/16
    225/50/17
    17 jant çok şık ama pahalı
    tüketim ve peformans açısından hangisini tavsiye edersiniz..Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremankara

Ben size bir şey sormak istiyorum.Bir araç alacağım ve lastik ve jant ebatları 2 tür şöyle ki;
    205/60/16
    225/50/17

Araç Megane 3 yada Fluence mı?
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    3 KASA BMW
  • Aracımın lastik orjinal ebatları 205 - 55 - 16

Arcın lastiklerini 215 - 55 - 16 yaparsam arcın çekişinde ve yakıt tüketiminde çok büyük değişiklik olur mu ?

önler yine orjinal boyutta kalsa sadece arkaların boyutunu büyütsem durum nasıl olur.
  • quote:

205/60/16
    225/50/17

17'' için ;

Yakıt tüketimi artar,
    Performans düşer.

Ne kadar düşeceği konuda yer alan testte saklı. Daha çok para verip yakıt tüketimini arttırmayı ve performansı düşürmeyi mantıklı bulmuyorum. 16'' lastiği tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Aracımın lastik orjinal ebatları 205 - 55 - 16

Arcın lastiklerini 215 - 55 - 16 yaparsam arcın çekişinde ve yakıt tüketiminde çok büyük değişiklik olur mu ?

önler yine orjinal boyutta kalsa sadece arkaların boyutunu büyütsem durum nasıl olur.

Büyük bir değişiklik olmaz. Sadece arkaları genişletmeniz de problem olmaz.
  • Hocam bu motosiklet lastikleri için ne dersin??

Bunların tasarımları biraz tuhaf.

Çizgiler daha az ve ince.

Yağmurlu havada sıkıntı yaratmıyor pek.Nasıl oluyor bu??
  • LionTech16 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler..İyi akşamlar..
  • Üstad selam. Zamanında sana cok sordum ama bu sefer baska bir lastik sorayım ;)

Orjinal ebadı 185 / 65 / 15 olan araca 205 / 45 / 17 olan lastik takılıyor diye biliyorum.

Peki bunu taktıktan sonra + ve - leri ne olur ? Ve de sence degistirmeye deger mi ? Yoksa motoru cok yorar diye 16 jant da takılabilir mi ?

• Gördüğüm kadarıyla lastik tavsiyesi isteyen arkadaşlar da oluyor; konuyu dağıtmadan -dağıtmış olursam da affola- lastik seçim kararı vermeden önce mutlaka bakmanızı önereceğim birkaç sitenin linkini vermek isterim:

http://www.tyrereviews.co.uk/ Burada dergilerin ve kuruluşların yaptığı testler yer alıyor...

http://www.adac.de/infotestrat/reifen/default.aspx Dil Almanca olsa da Google Translate ya da kelime çevirileri ile faydalı bilgiler alınabilir...

http://www.tyretest.com/ Bu da benim favorilerimden; direkt kullanıcıların yorumları ve puanlamaları var

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Üstad selam. Zamanında sana cok sordum ama bu sefer baska bir lastik sorayım ;)

Orjinal ebadı 185 / 65 / 15 olan araca 205 / 45 / 17 olan lastik takılıyor diye biliyorum.

Peki bunu taktıktan sonra + ve - leri ne olur ? Ve de sence degistirmeye deger mi ? Yoksa motoru cok yorar diye 16 jant da takılabilir mi ?

Yol tutuş ve frenleme mesafesinin haricinde avantajı olmaz. Performans düşer, yakıt tüketimi artar. Bu değişim, ölçülebilecek/hissedilebilecek derecede olur.

Konudaki Golf testini incelemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Hocam bu motosiklet lastikleri için ne dersin??

Bunların tasarımları biraz tuhaf.

Çizgiler daha az ve ince.

Yağmurlu havada sıkıntı yaratmıyor pek.Nasıl oluyor bu??

Motorsiklet lastikleri geometrik olarak otomobil lastiklerinden farklıdır. Yere temas alanı daha dardır, bu nedenle aquaplanning etkisi azdır. Tutunma için de dişli yapı otomobil lastiği kadar yoktur.
  • quote:

Çok teşekkürler..İyi akşamlar..

Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Üstad selam. Zamanında sana cok sordum ama bu sefer baska bir lastik sorayım ;)

Yol tutuş ve frenleme mesafesinin haricinde avantajı olmaz. Performans düşer, yakıt tüketimi artar. Bu değişim, ölçülebilecek/hissedilebilecek derecede olur.

Konudaki Golf testini incelemenizi tavsiye ederim.

Tesekkur ederim. İnceliyorum hemen.

• Hocam orjinal lastik ebadı 235-60-16 olan 4X4 bir aracım var.
    Ağırlıklı asvalt olsa da köy yollarında da kullanılıyor.
    Aracın yerden yüksekliğini arttırmak için lastik değiştireceğim.
    235-70 -16 ve 225-75-16 ebadlarını denedim , her ikisi de oluyor.
    Maksimum yükseklik için 225-75 daha avantajlı, ayrıca taban incelmesi çap büyümesinin getireceği dur-kalk trafikteki yakıt artışına bir nebze olsun katkıda bulunabilir, diye düşündüm, BELKİ DE YANLIŞ.
    Siz genel anlamda hangisini tavsiye edersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: medvet

Hocam orjinal lastik ebadı 235-60-16 olan 4X4 bir aracım var.
    Ağırlıklı asvalt olsa da köy yollarında da kullanılıyor.
    Aracın yerden yüksekliğini arttırmak için lastik değiştireceğim.
    235-70 -16 ve 225-75-16 ebadlarını denedim , her ikisi de oluyor.
    Maksimum yükseklik için 225-75 daha avantajlı, ayrıca taban incelmesi çap büyümesinin getireceği dur-kalk trafikteki yakıt artışına bir nebze olsun katkıda bulunabilir, diye düşündüm, BELKİ DE YANLIŞ.
    Siz genel anlamda hangisini tavsiye edersiniz

Alternatif olarak düşündüğünüz iki ebat da uygun değil. Alternatif ebatları verdiğim linkten bulabilirsiniz. Çapta bu ölçüde bir değişim maalesef tavsiye etmiyorum.

http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

• Merhaba arkadaşlar. 2007 model 1.1 Dizel Kia Picanto aracım var. Şu an aracın üzerinde yıpranmış 165 60 R14 Nexen lastikler var. Orjinal ebatı olan 175 60 R14 e dönmek istiyorum.
    Fakat 175 60 R14 ü 3 lastik fabrikası bulunan Kocaeli'de bile bulmak çok zor. 6 lastikçi gezdim. Kumho diye bir marka bulabildim. İnternette ise Dunlop ve Hankook bulabildim.
    http://www.lastikturk.com/175-60-14-standart-oto-lastik-fiyatlari
    http://www.rezulteo-lastik.com.tr/lastik-bul

Daha kolay bulunan lastiklere geçmek istiyorum.
    http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25
    175 65 R14 te çap artışı 17 mm yani %3 civarı. Picantonun kasislerdeki konfor eksiğini gidermek açısından bu daha iyi gözüküyor. Fakat çap artışı %2,5 üzerinde
    185 60 R14 te çap artışı 12 mm yani %2,12 civarı. %2,5 sınırının içinde.
    Pirelli bayisi 175 60 R14 ü, Michelin bayisi 185 60 R14 ü, Goodyear bayisi 185 55 R14 ü, önerdi , Lassa/Bridgestone bayisi herhangi bir ebat önermedi.
    Bir de Bu ebatlar için Güvenlik ve dayanıklılık açısından hangi markayı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showstopper41 -- 30 Haziran 2013; 12:27:34 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.