Şimdi Ara

LCD PANEL KIRILDI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
55.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Imzamda bulunan lg marka lcd im bu sabah talihsiz bi olay sonrası panel kırıldı.Ekran renk cümbüsüne dondu.Ana ekranda kırık yok ama ic panel kırık bariz.Bunun icin bana ne yapmam gerektigi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Tabiki servise basvurmam gerekeblcek ama ben alternatif bi yol varmı,bu durumu yasayan diger kullnıcılardan destek bekliyorum.simdiden tesekkür ediyorum vakit ayırıp cevap yazacak arkadaslara...

Servis geldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 24 Aralık 2008; 22:17:54 >

• LCD kırıldıysa yapacak birşey yok ne yazık ki, geçmiş olsun.
  • kadere boyun egmekten baska care yok gibi cok pahaliya gelir....

talihsiz olay nasil gerceklesti merak ettim dogrusu bi top vs. gibi bisey mi?

gecmis olsun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rdegerli

Imzamda bulunan lg marka lcd im bu sabah talihsiz bi olay sonrası bi cisim carparak panel kırıldı.Ekran renk cümbüsüne dondu.Ana ekranda kırık yok ama ic panel kırıldı bariz.Bunun icin bana ne yapmam gerektigi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Tabiki servise basvurmam gerekeblcek ama ben alternatif bi yol varmı,bu durumu yasayan diger kullnıcılardan destek bekliyorum.Panel muhtemelen bi tv kadar eder tutarı vardır ama daha makul bi cözüm nedir?simdiden tesekkür ediyorum vakit ayırıp cevap yazacak arkadaslara...

Paneller(Modüller)koruyucu olarak daima bir katman kullanırlar ve bunlar Modülü korurlar,plastik esaslı bu katmanlar,ancak bir yere
    kadar iş görürler,elestik yapısı fazla zorlanırsada,arkadaki modüle zarar verir kırılır/çatlar v.s olur++

Sizdeki aynen böyle olmuş darbeyi alan katmanın kendisine bir şey olmamış ama sert olan darbe,modülün işini bitirmiştir!!!

-Paneli bu haliyle kesinlikle kullanmayınız!
    -Prizden de çekerek,elektrik gitmesini kesiniz!

Garantisi varsa,bu tür durumlar her ne kadar kapsam dışıda olsa,siz yinede bir görüşün,normal olarak modül değişimi+tamir v.s olsada
    bunlar üreticiler için rantabl değildir ve size kabul edilemez bir rakam sunarlar,bunun Türkçesi ise;yani bir TV alımı demektir!

Önce Servis ile görüş,durumu anlat ve Garanti durumunun burada nasıl işleyeceğini sor++onlar sana durumu açıklarlar,ondan sonra
    bir karar vereceksin,LG artık Türkiye de kendisi bulunmaktadır,Digicom la işi kalmadı,kendi teşkilatı TR de mevcuttur,dolayısıyla
    tüketici memnunineti bazından sanırım,bir şekilde olayı ya tamamen ücretsiz(TV yi değiştirmek şeklinde)veya makul bir rakama
    değişim v.s gibi teklifler sunabilirler!

++

Selamlar

• gecmiş olsun yapacagın hicbirsey yok malesef...aynı sorunu panasonic 80e de yasadım..sag olsun servis ilgilendi ama panel degişimi gerektiğinden 1000 ytl+ masraf cıkabılır deyince vaz gectim sonucta 150 ytlye sattım...sana buna yakın bir masraf cıkacaktır sanıyorum...fazla uzulme mala gelsin cana birsey olmasın nasıl olsa yenisi alınır...
    saygılar
  • Eşya sigortan var ise kazaen çarpmalar sonucu kırılmalar maddesinden 2000YTL gibi birşey alabilirsin.

Saygılar
  • Gecmis olsun.

Bu andan sonra malesef sadece soguk bir su icebilirseniz, evde esya sigortaniz yoksa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG OLED Panel Değişimi
    2 yıl önce açıldı
    Çizik cam - samsung crt
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşin aslı cihazımda bulutlanma gibi gri tonda özellkle beyaz ekranda belli olan leke vardı ortada.Ust kenardanda akar gibi bi sekille aynı leke belrince aldıgım yer dartye haber verdm servis yonlendrdiler.Servis ile önce irtibat kopuklugu oldu gelip alamadılar.Daha sonra telefonla arayarak cihazı 72 saat acık tutmam istendi.Sebebinide iklimsel bi sorun olablcegi ve bu yuzden nemlenmeden dolayı o lekerlerin oldugu sölendi.GS-BJK macı baslamasndan 30 dk sonra (19:30)72 saat süre dolacakdı.ancak lcd odamda duruyor ve uyandıgımda ses var görüntüde var ama uyku sersemi tam anlamadm ne oldugunu bi renk cümbüsü.dedim acaba plazmalardaki sorunlamı karsılastım.sabit kalan bi logo vs.gibi bi durummu bu acaba kanal degstrdim hala degisklik yok bu arada saat 12:00.kalktım cama mermi gelmis gibi cevresi catlakvari bi kırılma var.bi cisim vurmus gibi.E yanlız kalıyorum ben uyurken bu cihaza noldu?ekrana bakıorum ekranın kendsnde bir cizik bile yok.cihazın cevresne bakıorum yatakda dönerken ben bisimi attım die etraf derli toplu.Haliyle bu duruma canım sıkıldı.Kolay deil okdar meblaglar ödeyip alıyoruz gözümüz gibi bakıyoruz cogumuz.Lakin böle bedavadan sebebini anlamlandıramadım bi sebepden cihaz pufff.Servis yarın gelicek.Bana o leke yuzunden müdaili bi cihaz gondermislerdi zaten macı öle izleyebldim saolsunlar.Bu durum garanti kapsamına giriyormu yoksa girmiyormu bilemiyorum ama 65,5 saat acık kaldı ve bu yuzden olmus olablrmi cihazın resmlerini servisi aradıgım tarihden itibaren sürekli cektim her sekliyle.

• oncelikle gecmis olsun...

=============
    Remember the previous posting about an email that i received saying that while she was watching the LCD TV, the TV screen cracked by itself! I throw in the question and ED have some good explanation about the problem and here is the answer from ED:

“It is not possible that the LCD Screen will “crack”itself. might be bump by some heavy object unnoticed before. heat or rise in temperature can’t be the cause since LCD’s has low power dissipation. My “theory”if I may is that the torqe on the LCD Screen frame screw is to much (factory defect) or if the screen is wall mounted the mounting screw is also too tight to put stress on the screen in the long run.”

Thanks for the answer ED!
    =============
    kendi kendine kirilan LCD pek duymadim. servis de olaya, sorgulayici sekilde yaklasabilir. ama ustteki yaziyi buldum. kisaca kendi kendine kirilmaz ama cerceve vidalari ya da duvar monte durumdaysa bu montaj vidalari sikistirmis olabilir diyor aleti. aslinda senin bulutlanma sorununun nedenini arastirsan belki ikisi ayni seyden dolayi olmus olabilir. bence resmini koyarsan alete birsey carpmis mi yoksa ani isi degisikligi nedeniyle olmus olan cam kirilmalari gibi bir durum mu tahmin edebiliriz...

• abi ben de almayı düşünüyodum . panel kırılınca çöpe atacaksak vazgeçtim almaktan
  • Gecmis olsun dilekleriniz icin tesk.ederim.Kimsenin basına gelmesin dilegimle...Bisi carpmıs gibi gorunen bi kırık icin carpabilcek bi cismin olmaması veya böle durumun olmasına ihtimal olamıcak bi durumda benmde aklım almıyor bole biseyin olmasını.Ekran kapalıyken(cihaz power off da)hicbi sorunu yok,ilk aldıgım günkü gibi gerek ekran gerek cercevesi.Ama cihazı acıp ekran acıldıgında renklerden dolayı bi kırık oldugu anlasılıyor.Sanki tas atılmıs bi cam gibi.ama cihazda ekranda nokta dahi yok.aklım almıyor
  • quote:

İşin aslı cihazımda bulutlanma gibi gri tonda özellkle beyaz ekranda belli olan leke vardı ortada.Ust kenardanda akar gibi bi sekille aynı leke belrince aldıgım yer dartye haber verdm servis yonlendrdiler.Servis ile önce irtibat kopuklugu oldu gelip alamadılar.Daha sonra telefonla arayarak cihazı 72 saat acık tutmam istendi.Sebebinide iklimsel bi sorun olablcegi ve bu yuzden nemlenmeden dolayı o lekerlerin oldugu sölendi.GS-BJK macı baslamasndan 30 dk sonra (19:30)72 saat süre dolacakdı.ancak lcd odamda duruyor ve uyandıgımda ses var görüntüde var ama uyku sersemi tam anlamadm ne oldugunu bi renk cümbüsü.dedim acaba plazmalardaki sorunlamı karsılastım.sabit kalan bi logo vs.gibi bi durummu bu acaba kanal degstrdim hala degisklik yok bu arada saat 12:00.kalktım cama mermi gelmis gibi cevresi catlakvari bi kırılma var.bi cisim vurmus gibi.E yanlız kalıyorum ben uyurken bu cihaza noldu?ekrana bakıorum ekranın kendsnde bir cizik bile yok.cihazın cevresne bakıorum yatakda dönerken ben bisimi attım die etraf derli toplu.Haliyle bu duruma canım sıkıldı.Kolay deil okdar meblaglar ödeyip alıyoruz gözümüz gibi bakıyoruz cogumuz.Lakin böle bedavadan sebebini anlamlandıramadım bi sebepden cihaz pufff.Servis yarın gelicek.Bana o leke yuzunden müdaili bi cihaz gondermislerdi zaten macı öle izleyebldim saolsunlar.Bu durum garanti kapsamına giriyormu yoksa girmiyormu bilemiyorum ama 65,5 saat acık kaldı ve bu yuzden olmus olablrmi cihazın resmlerini servisi aradıgım tarihden itibaren sürekli cektim her sekliyle.

Panel dediğiniz bir kere katmanlıdır,siz panel derken nreden bahsediyorsunuz bir kere!!
    Koruyucu katmandamı yoksa Modüldenmi??

Birisi esnek yapıdadır,sebebi ise belli şiddetteki darbeleri emmek ve Modülü korumak,bu şiddeti aşarsanız
    Modül kırılır,ayrıca Substrate zaten "Camdır"!!!
    Daha fazla darbe alınırsa katmanda kırılır haliyle!

"ED" denilen yer ise büyük bir Satış firmasıdır,özellikle panel konusunda(İngiltere)ama o açıklama hem komik hemde teknik bilgiden
    yoksun bir açıklamadır!!!eksiktir vede yanlış yönlendirmedir!

Bezel deki vidaların fazla sıkıştırılmasının sebebiyet vereceği ise komik bir iddiadır sadece
    Montaj vidalarıda çok alakasız,"ED" sadece mal satmasını bilir yaw ne anlar teknik işlerden,zaten "theory" diye geliştirdiği
    olmayacak şey değilsede,böyle olmaz bu olay bir kere!

Tekrar soruyorum bu arada,kırılan yer tam neresidir???

++

• Ondeki ilk siyah ekranda hicbirsey yok.Arka kısımda kalan ki bunu dedigim gibi power on durumunda ısık geldiginde anlasılıyor.Ama arkasında kac katman var bilemedigimden hangisi oldugunu söyleyemicem.ama ilk siyah ekran gayet saglam durumda sorun gozukmuyor termtemiz.
  • quote:

Ondeki ilk siyah ekranda hicbirsey yok.Arka kısımda kalan ki bunu dedigim gibi power on durumunda ısık geldiginde anlasılıyor.Ama arkasında kac katman var bilemedigimden hangisi oldugunu söyleyemicem.ama ilk siyah ekran gayet saglam durumda sorun gozukmuyor termtemiz.

Ön koruyucu katmanda bir şey yok altındakinde var dediğine göre dışarıdan bir darbe ihtimali daha da azalıyor. Zaten önceki mesajında da "Bir şey yoktu. Uyandım baktım bu durumu gördüm" demiştin. Bu durumda senin bir suçun yok. İnsanflı ve tüketiciye önem veren bir firmanın değişim yapması gerekir. İnşallah da öyle olur.
  • Darty den aldım cihazı teknik destek olarakda sürekli yanımda olan bi firma kendileri.Ama benim aklım burumu almıyor teknik fazla bilgim olmadıgından dolayı.Sebebinin kendim olmadıgım konusunda eminim ama bole bi durumda yapmam gereken bisey varmı?tlfnlarım kvk garantili ama sorun yasanıyor diye daha hicbir sorununda kendlerine gotrumedim kendim ugrastım yaptım.Ama böle bi durumda hangi yol izlenir bilemiyorum servisin gelmesini bekliyorum suanda yapabldgim bu.
  • quote:

Ondeki ilk siyah ekranda hicbirsey yok.Arka kısımda kalan ki bunu dedigim gibi power on durumunda ısık geldiginde anlasılıyor.Ama arkasında kac katman var bilemedigimden hangisi oldugunu söyleyemicem.ama ilk siyah ekran gayet saglam durumda sorun gozukmuyor termtemiz.

Kardeşim sana yukarıda anlattım,ön katman elastiki yapıdadır,ondan bir şey yok,onu geç sen dolayısıyla sen Modülü dağıtmışsın anlaşılan!
    Çarpan şeyin şiddetine göre bunlar oluşur(ön katman zarar görmeden,asıl Cam panel(Modül kırılı zaten)
    -Net belli olması duruma göre değişsede,CCFL yandığı zaman(arka flöresan ışıklandırma tüpleri)net olarak panelin vaziyetini görürsün+
    Senin panel dediğin yer orasıdır(Modül)geçmiş ola artık,bir şekilde Servis v.s ile işini halledeceksin++

• Seni anlayabiliyorum ok.Ama anlamadıgım bi durumsa bu cihaza bisey temas etmeden nasıl bu hali alıyor65,5 saat non-stop halde calısıyordu.bunu sıcaklıkdan dolayı olablcegini düsünüyorum
  • Bu aksam nihayet servis tesrif ettiler ve bana cihazın darbe aldıgını soylediler.Evde yanlız yasayan biri sayılırım.Bi annem var ki odama girmez zaten.Ben ise yuksek meblag karsılıgı edinmis oldugum cihazıma zarar veremicek kadar hassas ve bi okadarda raporla sabitlencek durumda akli dengem yerinde.Ben 5 aralıkda servis cagırdım ekrandaki leke icin bana bugün gelindi.Pazar sabahına kadar derdim leke iken simdi birde kırık oldu ki cihaz bu haliyle lekedeki performansından cok uzak calısmaz halde.LG yi aradım dartyi aradım ve konuyu ilettim.5 aralık da leke sikayetim üzerine resimler mevcut zaten(kırılmadan onceki hali).Ama servis bana darbe almıs diyor yahu bu cihaz nasıl darbe alır arkadaslar durdugu yerde
  • Uyurgezerlik gibi bir sorunun var mı?
    Uyurgezerler böyle bir sorunları olduklarını bilmezler, başkaları şahit olur.
  • 2 tane kardes dedigim arkadasım var aynı odayı paylastıgımız cok olmustur ve uyurgezer bi durumda olsam bunu bana söylerlerdi kaldıki bunuda ihtimal dahiline alsak lcd ye dokunmam icin masanın üzerine cıkmam gerek.lcd 60 cmm eninde bi masanın duvara yapısık olan kısmında duruyor.yani bu imkansız.herhangi bi cisim fırlattım desem uyurken ki mümkün degil ama ihtimal dahiline alsak uyandıgımda lcd yakınında yada cevresinde hicbircisim yoktu.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.