Şimdi Ara

LCD TV ve yüksek voltaj (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
1
Favori
31.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Slm. Sağolsun arkadaşlar sayesinde ups, regülatör, akım prizi hk. baya birşeyler öğrendik. Şimdi benim de bir iki sorum olacak;

1- On-line ups kesin çözüm gibi fakat maliyeti, sesi vs. nedenlerle sıcak bakmıyorum. Bunun yerine; "ani voltaj yükselmelerinin" elektrik kesintisi sonrası tekrar geldiğinde olduğunu düşünürsek, elektrik kesildiğinde kapanıp, tekrar geldiğinde açılmayan, manuel olarak açmamız gereken bir sistem nasıl sağlarız. Yani bu regülatörlerde veya akım prizlerinde elektrik gidince devre dışı kalan ve tekrar geldiğinde manuel olarak açmamız gereken modelleri var mı? Bu prizlerin bazılarında reset düğmesi gibi birşey var. Bir iki yerde sordum, çalışanlar da pek bilgi sahibi değillerdi. Bunlar ne işe yarıyor?

2- Yinede regülatör + akım prizi düşünüyorum. Regülatöre karar verdim fakat akım prizlerinde herkes iyi birşey olsun diyor ama marka vermekten kaçınıyor. Tunçmatik, trust, belkın vs. bunlar tavsiye olunur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecekusu35 -- 10 Mayıs 2010; 1:37:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Piyasada sanırım çok fazla çeşit yok(amatör/ev kullanımı için)en çokta TUNÇMATİK bulunmaktadır,ben bunu kullanıyorum 500W lık olanını,
    sanırım Vatandan YTL 40 aldım>>buna bağladığım sistemim>>>ZF355+Z-5500+Humax Receiver+Tosh EP-30 HDDVD Player

Bunlar için 500'lük yetiyor mu üstad? lcd 250-300 watt, Z5500 500 watt filan harcıyor sanırım. Bendede jvc 5062 amfi ve slimdream var. 500'lük kaldırmaz bunları sanırım!..
  • Selam gecekuşu kardeşim

1-Evet o yukarıda alıntı yaptığın cihazları kullanıyorum,sadece şimdi ZF gitti ve daha az güç çeken SV geldi!
    ama OPPO DVD Player ilave ettim,ancak bunların hepside az güç çekiyorlar,kaldıki aynı anda zaten hepside açık olmuyor!

Tunçmatik 500W lığı ben yaklaşık 1,5 sene kullandım ve dandik Çin malı bir VR ama benim işimi gördü çünkü burada Voltajlar oldukça kötü idi!
    Daha sonra ses yapmaya başladı ve ben bunu yine Tunçmatik in 1KVA lık olanı ile değiştirdim daha gelişmiş ve değerleri v.s gösteren
    ve çalışma doğrusu ötekine göre daha iyi olan bir cihaz+6 lı Akım Korumalı grup prizde kullanıyorum,ilerde bunu Monster la değiştireceğim

2-Bölgende Voltaj sorunu varsa kesinlikle kullan buna benzer koruma sistemleri!!!
    Ancak sana 500W lık yetmez ayrıca bunu tavsiye etmiyorum!!!,zaten sadece senin panel 350W civarı çeker!!!
    Sen bendeki gibi 1KVA lık olan Tunçmatik alacaksın!!

Vatan dan alabilirsin+

• quote:

1-Evet o yukarıda alıntı yaptığın cihazları kullanıyorum,sadece şimdi ZF gitti ve daha az güç çeken SV geldi!

Yeni paneliniz hayırlı olsun. Aramızda ZF'yi en uzun süre kullanan sizsiniz sanırım..

quote:

2-Bölgende Voltaj sorunu varsa kesinlikle kullan buna benzer koruma sistemleri!!!
    Ancak sana 500W lık yetmez ayrıca bunu tavsiye etmiyorum!!!,zaten sadece senin panel 350W civarı çeker!!!
    Sen bendeki gibi 1KVA lık olan Tunçmatik alacaksın!!

Voltaj sorunu pek yok, mahallede 250m mesafede trafo var. Yinede ne olur ne olmaz, kafa rahat olsun. Birde akım prizlerini açıklar mısınız? Tam olarak nedir, ne işe yarar? Sadece gelen akımı temizlediği söyleniyor. Ani voltaj yükselmelerinde bir işe yaramadığı söylenmiş. Monsterler vs. maşallah 1 kva'lık regülatörden daha pahalı. 150 TL civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Bu parayı hakediyor mu bu prizler?

• Konu ilgimi çekti, baştan sona okudum. Türkiye'de yavaş yavaş elektriğin kalitesi(gerilim ve frekans olarak) artıyor, bunu ben bile beklemiyordum

Niye derseniz, öncelikli olarak bizim enterkonnekte sistemimiz Avrupa'ya bağlandı. Şu anda test aşamasında ama olsun. Bu sayede frekansımız eskisi gibi dalgalanmayacak.

Gece vakti elektrik voltajı tüketim düştüğünden dolayı artıyor. Bu büyük bir sorun, bu sorun da yeni yatırımlar yapılarak çözülecek. Sisteme reaktörler eklenerek, santrallerin reaktif güce katılımı sağlanarak, vs.

Sonra tedaşlar özelleştiriliyor, bunun sonucunda illaki daha dikkatli olacak firmalar, bize elektriği kaliteli sunacaklar yoksa onları dava ederiz ve kazanırız.(Eskidende oluyordu ama sonuçta devletin bir kurumunu, devletin başka bir kurumuna şikayet ediyordunuz.)
    Ayrıca yüksek voltaj ve ani gelen darbeler de şalt teçhizatına zararlı, özelikle trafolara. Bu sebeple koruma elemanları bunlar için de var. (Orta gerilim için her yerde olmayabilir.)

Yani elektriiğimiz eskiye nazaran daha iyi, ama avrupa seviyesine ulaşması çoook vakit alır. Bu sebeple ek techizat kullanan arkadaşlara hak veriyorum. Ben de 3-4 bin lira bir cihaza versem elbette onu korumak isterim. Ama çok da abartmayın derim, sonuçta buda bir maliyet. Buradaki çoğu arkadaş elektriğinin kalitesini bilemiyor, belkide o kadar sorun yaratacak kadar kötü değildir. (Bazı yerlerin elektiği hakkaten kötü, örneğin yazın antalya civarı)
    Yani iyi bir yatırım yapacaksanız bu techizatlara, iyi bir firmaya evinizin elektiğini baktırın derim. Dediğiniz gibi elektriğin yükseği düşüğünden daha zararlı(çünki üretilen cihazlar genelde 250 volt üzeri için üretilmiyorlar, ama 110 v da çalışıyorlar, kimisi tabi.) ve anlık darbeler ise tam bir düşman cihazlarımıza.

Topraklama çok önemli, ama hangimizin evinde düzgün bir topraklama var? İlk önce bu düzeltilmeli.

Yani herkes elinden geleni yapsın, ama fazla da abartmasın.

• mmucit bu birazda özelleştime ile ilgili bir durum sanırım.
  • arkadaşlar,

46 inç LCD TV mi topraklı hattan çektiğim bir topraksız kabloya bağlayacağım (kablonun ucunda prizler olacak, prizleri TV arkasına saklayacağım, buradaki prizler topraksız olacak), sorun yaşar mıyım sizce? Bana göre birşey olmaz (olacağı varsa zaten olur, sebebi bu olmaz) diyorum ama gözden birşey kaçırmayayım?

sitede trafo var, sanayi bölgesindeyim ama trafo site içinde bize ait olduğundan korur diye düşünüyorum (zamanında bizim kapasiteye uygun trafo olmadığından 2 katını almıştı yönetim), dolayısıyla regülasyon ve korumalı priz işine hiç girmiyorum.
  • 40 inch sony ldc tv'im 2 yıldır direk prizden çalışıyor ups'ciler nerede acaba inş, soludukları asit nedeniyle sağlıklarına birşey olmamıştır.
  • Albani

Ben bu konuyu görene kadar UPS lerin TV için iyi bir koruma aracı olduğunu düşünürdüm :) Sizinde bahsettiğiniz gibi bizim buralarda ben Manavgat civarındayım Binlerce Otelin olduğu elektriğin yetersiz geldiği aynen 'zeybek ne kelime oryantal gibi ' kıvraştığı yerdeyiz :)

Buradan yola çıkarak 2 ay forumu tırmaladıktan sonra aldığım GW 30 u bu alet korurmu değerli yorumlarını bekliyorum :)

http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-reguline_1000-reguline-1000-regulator-monofaze/productdetails.aspx?I_ID=29673

Bu arada forumun Antalyalıları bir gün buluşalım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nowanda

40 inch sony ldc tv'im 2 yıldır direk prizden çalışıyor ups'ciler nerede acaba inş, soludukları asit nedeniyle sağlıklarına birşey olmamıştır.

Sanırım şansınızdan :)

Geçen kış Antalyada hava bir bozdu nasıl yağıyor anlatamam.. ardından yıldırımlar inmeye başladı tam PC yi kapatayım diyorum, kütt elektrik gitti geldiğinde ise PC anakart yanmıştı.

Daha öncedende iki kez TV nin trafosu uydu cihazı,muzik seti yakmış biri olarak işimi şansa bırakamam :)

• bir sorum olacak. voltaj regülatörü aldığımızda bunu sadece bir prizde mi kullanıyoruz yoksa evdeki tüm prizler için koruma sağlayabiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyifadami

bir sorum olacak. voltaj regülatörü aldığımızda bunu sadece bir prizde mi kullanıyoruz yoksa evdeki tüm prizler için koruma sağlayabiliyor muyuz?

evin girişine 15 kwlık takarsan tüm prizler için kullanırsın, ama röleli 15 kwlıklar da pahalı.sadece lct tv, uydu alıcı, hoparlör gibi cihazlar için alacaksan 1

kva'lık röleli regülatör yeterdir.regülatörü prize takacaksın, akım koruyuculu çoklu prizi de regülatörün çıkışına takacaksın.ben böyle anladım, yanlışsam

düzeltin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntiMosya85 -- 16 Eylül 2011; 20:49:26 >
  • ben de yeni konu açmamak adına buradan bir şey sorayım. Vatan'dan 500 VA'lık regülatör aldım 68 TL'ye. Buna 32" lcd ve ileride oyun konsolu bağlamayı planlıyorum. Merak ettiğim bir kaç husus var ustalar yardımcı olursa çok sevinirim;

1- Regülatörün altında "fuse" yazan bir düğme var, gevşek durumdaydı ben de ne var içinde diye baktım, ufak ampül gibi bir şey. Bu konularda çok cahilim ama sanırım sigorta gibi bir şey. Bunu çıkarıp geri takmanın bir sakıncası olur mu?
    2- "Fuse" yazan bu düğmeyi iyice sıkmak mı gerekiyor yoksa gevşek mi kalmalı?
    3- Regülatörün bozulduğunu, artık işlevini yapmadığını nasıl anlarım?

teşekkürler.
  • arkadaşlar merhaba,birşeyi danışmak istiyorum,
    bu gün lcd tv açıkken aniden şimşek çaktı.şimşek nerdeyse evin içine girecekti

elektirk kesilmedi lakin lcd tv de görüntü gitti,aç kapa yapıyorum nafile.şimdi bu yüksek akım elektrikden mi geldi yoksa çatıdaki uydu anteni vasıtası ilemi geldi? orasını çözemedim..
    sizce tv içinde nereleri yakmıştır?malum tamircileri çok iyi tanıyorum.hem malzemeden bindirme yapıyorlar hemde işçilikde.memleketteki arkadaşlarım tamirci idi,ordan biliyorum nasıl itemeli hesap çıkardıklarını..
    lcd tv markası simens
    şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar bir sorum olacaktı burası tam yerimi bilmiyorum ama forumda aradım böyle bir konuyada rastlayamadım. Elektrik konusunda bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.

Benim işyerimde kullandığım biri 2500 w diğeri 1000 w'lık iki adet elektrikli ısıtıcı mevcut. Her iki ısıtıcıda farkı prizlere takılı, fakat prizler sigorta kutusundaki aynı sigortaya bağlı, yani her ikiside aynı sigortadan elektrik alıyor.
    Bir elektrikçi arkadaş dedi ki; " her iki ısıtıcıda aynı sigortadan elektrik alıyorsa aynı fazdan elektrik alıyordur. Dolayısıyla tek faza yüklendiğin için elektrik sayacın 3500 w'lık tüketim kaydeder. Isıtıcılardan birini farklı faza takarsan
    sayaç 2500 w'lık tüketim kaydeder, böylece elektrik faturanı yarı yarıya düşürebilirsin ".

Böyle birşey mümkün müdür? Toplam da tükettiğim elektrik 3500 w olmasına rağmen farklı fazlardan elektrik tüketirsem sadece en yüksek olan 2500 w lık tüketmiş gibi mi olurum, böylece elektrik faturam azalırmı ?

Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takmad -- 2 Mart 2012; 15:44:42 >

• Merhaba,
    evimde 2 adet line interaktif powercom 1.5kva kgk var, evdeki tüm elektronik cihazlar bunlardan besleniyor (beyaz eşya ve ısıtıcılar hariç). Daha iyi koruma sağlamak için kaliteli bir akım koruma prizi alıp buna 3kvalık bir regülatör bağlayıp bu iki kgk ı regülatör çıkışına bağlamayı düşünüyorum. Ancak maaliyeti 3kva lık bir online ups fiyatına yaklaşıor, özellikle 5 kva lık bir regülatör alırsam (3kva yeterli gelir mi 2*1.5 kvalık upslere emin değilim). Akım koruma+regülatör +kgk mı daha verimli olur yoksa tek bir 3kvalık online ups mi? İlk seçenek 200-30 tl daha avantajlı görünüyor ama arıza, koruma ve verim konularında şüphelerim var
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelabel

Philips'in servisi,standbye da bırakmayın demişti.Tv açıkken,standbye a göre kendni daha fazla koruyormuş voltaj dalgalanmalarından.Tabii ki elemanın söylemesi,bu konularda hiçbir bilgim yok.Pek de mantıklı gelmedi bana ama.

Ayrıca voltaj dalgalanmasından oluşan hasarın,garanti kapsamında olduğunu da söylemişti.Garanti bittiyse,maliyeti 700-800 TL civarıymış.Tv 32" di buarada.

Bazı arkadaşlar garanti kapsamında değil demiş ama en azından Philips de garanti kapsamında.Markadan markaya değişir mi bilemem.Ama garanti kapsamında olması gerekiyor çünkü kesinlikle kullanıcı hatası değil.Ne yani elektriği ben mi üretiyorum

Saygılar..

philips in sitesinden alıntıdır:

Hasar yıldırım, anormal voltaj, su veya ateş/yangın, doğal afet veya taşıma sırasında
    oluşan kazalar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere kaza durumlarından
    kaynaklanıyorsa. (garanti dışıdır)

• quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

mediamarkette satılan alman malı brennestuhl voltaj ve akım koruyuculu marka priz aldım

http://www.brennenstuhl.com/content.php?Produkte%2F%2F&seite=shop/produkte.php&hauptrubrik=481

senin cihazı anlamadım ama...
    ben mediamarkt tan direk prize takılandan aldım.
    perşembe günü şimşek çaktı televizyon gitti...
    pek güvenme

• benim 600 lük tunçmatik UPS'em var kasa ve monütör ups me bağlı durumda fakat bilgisayarda oyun oynarken güç kaynağımdaki (UPS) ekranında "Line Mode "yazısı çıktı ve kesik kesik alarm vermeye başladı.Bu ne anlama geliyor ve çözümü nedir sitedeki arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.Saygılar.
  • Forumdaki yazılarını baştan sona okudum. Bilgilendirmeler için çok teşekkürler, benim ilgilendiğim konuda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yaşadığım sitede jeneretör bulunmaktadır. Elektrikler varken sorun yok (Belki vardır ölçüm yapmadım) ama kesildiğinde jeneratörün devreye girmesi 20sn.-30sn sürebiliyor. Bu benim için sorun değil asıl sorun jeneratör devreye girdiğinde ve çalışırken yaşıyorum. Elektrik çok düzensiz geldiğinden kombi elektronik kartı sürekli arızalanmakta, uydu alıcılarım bozulmaktadır. Bu ve benzeri elektronik cihazları hatta buzdolabı gibi beyz eşyalarımı nasıl koruma altına alabilirim? Yardım ve destekleriniz için şimdiden teşekkür eder, iyi haftasonları dilerim. Saygılarımla, Osman SENEMOĞLU
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.