Şimdi Ara

LCD TV ve yüksek voltaj (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
31.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E hala bir cevap alamadık, offline ups mi alalım, yoksa akım koruyucu mu alalım ? Sonuçta ikiside en fazla 60 ytl ye alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtaskinlar -- 18 Ağustos 2008; 19:58:10 >
  • Beyler selamlar

1-Ben örneğin Tunçmatik in>>500W lık Voltaj Regülatörünü kullanıyorum,buna>> Tosh ZF355 TV+Z-5500 5.1 Logitech Speaker+Tosh EP30 HDDVD Player bağladım

2-Türkiye de mutlaka ama mutlaka böyle çok hassas cihazlarınızda,"Voltaj Regülatörü" yada daha pahalı ama daha stabil ve kaliteli olan "On-Line UPS" kullanmak ""şarttır"

Bir örnek;Ben Antalya da(Çağlayan Mah./LARA) yaşıyorum,bende Voltmetre sürekli prizdedir!!! gün içinde devamlı takip ederim,müthiş bir oynama vardır!
    Bizim Ege zeybekleri gibi oynuyor meret voltaj yaw!

Piyasada çok ucuza satılan Analog Voltmetreler vardır 10/15 kağıda,alın bir tane ve takın sürekli prizde kalsın,görürsünüz manzarayı o zaman!
    Bazı yerlerde çok az oynasada,genelde bütün Türkiyede hele hele Sanayi Bölgelerinde rezalet voltajlar gelir!

3-İstanbul da olanlar,Karaköy den Bankalar Cad.sinden yukarıya OkçuMusa taraflarına doğru,hatta Şişhaneye kadar çıksınlar,orada çok değişik,kaliteli v.s
    Regülatörler bulursunuz,alın bir tane koyun TV nin yanına olay bitsin!

4-Tunçmatik malları artık eskisi gibi kaliteli değildir,alayı ÇİN malı,halbuki istese Tunçmatik kralını yapar bunların(işi budur ama maliyetler böyle
    olunca herkes dayanıyor ÇİN malına)
    ---------------------
    Voltaj Regülatörsüz panel kesinlikle kullanmayınız,yukarıda bir Mühendis bir şeyler demiş,sen onu bana görder öncelikle

Tunçmatik 40 kağıt,para değil yani! ancak ömrü ne kadar olur bilemem,kasası filan pek dandik bir şey ama 220V sabit veriyor gibi görmekteyim,bir ara çıkışlarınıda
    bunun ölçeceğim bunun++

Not;Akım koruyucu filan olmaz!!! +Line-interactive UPS lerde hiç olmaz!

Ama şöyle olabilir>>Voltaj Regülatörü+Surge-Protection yani Akım korumalı prizler......ben böyle kullanıyorum++

Milyarlar verip panel alıyorsunuz yaw,3 kuruş daha verin adam gibi koruma sağlayın

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Ağustos 2008; 1:04:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

" yada daha pahalı ama daha stabil ve kaliteli olan "On-Line UPS" kullanmak ""şarttır"

Bir örnek;Ben Antalya da(Çağlayan Mah./LARA) yaşıyorum,bende Voltmetre sürekli prizdedir!!! gün içinde devamlı takip ederim,müthiş bir oynama vardır!
    Bizim Ege zeybekleri gibi oynuyor meret voltaj yaw!

Selamlar

Albani hocam, sizinle aynı yerde oturuyoruz, biz de Antalya çağlayan mah, Satıcı sitesinde oturuyoruz. Komşuymuşuz yav haberimiz yok
  • On-line ups alın rahat edin arkadaşlar. neyini araştırıyorsunuz anlamıyorum. dandik anahtarlı priz işinizi görmez. normal ups zaten korumaz sadece size ek çalışma zamanı verir. albani' ni dediği gibi o kadar para veriyorsunuz panele ziyan etmeyin paranızı on-line ups alın.
    saygılar
  • Taskın biz Düden Çayı boyundaki sokaktayız(2044),bizim sokak doğru denize,Çağlayanın döküldüğü yere iniyor+
    Senin dediğin Siteyi bilmiyorum,fazla tanımıyorum buraları,geleli 14 ay oldu+
  • İste biz de o sokağın bir sokak arkasındayız, iki tane büyük bianın olduğu site. Bim market var, onu biliyorsunuzdur, yolun karşısında, ordan denize doğru inerken sağdaki ilk site oluyor. Gerçi geçici olarak buradayız sonra görev yerine dçnüş, okullar açılıyor tatil bitiyor, son 10 gün
    Zaten ben de televizyonu kipa bimeksten aldım, Can bey Can bey diye dolaşıyordu herkes, ben de sizin aldığınız sehpadan aldım, televizyonu aldıktan sonra sehpa da alayım demiştim, bir sehpa gördüm güzel felan dedim incelerken bimeks teki şef, Ahmet bey, Can bey de bundan aldı dedi, o zaman ben de alıyorum demiştim, aldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: rtaskinlar

İste biz de o sokağın bir sokak arkasındayız, iki tane büyük bianın olduğu site. Bim market var, onu biliyorsunuzdur, yolun karşısında, ordan denize doğru inerken sağdaki ilk site oluyor. Gerçi geçici olarak buradayız sonra görev yerine dçnüş, okullar açılıyor tatil bitiyor, son 10 gün
    Zaten ben de televizyonu kipa bimeksten aldım, Can bey Can bey diye dolaşıyordu herkes, ben de sizin aldığınız sehpadan aldım, televizyonu aldıktan sonra sehpa da alayım demiştim, bir sehpa gördüm güzel felan dedim incelerken bimeks teki şef, Ahmet bey, Can bey de bundan aldı dedi, o zaman ben de alıyorum demiştim, aldım

Hehe..Yaw yakında akraba çıkacaksınız...

Şaka bir yana imkan olsa da bir gün bir araya gelebilsek...konuşsak..dertleşsek...

• Valla bu yaz geçti artık, sene yaz inşallah
  • Zaten ben "gaz" vermeseydim,Bimeks bu fiyatla bile bu ZF355 leri zor satardı ya laf aramızda
  • * Kumandaya uzanıp kapatacam bir kaç dakika yeter de artar bile
    quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

quote:

Orjinalden alıntı: tcmb

* şimdi bu arkadaş 224 ytl ve online ups olarak geçiyor, ancak lcd tv yi kaldırabilir mi?

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd61386

imzandaki tv'yi buna takacaksan EN FAZLA 1 kaç dakika idare eder.

• Arkadaşlar bir elekronikçi arkadaşın mesajını okudum başka bir forumda onu paylaşmak istedim

katılıp katılmadığım konusunda yorum yapmıyorum ama

"arkadaşlar plasma tv ye ups baglamak bir elektronikçi olarak bana biraz komik geldi...
    bu cihazlar zaten teknoloji itibarıyla kendilerini yeterince koruyorlar..
    yani korkulacak bir durum yok..
    boşuna masraf etmeyin.."
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: phoenix1905

saçma bir soru olacak ama voltaj sorunları nedeniyle LCD'de sorun olması halinde bu garanti kapsamına girmiyor değil mi?

Çok korkutucu bir şey, acaba böyle bir sorunla karşılaşılma ihtimali nedir, ben çevremde hiç böyle bir şey duymadım ama yine de harcadığımız paralar düşünüldüğünde tedbir almak mantıklı

Garanti kapsamına girmez dostum.

Anlık bir göz kırpması diye tabir edilen gidip gelme olsa pc'de psu'u yakar (arkadaşa o kadar demiştim al almamıştı şimdi aldı )

Selamlar benim Philips 42PFL5322 im elektrikten kaynaklanan bir problem nedeni ile board yaktı..Ancak garanti karşıladı!!

• quote:

Selamlar benim Philips 42PFL5322 im elektrikten kaynaklanan bir problem nedeni ile board yaktı..Ancak garanti karşıladı!!

Tek kelime ile çok şanslıymışsın dostum yada servis sana bir kıyak geçmiş çünkü tüm elektronik ürünlerde

elektrik dalgalanması yüzünden bozulan ürünler garanti dışıdır (hep öyle der gelen ekipten arkadaşlar)

çünkü sorun üründen kaynaklanmadığı için garanti dışı diyip almıyorlar
  • quote:

Arkadaşlar bir elekronikçi arkadaşın mesajını okudum başka bir forumda onu paylaşmak istedim

katılıp katılmadığım konusunda yorum yapmıyorum ama

"arkadaşlar plasma tv ye ups baglamak bir elektronikçi olarak bana biraz komik geldi...
    bu cihazlar zaten teknoloji itibarıyla kendilerini yeterince koruyorlar..
    yani korkulacak bir durum yok..
    boşuna masraf etmeyin.."

Evet doğru ama,nereye kadar ve nasıl ve uzun sürede neler olacağı konusunda,neler olacak bunu açmamış!!!

CRT/Panel v.s bütün Display ünitelerde PowerBoard yardımıyla bu işlem olmaktadır ve Voltaj regülasyonunu gerçekleştirilmektedir,
    ama sürekli oynayan akım ve çok ciddi yükselip/alçalan akım bu cihazların anasını ağlatır!!!
    Sürekli Trafoya ve ilgili devrelerine binen oynama yükü,sağlıklı değildir,sorun çıkarır v.s v.s

PowerBoard lar artık eskisi gibi Hitachi Trafolu veya böyle kaliteli Japon Trafolar değil,adi ÇİN malı Trafolar ve devrelerdir!!
    Bazılarını yazmıyayım ama tam rezil durum kısaca.......
    İçini açıp görmediğiniz için olayında farkında değilsiniz

Ona komik gelebilir,ama onun panel işinde ne kadar bilgisi var yada kuram/teknik/v.s konusunda,standart bilgilerin çok dışında, bu olay
    dolayısıyla onun gülmeside beni güldürdü doğrusu

Siz,siz olun,özellikle bizim ülkemizde mutlaka Voltajlarınızı kesinlikle "kontrol" altında tutunuz!
    Bugün voltaj koruma USA/Canada/İngiltere dahil bir çok çok gelişmiş ülkelerde bile,kullanılmaktadır,hemde sayıları azımsanmayacak kadar insan
    bunları kullanıyor ama yeni nesil sistemlerde Bina içi dahili Voltaj Regülatörü/Trafo v.s sistemler çok fazla kullanılmaktadır!

-----------
    Örnek olarak yukarıda bir kaç arkadaş yazmış,neler olduğunu,ayrıca bunlar sadece Türkiye de değil dünyanın her yerinde böyle olmaktadır,demekki
    Daha böyle o kadar fazla örnek varki!!!

Dolayısıyla siz ister gülün,hatta katıla-katıla gülün
    Ama bu olay başınıza gelincede oturup "ağlamayın"...yaw bana böyle-böyle demişlerdi,hatta böyle korumalara bende gülmüştüm diyebilirsiniz!!

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Ağustos 2008; 12:55:31 >

• hala ofline bir ups mi yoksa akım önleyici priz mi alalım net bir cevap gelmemiş online ups lerde çok pahalı! Sizce ofline bir ups mi akım önleyici prizmi?
  • Valla kardeş ben karar verdim, normal ups alıyorum hepsiburada dan, alacğım ürün şu:http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=36&Productid=bd15574
    Artı priz felan almayı düşünmüyorum, zaten tonla para saydık televizyona, bir de bu ups yeter, ama artı priz almayı düşünen varsa şu linkte uygun fiyatlı var bakabilirler:http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=36&Productid=bd15574

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtaskinlar -- 19 Ağustos 2008; 17:23:59 >

• Bence voltaj regülatörü+akım korumalı priz en iyi çözüm...
    quote:

Orjinalden alıntı: bodrum

hala ofline bir ups mi yoksa akım önleyici priz mi alalım net bir cevap gelmemiş online ups lerde çok pahalı! Sizce ofline bir ups mi akım önleyici prizmi?
  • quote:

hala ofline bir ups mi yoksa akım önleyici priz mi alalım net bir cevap gelmemiş online ups lerde çok pahalı! Sizce ofline bir ups mi akım önleyici prizmi?

Niye cevap gelmedi kardeşim!

1-Voltaj Regülatörü
    2-Voltaj Regülatörü+Akım korumalı priz grubu(ben böyle kulllanıyorum)
    3-Daha pahalı ama daha sağlıklı "On-Line UPS"(normalde bu gerekmez,ancak çok kaliteli bir On-Line en düzgün
    kullanım şeklidir)>>ancak bunlarında Şarj trafoları problemleri çıkabilir!>bu uygulama daha ziyade profesyonel
    uygulamalar v.s içindir!

--------------
    Kısa vadeden yolu ise Voltaj Regülatörüdür,normal PC Off-Line UPS ler filan olmaz bu arada!

Ancak piyasada arayıp çok kaliteli bir Voltaj Regülatörü bulmakta şarttır(ama çok zordur,alayı ÇİN malı malların)
    Ben Tunçmatik diyorum ve kullanıyorum ama heriflerin mallarıda çok dökülüyor!!bunuda bilin bu arada+

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Niye cevap gelmedi kardeşim!

1-Voltaj Regülatörü
    2-Voltaj Regülatörü+Akım korumalı priz grubu(ben böyle kulllanıyorum)
    3-Daha pahalı ama daha sağlıklı "On-Line UPS"(normalde bu gerekmez,ancak çok kaliteli bir On-Line en düzgün
    kullanım şeklidir)>>ancak bunlarında Şarj trafoları problemleri çıkabilir!>bu uygulama daha ziyade profesyonel
    uygulamalar v.s içindir!

--------------
    Kısa vadeden yolu ise Voltaj Regülatörüdür,normal PC Off-Line UPS ler filan olmaz bu arada!

Ancak piyasada arayıp çok kaliteli bir Voltaj Regülatörü bulmakta şarttır(ama çok zordur,alayı ÇİN malı malların)
    Ben Tunçmatik diyorum ve kullanıyorum ama heriflerin mallarıda çok dökülüyor!!bunuda bilin bu arada+

Selamlar

Cevabın için teşekkür ederim ama voltaj regülatörü alacak param yok ya ofline bir ups yada akım önleyizi bir priz alacam bu ikisinden hangisini almam sizce daha mantıklı diye soruyorum.

• Sn.Bodrum

Tunçmatik 500W Regülatör 40 kağıt !!! yani pahalımı bu miktar!!

UPS olmaz,tekrar yazıyorum,olmaz!!!

On-Line evet pahalı ben onuda tavsiye etmiyorum özellikle EV uygulamaları için(prof.sistemler v.s yoksa hiç gerekmez)

Surge-protection diye satılan o akım koruyucalar bana göre "hikaye"!!
    Sen önce akımı,adam gibi bir Regüle et sonra,dilersen Surge-Prot.kullan+

Ben öyle yapıyorum,ama bende zaten SP vardı,ardından paneli alınca ilk işim Regülatör almak oldu!!
    Antalya da bizim semtte örneğin şuanda 225V geliyor(saat 01.35),gece 02.00 lerde 230/235 gelecektir! 04/05.00 lerde ise
    240V gelecektir,diyeceksinki bu saatte kadar TV yi kullanıyormusun,bunun cevabı kişiye göre değişebilir!
    Ama akşam gündüz v.s değişik saatlerde ise 170/180V lerde geziyor,o zaman ne olacaktır!

Daha ani akım değişikliklerini saymıyorum bile! sadece bu bile cihazın anasını ağlatır!
    Öyle ani akım oynaması varki,bunu ancak meraklısı varsa bir Digital display li Voltmetre alsın vede izlesin bakalım ne görecektir!!!
    (böyle Digital ölçüm aletlerin basitleri çok ucuzdur,yada 10/15 kağıda benim gibi Analog alın ve izleyin gelen akımı)

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.