Şimdi Ara

Lcd ekranda beyaz leke...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde laptop'ımı kullanırken özellikle beyaz ekranda fark edilen, ekranın altında 2 yada 3 yerde beyaz lekeler olduğunu fark ettim.Üzerine görüntü gelince görüntüde herhangi bir bozulma falan olmuyor.Görüntü normal şekilde gösteriliyor.Sadece beyaz ekranda görünen bir durum.Bilgisayarımı yaklaşık 3 senedir kullanıyorum.Evden dışarı çıkmadı yada sıvı teması yok.Ölü piksel değil.Buna göre cevaplayabilirmisiniz?Ekran altında lcd ekranlarda oluşan beyaz leke nedir?
    Koay gelsin...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitörde Beyaz Leke

Monitörde beyaz lekeler, ekranın bazı bölgelerinde görülebilen ve görüntüleme deneyimini olumsuz etkileyebilen yaygın bir sorundur. Bu lekeler genellikle donanım sorunlarından kaynaklanır ve monitörün düzgün çalışmamasına neden olabilir.

Beyaz Lekelere Neden Olan Sorunlar

Monitörde beyaz lekeler, aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli donanım sorunlarından kaynaklanabilir:

• Arızalı pikseller: LCD monitörler, görüntüyü oluşturmak için milyonlarca küçük piksel kullanır. Arızalı bir piksel, beyaz bir nokta olarak görünebilir.
    • Arızalı arka ışık: Monitörün arkasındaki arka ışık, ekranı aydınlatır. Arızalı bir arka ışık, ekranda beyaz lekelerin görünmesine neden olabilir.
    • Hasarlı panel: Monitörün LCD paneli hasar görürse, bu da beyaz lekelerin oluşmasına neden olabilir.

Beyaz Lekelerin Giderilmesi

Monitördeki beyaz lekelerin giderilmesi, sorunun nedenine bağlıdır. Bazı durumlarda, sorunu evde kendin giderebilirsin:

• Piksel onarım yazılımı: Arızalı pikselleri onarmak için tasarlanmış yazılımlar mevcuttur.
    • Monitörü sallama: Bazen monitörü nazikçe sallamak, arızalı pikselleri yeniden hizalayabilir.

Ancak, sorunun arızalı bir arka ışık veya hasarlı bir panelden kaynaklanması durumunda, monitörün profesyonelce tamir edilmesi gerekebilir.

Beyaz Lekelerin Önlenmesi

Monitörde beyaz lekelerin oluşmasını önlemek için aşağıdaki önlemleri almalısın:

• Monitörü aşırı ısıya veya soğuğa maruz bırakma: Aşırı sıcaklık değişiklikleri LCD panele zarar verebilir.
    • Monitörü düşürme veya vurmaktan kaçın: Fiziksel darbe, monitörün hasar görmesine neden olabilir.
    • Monitörü düzenli olarak temizle: Ekrandaki toz ve kir, beyaz lekelerin oluşmasına katkıda bulunabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hemen hemen aynı sorun bende de var, daha parlak görülen beyaz lekeler, günden güne çağolıyor. ilk başlarda önemsememiştim ama gittikçe can sıkıcı olmaya başladı. hafta sonu bilgisayarı aldığım vatan bilgisayara götüreceğim, aldığım 8-9 ay oldu umarım değiştirir veya bi yolunu bulurlar..

özellikle açık fonlarda daha fazla belli oluyor..
  • bende siyah fonda veya kapalıyken gorunuyor. temizlık mendılı iz bırakıor.lcd temızleme setı alınca gececegını umuyorum. lcd temızleme kiti onerırmısinız
  • soruna bir çözüm bulabildiniz mi arkadaslar. benim garantimde bitti ve suan cok fazla beyaz leke var
  • benim laptopumu aldığım 2006 yılındada tarif ettiğiniz beyaz lekeler vardı ekranda önce dikkatli bakınca fark ediliyordu 6 ay sonra baya baya belli olmaya başlamıştı garantiden ekranımı değiştirmişlerdi
    not: ekranı değiştirmeleri için bilgisayarı 2 defa servise götürmek zorunda kalmıştım hemen algılayamıyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.