(Burada LCD ekran hakkında teknik bir soru sorulmaktadır. İşin uzmanı olan arkadaşlar ilgilenirse sevinirim )
Resimlerde IBM thinkpad 770 model dizüstü bilgisayarın parçaları vardır.
Resim 1 de LCD ekran için güç ve veri çıkışları gösterilmiştir. Resim 2 de LCD ye güç veren (tahminen dengeleme veya voltaj ayarı yapan) kart gösterilmiştir. Resim 3 de LCD ekranın arka tarafı (Veri Girişleri) görülmektedir.
Soru: Halen çalışmakta olan bu LCD ekranın dizüstünden ayrılarak tek olarak çalışması gerekmektedir. LCD ekranın resim 3 de gösterilen veri giriş kablolarının normal bir ekran kartına nasıl bağlanması gerekir? LCD soketine giren kablo 12 adettir. Bu kabloların dizüstü bilgisayarın ekran kartının hangi pinlerine girdiğini tespit ettim. Fakat ekran kartından yol takip etmem çok zor. (katmanlar yüzünden)
Not: Resim 3 deki kablo kesinlikle veri giriş kablosudur. Çünkü sadece bu kablo bağlanarak pc çalıştırılınca ekranda yazılar kararık bir şekilde görülebiliyor. Güç kablosu takılnca yazılar kolay görünür hale geliyor.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Bu konuyu daha önce sordum fakat resimli olarak göstermediğim için tekrar soruyorum.
burdan belki bir ip ucu bulabilirsin, lcd panelin üreticisinin data sheet i lazım sana, ordan gereken uçları ögrenebilirsin, desktop ekran kartlarının çıkışları zaten standart. kolay gelsin
ayrıca lcd ler kontroller le birlikte calısır, yuksek ıhtımal o panelın kontrollerıde lazım sana :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme