Şimdi Ara

LCD-Plazma çeşit çok ama karar veremiyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu hastalığa bende tutulmuş durumdayım bir lcd televizyon alalım dedik başımıza gelmeyen kalmadı misal internetten önce fiyat ve modeller arasında işte bu uygundur dedikten sonra hemde 82 ekran ooo 72 tüplüden sonra sinema ilaç gibi gelir diyip bir mağazaya gidiyorsunuz ama bir bakıyorsunuz 82 alacakken 106'lara bakıyoruz çünkü 82 ''37 ekran gibi kalıyor ''karar veremiyoruz çıta büyütüyoruz 106 50hz bir televizyon beğeniyoruz sonra bakıyoruz olmuşken 100hz olsun şu olabilir diyoruz foruma girip bir bakalım diyoruz aman allahım binbir türlü sd yayım problemi ghost tepki süresi yani bir lcd almak için doktora yapmamız gerekiyor şikayetler şikayetler hd yayın,sd yayın,hdmi sayısı,milisaniye işlemci kalitesi plazmamı lcd'mi derken hiçbir karar veremiyoruz.

Sonra birde şu var birileri alsın incelesin beğenirse bizde alalım taktiği tamamen egoizm offf offf bitmez bu çile verdiğin rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.

• haklısın arkadasım. aynı dert bendede var. yav bi vestelden alalım dedik 82 ekranlık bide baktımki vsteli begenmez oldum. yok 106 olsun yok seninde deiğin gibi 100 hz olsun. arkadasım alacaksak hızlı davranalım valla 200 hz ler gelmek üzere onlarda geldimi elde avucta ne varsa televizyona verecez diye korkuorum
  • egoizmi paraya endeksledikmi bişeycik kalmaz..

-öncelikle bütçeni belirle..max ne kadar verebilirsin lcdye_?

-lcdyi koyacağın odanın büyüklüğü nedir_? buna göre boyut seçmelisin tv izleme mesafen 2metreden düşükse 82 ekran 2 metrenden büyükse 40-42 inch ve daha büyüklerine bakmalısın.

- koyacagın odanın ışık durumu lcdyi koyduğun vakit pencerelerden gelen ışığın yansıma yapıp yapmayacagı bunun içinde lcdnin kasa seçimi.

-Daha çok ne için kullanıcaksın_?

bu yukarıda yazdıgım 4 sorunun vbını bulduktan sonra forumda muhakkak o seçmiş olduğn lcdler hakkında bilgileri bulacaksın..bulamaz isende buraya yazar muhakkak yardımcı olunur.
  • Aynı dert bende de var. 1500-2000 arası yola cıktık şimdi 2500-3000 arasına merdiven dayıyorum. Bu fiyat da beni acayip aşıyor ama yapacak birşey yok. Nerden takıldım bu foruma ya. Kafamı çorba gibi yaptı valla
  • yaw arkadaşlar o kadar takılıncak bişi yok. 1 hafta boyunca incelemeleri takip edin emin olun ki sizde baya bi bilgiye sahip olacaksınız. sora sora öğreneceksiniz. bizde sora sora inceleye inceleye öğrendik bilgileri.
    Şimdi size sorarım ki:
    Lcd tv yi nerde ve ne amaçla kullanacaksınız ve bütçeniz nedir bunları söyleyin yeter. gerisini biz yardımcı olalım. Ama unutmayın ki geleceğe yönelik diye deilde uzun bi süre ben ne kullanırım hangi cihazları bağlarım diye düşünün ona göre seçimi karar verirsiniz gördüğünüz bilgilerden sonra. Her markada farklı farklı özellikler mevcut. Birde diceksinizki full hd mi normal hd mi alallım diye.
  • arkadaslar gözümüz doymuyo. bide şimdibişey bağlamıyacaz ama ya iki sene sonrası. allah bilir bizim kullanabileceğimiz neler çıkacak.bunları düşünüyo insan. üst limit 2500 tl. 42LH4000 sizce nasıl buarada.
  • Valla kredi kart'ının bu kadar çok kullanıldığı ülkemizde herkes her modeli satın alabilir ödeyebilirmi bilemem zaten hastalık sardımı gözü kararıyor insanın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neden LCD ? Kullanım amacınızı söylerseniz belki de plazma daha uygun olacaktır. Eğer ağırlıklı olarak SD yayın (digiturk, DSmart veya digital receiver üzerinden) seyredilecek (özellikle hafta sonları maç keyfi için), arada bir DVDde sinema keyfi yapılacak, BlueRayDisc veya PS3/XboX/Nintendo türevi oyun konsolları da bağlanmayacaksa LCD yi unutun der buradaki üstatlar.
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muRTah -- 3 Nisan 2009; 22:34:03 >
  • %50 SD Yayın
    %20 Blu-Ray,MKV
    %30 PlayStation 3,Xbox 360

Desek sonuç LCD'mi çıkar yoksa plazma'mı LCD Alsak 1080p'den bahsediyorum misal 106 konsolda ve 720p,1080p filmlerde muhteşem ancak sd yayınlar hiç iç açıcı değil plazma alsam sd yayınlarda süper ancak konsol ve film performan'sı full HD LCD'yi gördükten sonra tatminkar gelmiyor siz olsanız ne yapardınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigmucit34

%50 SD Yayın
    %20 Blu-Ray,MKV

Desek sonuç LCD'mi çıkar yoksa plazma'mı LCD Alsak 1080p'den bahsediyorum misal 106 konsolda ve 720p,1080p filmlerde muhteşem ancak sd yayınlar hiç iç açıcı değil plazma alsam sd yayınlarda süper ancak konsol ve film performan'sı full HD LCD'yi gördükten sonra tatminkar gelmiyor siz olsanız ne yapardınız.

40'W4500 Alırım Dönüp Arkama Bakmam _Sakın soru sorma

Kesin Ve Öz__Yorumun İçin saol De Yeter Tam senlik Senin İçin daha İyisi Yok İçini Okudum Burdan Dost

LCD-Plazma çeşit çok ama karar veremiyoruz

• Arkadaşlar merhaba.
    Forumda bir kaç yere yazdım ama cevap alamadım umarım burda bir cevap bulabilrim.
    Şu malum hastalıktan bende de oluştu..Gidip vestelden 82 LCD alacaktım.Ama bir anda,yav bizim donanimhaber var ,dedim..Orada tecrübeli arkadaşlara danışmadan almamak lazım dedim..Bütçem 1000 ytl civarında.Extradan sadece DVD film keyfi yaparım..Belki bi ihtimal ilerlerde PS3 olabilir ama şuan bunu hesaba katmasamda olur.
    Arkadaşlar bir tavsiyede bulunursanız çok makbule geçecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emmare

Arkadaşlar merhaba.
    Forumda bir kaç yere yazdım ama cevap alamadım umarım burda bir cevap bulabilrim.
    Şu malum hastalıktan bende de oluştu..Gidip vestelden 82 LCD alacaktım.Ama bir anda,yav bizim donanimhaber var ,dedim..Orada tecrübeli arkadaşlara danışmadan almamak lazım dedim..Bütçem 1000 ytl civarında.Extradan sadece DVD film keyfi yaparım..Belki bi ihtimal ilerlerde PS3 olabilir ama şuan bunu hesaba katmasamda olur.
    Arkadaşlar bir tavsiyede bulunursanız çok makbule geçecek.

http://forum.donanimhaber.com/m_30173677/tm.htm

Tıkla

• arkadaşlar bende aynı durumdayım lcd almam lazım,,,,

oda büyüklüğü yüzünden 32" almalıyım,

televizyonu sd yayınlar, bilgisayar bağlayıp film izlemek ve ps3 için kullanıcam,

bütçemide 1500-1600 a kadar çıkarabilirim...
  • quote:

%50 SD Yayın
    %20 Blu-Ray,MKV

plazma alsan dahi sd yayınlar öle süper falan olmuyor..tamamen çözünürlükle alakalı ko..al hd ready lcd bak bakalım plazma ile arasında görüntü farkı kalıyormu.. ama sonucda tercih zevk meselesi..full hd plazmamadada war tek derdin oysa ama ben alacak olsam lcd alırdım ki lcd aldım

• quote:

Orjinalden alıntı: dewr

quote:

%50 SD Yayın
    %20 Blu-Ray,MKV

plazma alsan dahi sd yayınlar öle süper falan olmuyor..tamamen çözünürlükle alakalı ko..al hd ready lcd bak bakalım plazma ile arasında görüntü farkı kalıyormu.. ama sonucda tercih zevk meselesi..full hd plazmamadada war tek derdin oysa ama ben alacak olsam lcd alırdım ki lcd aldım

Süper derken hem tepki süresi yok hem zaten 1024x768 bir plazmadan bahsediyorum full hd değil.

• dostum aynı şeyden bahsetmişiz çözünürlük
  • sn arkadaşım,
    eğer cihazların katalog değerlerine fazla takılırsanız bu işin içinden hiç çıkamazsınız. çünkü birçok değer standart bir ölçüm tekniğine dayanmıyor. ben ve bazı arkadaşlar bunu uzun zamandır yazarak uyarmaya çalışıyoruz. tepki süresi, kontrast değeri, parlaklık değeri vs bunlara şöyle bir göz gezdirip geçip gideceksiniz. sadece markaların kendi içlerindeki değer farklılarına dikkat etmeye çalışın. x markası ile y markasını karşılaştırmayın.
    benim önerim, eğer incelemeye karar verdiğiniz markaların özel satış mağazaları varsa bu mağazalara giderek cihazları inceleyin. çünkü o markaları en iyi bu mağazalar temsil ediyor. tüm markaları satıyor gibi yapan karışık mağazalar ise karşılaştırma yapmak için çekici görünsede stratejileri gereği sürekli olarak ya belli bir iki markanın üzerinde duruyor, yada belli dönemlerde değişik marka ve modelleri öne çıkartıyorlar. bir hafta övdükleri ürünü öteki hafta yerin dibine batırabiliyorlar. bu tarz yaklaşımlara dikkat edin.
    size kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: wolf_30

Arkadaşlar bu hastalığa bende tutulmuş durumdayım bir lcd televizyon alalım dedik başımıza gelmeyen kalmadı misal internetten önce fiyat ve modeller arasında işte bu uygundur dedikten sonra hemde 82 ekran ooo 72 tüplüden sonra sinema ilaç gibi gelir diyip bir mağazaya gidiyorsunuz ama bir bakıyorsunuz 82 alacakken 106'lara bakıyoruz çünkü 82 ''37 ekran gibi kalıyor ''karar veremiyoruz çıta büyütüyoruz 106 50hz bir televizyon beğeniyoruz sonra bakıyoruz olmuşken 100hz olsun şu olabilir diyoruz foruma girip bir bakalım diyoruz aman allahım binbir türlü sd yayım problemi ghost tepki süresi yani bir lcd almak için doktora yapmamız gerekiyor şikayetler şikayetler hd yayın,sd yayın,hdmi sayısı,milisaniye işlemci kalitesi plazmamı lcd'mi derken hiçbir karar veremiyoruz.

Sonra birde şu var birileri alsın incelesin beğenirse bizde alalım taktiği tamamen egoizm offf offf bitmez bu çile verdiğin rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.