Şimdi Ara

lcd tv den coax bağlantıyla ses almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, problemi kısaca anlatıyorum, yardımcı olursanız sevinirim..

Hp marka laptop ile 37pfl8404 lcd tv'yi bağlıyorum. Görüntü mükemmel. Genelde mkv formatlı 720 ve 1080 filmler izliyorum. Sesi de stereo kabloyla Diana 4.1 hoparlöre aktarıyorum(Laptopun başka ses çıkışı yok). Buraya kadar sorunum yok ama...

Yakın zamanda bir z 5500 alıp ses sistemini yenilemek istiyorum. Sıkıntım şurada;
    Z 5500 aldıktan sonra coaxialden sesi dts almak istiyorum. Ama lcd tv'nin hdmi'dan gelen sesi ellemeden coax çıkışından ses sistemine aktarıp aktaramayacağını bilmiyorum. Tv'nin menüsünde bu konuda bir seçim yeri yok. Servis menüsünü de kurcalamak istemiyorum(Daha garantide).
    Forumlardan araştırdığım kadarıyla lisans problemi yüzünden tv üreticileri bu konuda pek ılımlı değiller. Yani tvler coaxtan sesi stereo olarak veriyor herhalde. Bu sistemi deneme şansım şimdilik yok. Ses sistemini alıp da verim alamazsam boşa para vermiş olacağım. Bu sistemi deneyen varsa, başka yollardan bu bağlantı yapılabiliyorsa ya da konuya vakıf arkadaşlar bana biraz zaman ayırıp cevap verebilirlerse çok sevinirim...

Kolay gelsin.

• teorik olarak mümkün ama denemek lazım.
  • Tv dts sesi destekliyorsa ses sistemine iletmesi gerekir,eğer desteklemiyorsa ileteceğini düşünmüyorum.
  • Ben daha öncede araştırdım bu konuyu eski mesajlarda bununla ilgili bilgi var bakabilirsin. lcd tv lerde lisanstan kaynaklanan sorunlar nedeniyle lcd tv ye dts olarak gelen sesi televizyondan başka bir birime aktaramıyorsun diye bir sonuca vardım. Ve bilgisayarımı bağladığım lcd tv den evdeki 5.1 ses sistemine optik çıkıştan sesi aktarmama rağmen stereo ses alabildim. Belki de ben beceremedim bilemiyorum ayrıca çok fazla uğraşmak istemedim. Ama kendimce şöyle bir çözüm buldum. wd yada herhangi bir marka media player alarak mkv filmleri ve diğer formattaki filmleri rahatlıkla izleyebilirsin lcd de ayrıca sesi rahatlıkla istediğin herhangi bir sisteme optik çıkış sayesinde aktarabilirsin kampanyaları takip edersen oldukça uygun fiyatlı media playerler var. Tabi yanında birde harici harddisk olması da gerekiyor. Sonuçta bende çok uğraştım masrafsız bir çözüm bulmak için ama bulamadım. Sen bulursan eğer çözümünü paylaşırsan sevinirim:)

• Ben de philips 42 inç kullanıyorum ve z5500 düşünüyorum yakında ve aynı sorun benim de aklıma geldi. Bildiğim kadarıyla lcv tv üzerinden aktarmalı bağlantı hiçbir şekilde sesi kolonlara vermiyor. tv'nin kendi hoparlörü ile dinleyebiliyorsun ancak. laptop takıyorsan, laptoptan direk kolonlara bağlantı yapman gerekiyor ses alman için. sanırım sen de onu yapmışsın. aynın şekilde uydu alıcın

medyaplayer'dan optik ile z5500'e bağlantı yapabilirsin. ama eğer ekstradan bir de digiturk vs. gibi uydu alıcın varsa z5500'deki tek optik bağlantı yeterli olmayacaktır. yanlışım varsa düzeltin.
  • Bu konuyu çözüme bağlasak çok iyi olur.

Örneğin hem ps3 hem media player hem de hd uydu alıcı olsun.

z5500 gibi tek optik ya da coaxial girişi olan bir cihaza 3 ünü birden bağlayamayız.

Ama ortalama bir lcd de 3 hdmi girişi olur.

Bu 3 cihazı hdmi ile lcd ye bağalıyp lcd nin de coaxial ya da optik çıkışını z5500 e bağladığımızda ses alabilmemiz lazım.

Ama pratikde ps3 den ya da media playerdan hdmi ile tv ye gelen dts ya da dd sesler coaxial ya da optik çıkış ile ses sistemine ulaşır mı????

Bu sorunun cevabı benim de alacağım ses sistemi tercihimi etkiliyecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.