Şimdi Ara

'LASTİKLER' /Ebatlar/Konfor/Performans/Yakıt Tüketimi TEKNİK BİLGİLER (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
98
Favori
190.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

2012 Renault Megane Sport Tourer 1.5 dci

Sport Tourer modeli sanırım sitede yok. Normal meganlarda 17 yok sanırım. Sportlara özel olabilir.
  • polatcoskun P kullanıcısına yanıt
    Heçbeklerde de var GT line diye geçiyor
  • İyi akşamlar arkadaşlar.

OPEL zafira aracıma 17 lastik alacağım. Bugün lastikciye gittim. Michelin önerdi. Ama pahalı geldi. Kışlık lastiklerim var. Sadece yazın kullanacağım. Üzerinde Continental ContiSportContact 5 var. Hiç memnun kalmadım. İki tanesi balon yaptı. Önler 25000 - 30000 km anca yaptı.

Türkiye'ye tatile gideceğim. Araba yüklü olacak. Ve Türkiye sıcak.

Bu şartlarda fp ürünü ne önerirsiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dervis2007

İyi akşamlar arkadaşlar.

OPEL zafira aracıma 17 lastik alacağım. Bugün lastikciye gittim. Michelin önerdi. Ama pahalı geldi. Kışlık lastiklerim var. Sadece yazın kullanacağım. Üzerinde Continental ContiSportContact 5 var. Hiç memnun kalmadım. İki tanesi balon yaptı. Önler 25000 - 30000 km anca yaptı.

Türkiye'ye tatile gideceğim. Araba yüklü olacak. Ve Türkiye sıcak.

Bu şartlarda fp ürünü ne önerirsiniz?

1 yıldır goodyear efficientgrip performance kullanıyorum ve oldukça da memnunum özellikle ses konusunda inanılmaz fark etti. Yol tutuşundan da oldukça memnunum ıslak kuru farketmeksizin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio 2 1.4 16v 2001 mod. Hb

Orjinalinde 14 inc jantlari.var

15 inc jant almayi dusunuyorum lastik ebatlari olarak en ideal hangisidir. 195.45.15 onerdiler + si -si ne olur

• Merhabalar arkadaslar ,225 45 17 lastik almayi dusunuyorum.Benim sorum:

2 adet goodyear f1 asy3 91Y

2 adet goodyear f1 asy3 94 Xl alsam ne sıkıntı yasayabilirim,

91 y ile 94 xl farki kulanmamda sikinti olurmu?

• Lastik ebadlari ile ilgili pek bir bilgim yok

Aracim 1.4 doch hyundai getz

Suan üstünde 4 mevsim good year ve 14 inch jant mevcut.

Biraz sportiflık istedigim icin 16 tskmayi düsünüyorum aracim acaba cok zorlanırmi bu kombibasyonla?

Ayrica yakıt ve viraj , konfor dengesi kotuyemı gider yoksa iyilesirmi acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizashi kullanıcısına yanıt
    Falken AS200 205 55 16 taktırdım geçenlerde. tanesi 180TL ye geldi. Fiyat çok iyi.
    Henüz kış şartlarında kullanmadım. Ancak lastik yanakları mı kalın nedir bilmiyorum tümsek ve çukurlarda inanılmaz rahatsız edici. Tümseğe geldiğimde küt diye vuruyor, esneme diye birşey yok sanki.Korkar oldum yollardan.
    Bir önceki lastiğim michelin energy saver dı. Kaldırıma vurdum diye yanak yapmıştı. Halbuki çok sakin kullanırım.
    Değiştirirken baktık diğer lastik te yanak yapmış. Ben de bile yapıyorsa spor kullananlarda ne oluyor bilmiyorum.
    Ama gene de bir daha lastik alırsam, yumuşak alırım. daha önce continantel de kullandım, ismini hatırlamadığım kış lastiği de. Bu kadar konforsuz değildi hiç biri.
    Düz yolda sıkıntı yok ses vs konusunda bu arada. Run-flat kullanan arkadaşların neler çektiğini kullanmadan anladım sanki
  • 215 / 55 / 17 ebatları için kışlık lastik tavsiye eder misiniz arkadaşlar?

Araçta bayiden çıkışlı yaz lastiği var Continental Eco Contact 5.
  • gili trawangan kullanıcısına yanıt
    Bugün aynı ebat Michelin alpine 5 tanesi 535 den taktırdım. Lassa 400 nokian 490 Goodyear 500 continental 625tl fiyat çekti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gili trawangan

215 / 55 / 17 ebatları için kışlık lastik tavsiye eder misiniz arkadaşlar?

Araçta bayiden çıkışlı yaz lastiği var Continental Eco Contact 5.

Ben de aynı ebatlar için kış lastiği araştırıyorum. Yabancı forumlarda lastik testlerinde Continental (TS 850P veya TS 860) hep iyi sonuç almış. Bunların dışında en iyileri (neye göre en iyi? yol tutuş/handling ve fren mesafesi/braking açısından) Dunlop Winter Sport 5, Goodyear Ultragrip Performance Gen1 ve Nokian WR D4.

Testlere buradan ulaşabilirsiniz. Unutmayın ki test sonuçları farklı lastik ebatlarına göre farklılık gösterebilir!

Bu arada kış lastiği için taban genişliğini azaltıp yanak genişliğini arttırmak önerilir. Benim ölçülerde örneğin 195/60 r17 en düşük farkı veriyor. referans site Fakat böyle bir lastik hiç bir markada yok :)

Ayrıca Nissan servise sorduğumda lastik yanak ölçüsünü değiştirmenin hız göstergesinde ve km sayacında değişikliğe yol açağını söyledi. 215/55 r17 için 205/55 r17 veya 225/55 r17 kullanabileceğimi söyledi. Bu konu hakkında yorumu olan var mıdır?

Edit: Dunlop Winter Sport 5 TR'de yok şu an. Fiyata göre Nokian ya da Goodyear alcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuuuuck -- 28 Ekim 2017; 15:7:33 >

• elinize sağlık çok güzel çalışma olmuş.
  • arkadaşlar merhaba. aracın orjinal lastikleri 175 60 R15 fakat aracı aldığımız kişi üzerine 205 45 R16 jant ve lastik takmış. lastik çapları hesabıma göre aynıi yani çapsal büyüklük olarak değişiklik yok, tur sayısı ya da hız farklılığı yok. tabanı 3cm geniş ve yanakları daha dar sanırım orjinaline göre. aracın üstündeki lastiklerin durumuda iyi durduk yere değiştirmekte istemiyorum ama araç fazla yakıyor. tabi bunun tek nedeni lastik midir? aracın orjinal lastik ebatlarıyla hiç kullanmadığım için açıkçası bilmiyorum.
    175 60 R15 ve 205 45 R16 arasında uçurum fark var mıdır yakıt vb. konularda? durduk yere 1500 lira lastik + 1500 lira jant 3000lira masrafa girmek istemiyorum. ama durum çok ciddiyse yapacağız artık. sizin öneriniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

arkadaşlar merhaba. aracın orjinal lastikleri 175 60 R15 fakat aracı aldığımız kişi üzerine 205 45 R16 jant ve lastik takmış. lastik çapları hesabıma göre aynıi yani çapsal büyüklük olarak değişiklik yok, tur sayısı ya da hız farklılığı yok. tabanı 3cm geniş ve yanakları daha dar sanırım orjinaline göre. aracın üstündeki lastiklerin durumuda iyi durduk yere değiştirmekte istemiyorum ama araç fazla yakıyor. tabi bunun tek nedeni lastik midir? aracın orjinal lastik ebatlarıyla hiç kullanmadığım için açıkçası bilmiyorum.
    175 60 R15 ve 205 45 R16 arasında uçurum fark var mıdır yakıt vb. konularda? durduk yere 1500 lira lastik + 1500 lira jant 3000lira masrafa girmek istemiyorum. ama durum çok ciddiyse yapacağız artık. sizin öneriniz nedir?
    araç nedir

• mrb aracım 2015 clio 1,5dci 90 hp icon,ama jantlar arabayı biz alırken 15 lik jant vardı,ben bu ay içinde 15 janttan 17e geçecem,şuan lastik ölçüleri 185 65 15,alacağım lastiklerde normalde orjinal ölçüleri 205 45 17 alacaktım ama adana yolları bozuk,205 50 17 ebat düşünüyorum yüzde hesapladığımda 3.3 gibi değer çıkıyor,sıkıntı yaratırmı sizce?Karar veremedim birtürlü
  • Merhabalar

halk otobüsü işiyle uğraşıyorum

Sizden bir konu hakkında tavsiye isteyecektim

Şuan aracın üzerinde 275/70R/22.5 Lastik

bunun yerine 11R/22.5 olan daha büyük lastik taksam yakıt düşer mi

Yakıt tasarrufu yapmam lazım neler tavsiye edesiniz

Aracim 2010 model Güleryüz Cobra Gd 272 Euro4 MAN MOTOR Common-rail

İlginiz için teşekkür ederim

• Falken AS 210 185/65/15 dört mevsim lastikleri aldım. Firma 04/2019 üretimi lastik göndermiş. Buraya kadar iyi. Ancak bakınca lastik tabanları çok ince geldi.
    Çıkardığım Nokian dört mevsim lastiklerin yanında çok komik kaldı. Sanki 155/65/15 lastik almışım gibi.
    Kafama fena takıldı. Ne diyorsunuz bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atalay35 -- 12 Mart 2019; 12:35:49 >

• 175 /70 R14 yerine 185 65 14 86t lastik olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

175 /70 R14 yerine 185 65 14 86t lastik olur mu?

Hocam bu arabanızın davlumbaz, amortisör yapısına göre değişir..

Misal benim arabam 195 55 r16 ile gelmişti 205 55 r16 ile değiştirdim sorun olmadı..

Araciniza ozel forumlar ya da facebook gruplarindaki insanlara ulaşmaya çalışin derim, teori yurutmeyle olmaz tecrubeler her zaman daha guvenilirdir

• Siz aynı janta mı yeni lastikleri takmıştınız? Çünkü ben de aynı jantın üzerine tabanı daha geniş lastik takacağımdan sormuştum. Siz 195 tabandan 205 tabana geçtiğinizde lastik janta tam oturdu mu?

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.