Şimdi Ara

LCD PANEL KIRILDI. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
55.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: BARKU

benzer bir sorunu bende yaşadım ve sorun 72 saat çalışma sonucunda halloldo ama sizin mesajları okuyunca tv nin heran başına birşey gelebilir endişesine kapıldım. Açtığım konu:

http://forum.donanimhaber.com/m_28108471/mpage_1/key_//tm.htm#28247708

geçmiş olsun bu arada

sayın BARKU verdiğiniz linkte sizin sorununuzu okudum. Servisin verdiği "soğuğa maruz kalmış" gerekçesi çok gerçekçi gelmedi. Yalnız kasetli video cihazlarının soğuktan zaman zaman etkilendiğine tanık olmuştum. Geçmiş yıllarda soğuk bir odada uzun bir süre kalan cihaz gösterim esnasında sorun yaratmıştı, ortama ısınınca düzeldi.
    Fakat teknolojinin bu kadar geliştiği bir zamanda aynı sorunun lcdlerde olması garip. Sonuçta sorununuzun düzelmesi iyi olmuş. Umarım başka bir dert çıkarmaz.
    Bugünlerde havalar soğuk gidiyor, eğer birkaçgün evde olmazsak lcd şimdi sorun mu çıkarabilir bu serviscilere göre.

• quote:

Orjinalden alıntı: sensia

quote:

Orjinalden alıntı: BARKU

benzer bir sorunu bende yaşadım ve sorun 72 saat çalışma sonucunda halloldo ama sizin mesajları okuyunca tv nin heran başına birşey gelebilir endişesine kapıldım. Açtığım konu:

http://forum.donanimhaber.com/m_28108471/mpage_1/key_//tm.htm#28247708

geçmiş olsun bu arada

sayın BARKU verdiğiniz linkte sizin sorununuzu okudum. Servisin verdiği "soğuğa maruz kalmış" gerekçesi çok gerçekçi gelmedi. Yalnız kasetli video cihazlarının soğuktan zaman zaman etkilendiğine tanık olmuştum. Geçmiş yıllarda soğuk bir odada uzun bir süre kalan cihaz gösterim esnasında sorun yaratmıştı, ortama ısınınca düzeldi.
    Fakat teknolojinin bu kadar geliştiği bir zamanda aynı sorunun lcdlerde olması garip. Sonuçta sorununuzun düzelmesi iyi olmuş. Umarım başka bir dert çıkarmaz.
    Bugünlerde havalar soğuk gidiyor, eğer birkaçgün evde olmazsak lcd şimdi sorun mu çıkarabilir bu serviscilere göre.

@sensia ,yorumunuz için teşekkürler.

Servisin belirttiği sebep ve çözüm, duyan herkese mantıksız geliyor ve açıkçası sorunu sallamak için uydurulmuş bir bahane gibi görünüyor. Benden başka sorunu olan müşterilerilere de aynı çözüm yolunu göstermeleri gerçekten garibime gitti. Benzer özelliklere sahip lcd tv lerin 300-400 hatta 1000ytl farkla satıldığını düşününce ucuz etin yahnisi yavan olur sözü aklıma geliyor. İnşallah başka bir arıza çıkarmaz.

• BARKU sorununu okudum.Benimkinden sanırım biraz farklı.Nemlenme falan değildi bendeki.Zaten çok bilen serviste öle nem falan sandı bana dior ikli değişikliği.Ben cihazı alalı 10 ay olmuş kutup ayısımı la bubi gel bak al cihazı incele ama nerdeeeeeeeeee.Neyseki şu anda konu avukatım tarafından takip ediliyor.Bir daha LG miürünleri fiyat performans ok ama hizmet gelişmelerden sizleri haberdar edicem arkadaşlar.En azından benim başıma gelen durum benzeri durumlar ile karşılaşan arkadaşlara örnek teşkil edecek bir dava mevcut olur.Her ay her yıl haybeden bi lcd alacak param yok kaldıki olsada HAKKIM olanın peşini KİMSEYE bırakmam,hakkımsa alırım

• Beyler selamlar

Bazı konularda sanırım yine bilgi eksikliği veya "efsane" laflara filan inanıyorsunuz gibi

1-Paneller(TFT-LCD/PDP) teknolojileri,üretim teknikleri ve uygulamaları dolayısıyla genel olarak "ISI"(Soğuk-Sıcak) dan çok ciddi etkilenirler!!!

2-Substrate ler arasında(sizin paneli dediğiniz kısım)iki levhadan oluşur burası ve arasında çok özel bir likit vardır!!! hava filan yoktur bunun arasında,yani
    evdeki Isıcam gibi değildir bunlar

3-Paneller(TFT-LCD/PDP) iki şeyden çok ciddi etkilenirler

A-ISI
    B-Atmosferik Basınç

Örnekleme;
    A-elinize alın PDP yi(Plasma TV nizi)çıkın Ağrı dağının zirvesine ve bakın bakalım ne olacaktır!
    B-Veya LCD nizi Deep-freeze koyun bakın bakılım neler oluyor!!
    C-NEM(rutubet)

4-Üreticiler teknik panel ömrü verirken şunu belirtirler(ama genelde bunu belirtmezler ve kaçarlar,sadece USA/Canada da bunları genelde belirtirler)

Bu panelin Life-Span,yani ömrü 60.000 saat diye belirtirler,ama birde altında uyarı vardır>>24derecede,ortalama %45 Bağıl nemde......,iyide neden
    böyle bir uyarı yapıyorlar,düşünün bakalım!!

---------
    Toparlarsak paneller kısaca ISI den etkilenirler,şayet zorlanırlarsada aynen dağılırlar!!
    Örneğin bugün çok yüksek rakımlı yerlede PDP kullanılmaz,tavsiye edilmez v.s

Bilginize

++

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Beyler selamlar

Bazı konularda sanırım yine bilgi eksikliği veya "efsane" laflara filan inanıyorsunuz gibi

1-Paneller(TFT-LCD/PDP) teknolojileri,üretim teknikleri ve uygulamaları dolayısıyla genel olarak "ISI"(Soğuk-Sıcak) dan çok ciddi etkilenirler!!!

2-Substrate ler arasında(sizin paneli dediğiniz kısım)iki levhadan oluşur burası ve arasında çok özel bir likit vardır!!! hava filan yoktur bunun arasında,yani

A-ISI
    B-Atmosferik Basınç

Örnekleme;
    A-elinize alın PDP yi(Plasma TV nizi)çıkın Ağrı dağının zirvesine ve bakın bakalım ne olacaktır!
    C-NEM(rutubet)

4-Üreticiler teknik panel ömrü verirken şunu belirtirler(ama genelde bunu belirtmezler ve kaçarlar,sadece USA/Canada da bunları genelde belirtirler)

Bu panelin Life-Span,yani ömrü 60.000 saat diye belirtirler,ama birde altında uyarı vardır>>24derecede,ortalama %45 Bağıl nemde......,iyide neden

---------
    Toparlarsak paneller kısaca ISI den etkilenirler,şayet zorlanırlarsada aynen dağılırlar!!

Bilginize

++

cihazın adı liquid crystal display olunca su kıvamında olmasada mayi kıvamında bir bileşimden oluştuğunu malum ama soğukta uyuşan piksellerin 72 saat çalışmayla ısınıp ayılacakları, tüplü tv kullanmaya alışmış olan benim gibi 30lu yaşlarındaki kişilere garip geliyor işte. Fakat sonuçta benim sorun halloldu. Ani sıcaklık değişimlerinde veya aşırı sıcak-soğukta panelde mutlaka problem oluşacaktır. Bazı şeyler yaşadıkça öğreniliyor işte

• Forumları okumak bizim için çok yararlı oluyor.Benim bilgisayarımın lcd ekranı tam kaloriferin önünde,odamda cehennem gibi sıcak.Demekki yerini değiştireceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bilana

Forumları okumak bizim için çok yararlı oluyor.Benim bilgisayarımın lcd ekranı tam kaloriferin önünde,odamda cehennem gibi sıcak.Demekki yerini değiştireceğim

Tam da oraya alışmışken mi? Ya yeni yerini yadırgarsa...
  • Sorma hocam ya... Odada herşey yerli yerindeyken.Neyse artık, yeni yıla yeni oda düzenlerim
  • "albani" arkadaş, bu lcd'leri ne dağın zirvesine çıkaracağız, ne de buzdolabına sokacağız.
    Bir evin ısısı ne olabilir ki?
    En abartmalı rakamlarla soğuk: 5 ila 6 derece, sıcak 30 derece civarlarında olur.
    Diyelin kışın en soğuk havada pencereleri açtınız ısı düşse düşse 4-5 dereceye düşüyor (bölgemde tecrübeyle sabittir).
    Yazın en sıcak günlerinde dış ortam sıcaklığı konut içine girse, 37-40 derece arası diyelim.
    Sadece nem oranları konusunda birşey diyemeceğim ama özellikle çok soğuk ortamlarda nem oranı fazla oluyor.
    Hemen hemen tüm elektronik (hatta elekltrikli) aletlerin nem ortamından etkilendiği bir gerçektir.
  • Geçmiş olsun benimde yaramaz bi kızım var TV sehpada durdu bir hafta öldük yani bişi fırlatıcak diye..o yüzden duvara astırdık pek erişemiyor gibi şimdilik
  • * Geçen komşular geldiğinde 7 yaşındaki oğlu giderken LCD(Toshiba 46" xf) ye elinin içiyle 2-3 tane patlattı. Yapma etme oğlum derken 2-3 tane daha. Uzaktan gördüm vurduğu yer parmakla dokunduğunuzda likit nasıl dalgalanır öyle oldu. Onlar gittikten sonra baktım sorun yok. Ertesi gün de sorun yok. Bir gün sonra sabah açtığımda (digitürk plus) normal kanalların tümünde dikey, görüntüdeki nesnelerin sol uç tarafında çizgiler gördüm. HD kanallarda da benzer çizgilenmeler vardı. Blu-raye film koyup açtığımda sorun yoktu. DVD player a film koyup açtım yine sorun yok. Tekrar digitürk ü açtım sorun yok. İki gündür içim eriyerek açıyorum şükür sorun yok. Acaba soğuktan mı diye LCD nin klavuzuna baktım 5 derece olmalı minimum diyor. Evin içi o kadar düşmez. Belki receiverdan bilmiyorum ama stres oldum tokat a bağlı mı diye.
  • quote:

"albani" arkadaş, bu lcd'leri ne dağın zirvesine çıkaracağız, ne de buzdolabına sokacağız.
    Bir evin ısısı ne olabilir ki?
    En abartmalı rakamlarla soğuk: 5 ila 6 derece, sıcak 30 derece civarlarında olur.
    Diyelin kışın en soğuk havada pencereleri açtınız ısı düşse düşse 4-5 dereceye düşüyor (bölgemde tecrübeyle sabittir).
    Yazın en sıcak günlerinde dış ortam sıcaklığı konut içine girse, 37-40 derece arası diyelim.
    Sadece nem oranları konusunda birşey diyemeceğim ama özellikle çok soğuk ortamlarda nem oranı fazla oluyor.
    Hemen hemen tüm elektronik (hatta elekltrikli) aletlerin nem ortamından etkilendiği bir gerçektir.

Selam

Sende o zaman,kendi tezinden hareket ederek bu olaya açıklık getirmişsin,ama teknikten ve bilimsellikten vede panel teknolojisinden külliyen
    farklı olarak bunları dile getirmişsin!

Diğer taraftan,sen benim o mesajdaki anlatımı,tam anladınmı acaba,ben orada nelerden bahsediyorum diye???

Ben sadece,çok kısa bir örnekleme ile ve bu işin tekniğini ve olasılıklarını sizlere basit olarak açıkladım,işin teknik kısmı ise
    ciddi manada uzundur++

• quote:

Orjinalden alıntı: tcmb

* Geçen komşular geldiğinde 7 yaşındaki oğlu giderken LCD(Toshiba 46" xf) ye elinin içiyle 2-3 tane patlattı. Yapma etme oğlum derken 2-3 tane daha. Uzaktan gördüm vurduğu yer parmakla dokunduğunuzda likit nasıl dalgalanır öyle oldu. Onlar gittikten sonra baktım sorun yok. Ertesi gün de sorun yok. Bir gün sonra sabah açtığımda (digitürk plus) normal kanalların tümünde dikey, görüntüdeki nesnelerin sol uç tarafında çizgiler gördüm. HD kanallarda da benzer çizgilenmeler vardı. Blu-raye film koyup açtığımda sorun yoktu. DVD player a film koyup açtım yine sorun yok. Tekrar digitürk ü açtım sorun yok. İki gündür içim eriyerek açıyorum şükür sorun yok. Acaba soğuktan mı diye LCD nin klavuzuna baktım 5 derece olmalı minimum diyor. Evin içi o kadar düşmez. Belki receiverdan bilmiyorum ama stres oldum tokat a bağlı mı diye.

Ben çok fazla bu işin teknik kısmını açıklamadım,iyice kafanız karışmasın,yada birileri arada çıkıp......yaw amma uzun yazıyorsun veya ne alaka.....
    filan deyip,abuk-subuk ve bilgiden yoksun yorumlar yaptıkları(kafalarına göre!!)bende fazla olayı eşelemiyorum,zaten yakında herkes neyin ne olduğunu
    anlayacaktır,hele bir kaç sene daha geçsin ve paneller şişmeye başlasın o zaman manzara daha net ortaya çıkacaktır

Sn.tcmb,senin olayda ise dua et panele bir şey olmamış!!
    Belliki likitlerde ciddi bir oynama olmuş ve modül içinde bunlarda bir hareketlenme neticesi,deidğin oluşum olmuş,bunlar genelde
    geçici hasarlar olabilir ama kalıcı halede gelebilir/veya ilerde oluşabilir v.s

Böyle bir durumda,paneli yerinden kaldırıp,yere halının üstüne yatay olarak yatırmak lazımdır!!!ancak yatırırken halının üstüne micro-fiber esaslı
    bez veya fazla tüy bırakmayan bir çarşaf v.s serip,panel bu şekilde bir kaç saat kalmalıdır!
    Ancak duvarda montajlı panellerde bu iş olmayabilir veya zor olur v.s,iki kişiyle birlikte hareket ederek,her iki tarafından,kaldırıp,fazla sallamadan
    aynen yatay biçimde yere yatırılacaktır........
    Zor ve tehlikeli bir işlem olabilir,ama aklınızda bulunsun!!!

-Modüllerin(TFT-LCD/PDP)ön yüzeylerinde koruyucu katmanlar bulunmaktadır,plastik esaslı,kısmen dayanıklı,elestiki v.s şeklinde olan bu katman
    arkasındaki Substrate dediğimiz Modüle(iki levha cam parça)koruyuculuk yapar,ancak yüzeye yapılan belli bir şiddete mukavemet gösterebilir ve
    panelin daha fazla hasar almasını önler ama yinde çok fazla dayanıklı değildir,likitler ise farklı kimyasal yapıda ve konumda oldukları için,çok hassastır!!!

Gözünüz gibi sakınacaksınız bu bölgeyi!!!
    Abuk-subuk temizleme işlemide asla yapmayınız!
    Micro-fiber bez ile tozunu alınız ve hiç sıvı/temizleme maddeleri v.s kullanmayınız!

++

• quote:

Beyler selamlar

A-ISI
    B-Atmosferik Basınç

Örnekleme;
    C-NEM(rutubet)

---------

Bilginize

++

Tamam kullandıgınız lugat bu teknoloji hakkında bilgiliymişsiniz gibi gösteriyor sizi lakin günlük kullanımdan bahsedyoruz burada.Life span di ağrı dağıydı falan filanla maalesef hiçbir kullanıcının işi olmaz.Bi arkadasda söylemis ev ortamı bu yani farklı ne olabilir in de yaşamıyorum yani.Artı bilgiden yoksun falandemişssinz yapılan yorumlar için ama sizinde eksiğiniz yok gibi konuşuyorsunuz.Uçak kazalarında dahi ne gibi noktalar gözden kaçıyorki kaçıralnlarla tanışma fırsatınız olsa muhakkak şaşırırsınız.Haliyle böle bi cihazdada herzaman olması gerekn hataların dışındada hatalar oluşabiliyor.He ozaman sizin söylediğiniz dogrultuda benim lcd min içinden sabah kuşagındaki jerry tomdan kaçarken fırladı:)lütfen başlık altında uygun şeyler yazalım.Zaten canım burnumda lanet olsun bu LG yede servisinede.

• "Rdegerli" arkadaş, sorununu tüm tüketici sitelerine de ilet.
    Hatta gerekirse internette e-posta zinciri kurup, gruplara da gönderebiliriz.
    Umarım etkisi olur. Gerçi geçmişte bir Alman otomobil firmasının üretimden kaynaklanan otosu tüketiciye satılmış ve garantisi olmasına rağmen aracı değiştirmemişlerdi. Sahibi gazeteye ilanlar verdi, direklere rezaleti yazan ilanlar yapıştırdı sonuç alınamadı.
    Ne yazık ki ülkemizde tüketici halen enayi yerine konmakta. Pek çok elektronik ve elektrikli cihazlarda hâlâ Türkçe broşür yok, ama Hindistan'da kullanılan birkaç dil bile dikkate alınmış.

Tüketici mahkemesine başvurdun mu?

• * Yeni aldığım evin ruhsatını çıkarttınca sigortasını da yaptırdım bugün. Dask 235 tuttu, Evin sigortası da 255, toplam 430/6 takside anlaştık. En mantıklısı bu bence; Allah korusun kırılma, bozulma, çalınma, yanma, hırsızlık, sel baskını vs. herşeyi kapsıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 1 Ocak 2009; 19:00:31 >
  • quote:

* Yeni aldığım evin ruhsatını çıkarttınca sigortasını da yaptırdım bugün. Dask 235 tuttu, Evin sigortası da 255, toplam 430/6 takside anlaştık. En mantıklısı bu bence; Allah korusun kırılma, bozulma, çalınma, yanma, hırsızlık, sel baskını vs. herşeyi kapsıyor.

Nasıl yani? Diyelim tv bozuldu ya da kırıldı, sigorta bunu karşılıyor mu?
  • quote:

quote:

* Yeni aldığım evin ruhsatını çıkarttınca sigortasını da yaptırdım bugün. Dask 235 tuttu, Evin sigortası da 255, toplam 430/6 takside anlaştık. En mantıklısı bu bence; Allah korusun kırılma, bozulma, çalınma, yanma, hırsızlık, sel baskını vs. herşeyi kapsıyor.

Bende de böyle sigorta var ama bu tür sigortalar ev eşyalarının duvardan veya asılı olduğu yerden düşmesi türü kazaları kapsıyor sadece. Yani Tv arızalandı, evde terlik attım gitti televizyonu kırdı, çocuklar salonda top oynadı top televizyona çarptı, voltaj oynadı buzdolabı yandı türü şeyleri kapsamaz.

Ama yangın, sel, hırsızlık, fırtınadan dolayı evde ve ev eşyalarında oluşan zararlar için iyi bir garanti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 2 Ocak 2009; 0:55:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Rdegerli

quote:

Beyler selamlar

A-ISI
    B-Atmosferik Basınç

Örnekleme;
    C-NEM(rutubet)

---------

Bilginize

++

Tamam kullandıgınız lugat bu teknoloji hakkında bilgiliymişsiniz gibi gösteriyor sizi lakin günlük kullanımdan bahsedyoruz burada.Life span di ağrı dağıydı falan filanla maalesef hiçbir kullanıcının işi olmaz.Bi arkadasda söylemis ev ortamı bu yani farklı ne olabilir in de yaşamıyorum yani.Artı bilgiden yoksun falandemişssinz yapılan yorumlar için ama sizinde eksiğiniz yok gibi konuşuyorsunuz.Uçak kazalarında dahi ne gibi noktalar gözden kaçıyorki kaçıralnlarla tanışma fırsatınız olsa muhakkak şaşırırsınız.Haliyle böle bi cihazdada herzaman olması gerekn hataların dışındada hatalar oluşabiliyor.He ozaman sizin söylediğiniz dogrultuda benim lcd min içinden sabah kuşagındaki jerry tomdan kaçarken fırladı:)lütfen başlık altında uygun şeyler yazalım.Zaten canım burnumda lanet olsun bu LG yede servisinede.

sayın albani aslında size en iyi şekilde anlatmıs olayı fakat bizler aldıgımız cihazı eski crtlerden daha guclu sandıgımızdan pekde mantıklı bakamıyoruz.nem olayı sandıgınız kadar basit bir şey degildir en basit sekilde soyle dusunelım normal çift katmanlı oda penceresini dusunursek ve bir şekilde hava alırsa bu sorun kalıcı olacaktır.yani en ufak bir hava yada ısı değişikliğinde dahi ısı yalıtımını engelleyemeycektir sonucuda ıslanma rutubetlenmesi artarak devam edecektir en sonunda cam tamamen ısı yalıtımı özelliğini kaybedecektir.lcd olsun plazma olsun aşırı hassas cihazlar 3 farklı markda sorunlar yasadım hepside malesefki kendi hatamdan kaynaklı sorunlar 12-18 saat calısan ürünü panelıne temas ederek cevırmek baskı yapmak ilk anda olmasada sonradan baskı yaptıgım yerlerdeki oluşan renk değişimlerini sorunları yasadım.yanlış hatalı prizin sebeb oldugu parazitlenme paneli geregınden fazla ısınması vs gibi.yada arkadasımızın bahsettiği vurma darbe olayı papağan besledigimden sony plasmamaın sonuna sebeb oldu ilk anda olmasada 2 ay sonra darbenın olustugu yerdeki pixseller aktı.LCD ve PLASMA da şunu unutmayalım teknoloji tamam fakat bana göre %50 teknoloji %50 şans diyorum.her ürün aynı kalitede olmuyor olmasıda cok zor.
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 1 Ocak 2009; 1:29:50 >

• Sigorta poliçesinde aynen şöyle yazıyor.

Sabitlenmiş eşyaların ve ev eşyaları arasında bulanabilecek tv,radyo,video,dvd,müzik seti ve masaüstü bilgisayarların kazaen kırılması olay başına ve yıllık toplam 2000TL ile sınırlıdır.

Diğer bir klose da ise şöyle,

Atmosferik elektriğin,normal veya anormal bir elektrik akımının konutta bulunacak elektrikli ve elektronik cihazlara doğrudan veya dolaylı olarak vereceği maddi zararlar poliçede belirtilen limitlere kadar teminata dahil edilmiştir.

Yıllık 25000TL değerindeki eşya sigortası için yıllık toplam 165TL ödüyorum. Yukarıdaki durumların dışında deprem,hırsızlık,yangın ve su basması durumunda da maduriyet gideriliyor.

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

quote:

quote:

Bende de böyle sigorta var ama bu tür sigortalar ev eşyalarının duvardan veya asılı olduğu yerden düşmesi türü kazaları kapsıyor sadece. Yani Tv arızalandı, evde terlik attım gitti televizyonu kırdı, çocuklar salonda top oynadı top televizyona çarptı, voltaj oynadı buzdolabı yandı türü şeyleri kapsamaz.

Ama yangın, sel, hırsızlık, fırtınadan dolayı evde ve ev eşyalarında oluşan zararlar için iyi bir garanti.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.