Şimdi Ara

Lastikte yara yirtik kesik ne denirs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen gün park etmeye çalışırken , kaldırımda lastiği kestirdim. Bir yıllık kış lastiklerim, sadece kışın kullanıyorum. Değiştirmeli miyim yoksa risk alıp kullanmaya devam mı etsem bilmiyorum.
    Lastikte yara yirtik kesik ne denirse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi njco2 -- 20 Aralık 2018; 16:34:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Değişmemeyi düşünmek bile hata.

• Bence kesinlikle değiştirin. son fotoğrafta açıkça görülüyor yanak telleri ortaya çıkmış. bu şekilde kullanmaya devam etmek tehlikeli olur.
  • Lastiğin telleri açığa çıkmış. Her ne kadar nokian kaliteli bir marka da olsa o teller kısa sürede oksitlenip ani bir darbede kopabilir. Bu da lastiğin oradan açılmasına sebep olur.
    Sürekli şehir içinde düşük hızlarda seyrediyorsanız bir süre daha idare edebilir ama otobana falan çıkıyorsanız hiç riske gerek yok, 1 tane yeni lastik almak yararınıza olacaktır.
    Hatta temiz çıkma bile alınabilir, eğer bulabilirseniz.

Bu arada lastik sanırım wr d4. Bende de aynısından var. Yanakları yumuşak dedikleri için korkup XL olan yanakları güçlendirilmiş modelden almıştım. Bu 2. sezon, çok şükür henüz bir şey gelmedi başına.
  • telle gözüküyor bu şekilde bu lastik hava kaçırır zaten değiştirirsiniz.
  • Lastiklerden cok memnunum, gercekten yanaklari cok yumuşak alirken bilgim olsaydi bnde XL modelini alirdim. Yalnız tel gibi görünenler ip ve herhangi bir kopma yok. Tekrar bi değerlendirme yapmam gerek. Genelde otobanda yüksek hizda kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi njco2 -- 20 Aralık 2018; 18:18:3 >
  • Bir lastik parası caninizdan veya baska bir insanın canından önemli ise kullanın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyimde İğne Batma Hissi Var
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lastikçiye göster gerekiyorsa içine parça koydur.Güle güle kullan.
    Yalnız fazla hız yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbolcu -- 21 Aralık 2018; 7:08:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünme bile değiştir.

Dwğiştirmezsen her arabaya binişinde aklın lastikte olcak.

Bi virajda gümlese gittin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi süre sonra böyle kullanilirsa daha buyuk problem cikarabilir yuk tamamen tellere binmis olucak korozyona ugramasa dahi problem cikarir cukur veyahut keskin darbelerde

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Lastiğin telleri açığa çıkmış. Her ne kadar nokian kaliteli bir marka da olsa o teller kısa sürede oksitlenip ani bir darbede kopabilir. Bu da lastiğin oradan açılmasına sebep olur.
    Sürekli şehir içinde düşük hızlarda seyrediyorsanız bir süre daha idare edebilir ama otobana falan çıkıyorsanız hiç riske gerek yok, 1 tane yeni lastik almak yararınıza olacaktır.
    Hatta temiz çıkma bile alınabilir, eğer bulabilirseniz.

Bu arada lastik sanırım wr d4. Bende de aynısından var. Yanakları yumuşak dedikleri için korkup XL olan yanakları güçlendirilmiş modelden almıştım. Bu 2. sezon, çok şükür henüz bir şey gelmedi başına.
    Volvolarda yanakları sert veya kalin lastik kullanilmamali bence zaten suspansiyonlari sert yollar bozuk olunca konfor bir hayli düşüyor

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    çok gerçekçi söylediniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lastik ebadını göremedim, 13-15" aralığında ise doğrudan çöpe atın, 16-17" ise arka lastik olarak dikkatli şekilde kullanabilirsiniz. Ama en mantıklı olanı 2. el olarak düzgün bir tek lastik alıp devam etmeniz.
  • Işini bilen bir ustaya gösterin. Bu şekilde sert bir şekilde çukura düşerseniz, sağlam aksiyon yaşatır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Benim yazlık lastikler lassa. Onun yanakları XL nokian'lar ile aynı kalınlık ve benzer yumuşaklıkta. Ama sürüşte nokian'ın konforu çok daha iyi.

Yani yazlık lastikten daha iyi konfor sunuyorsa ben razıyım yanağın biraz daha sert olmasına.

Bir de dediğim gibi nokian icin yanağı yumuşak diyorlardı, ben de bozuk yollardan çekindiğim için XL aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 21 Aralık 2018; 16:41:44 >
  • Hiç gerek yok lastik değişimine oraya bi sakız felan yapıştır eskisindende sağlam olur
    Şaka bir yana bu lastikle araç kullanmak bütün olabileceklere davetiye çıkarmaktan başka bir şey değildir.
    Çıkmada olsa başka sağlam bir lastikle değiştirmen senin ve arabana bindirdiğin kişilerin yararına olacaktır. Bence hiç vakit kaybetme.
  • 3 tekerle gitmek daha mantıklı bence bundan.

• benim depoda bi çift nokian wrd3 var 1 kış kullamdım.
    konforu karda gidişi çok iyiydi yumurta kadar balon
    yaptı. mecbur kalırsam arkada kullanırım.
    sizinkinin hiç kullanma yolu yok.
  • Bugün benim de bi tanesinin yanak patladı. Taptaze lastik gitti. Yanakları çok yumuşak bunların.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.